واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده پیشین مجلس کویت نسبت به سیاست های زیاده خواهانه آمریکا در منطقه هشدار داد کویت - ایرنا - نماینده پیشین مجلس کویت و استاد علوم سیاسی دانشگاه این کشور روز چهارشنبه در نوشتاری ضمن بررسی نتایج نشست کمپ دیوید، در باره فریبکاری و فزون خواهی آمریکا در منطقه هشدار داد.
به نوشته روزنامه الجریده، حسن جوهر در این مقاله، نشست کمپ دیوید را به طور خلاصه این گونه توصیف کرد: مقام های آمریکا به سران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس گفته اند که ما به سیاست های جدید خود در منطقه ادامه خواهیم داد و شما نیز یک گزینه بیشتر ندارید و آن خرید تسلیحات بیشتر تنها به شرطی است که واشنگتن زمان و مکان استفاده از آن ها را مشخص کند.
اکنون که به سخنان باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در نشست مطبوعاتی پس از نشست کمپ دوید توجه می کنیم که برای سران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، غیرمنتظره و ناامید کننده بود، می توانیم حدس بزنیم در مذاکرات پشت درهای بسته چه گذشته است؟!
این استاد دانشگاه کویت ادامه داد: با اینکه نشست های مطبوعاتی معمولا در فضایی دیپلماتیک و محافظ کارانه برگزار می شود، اما اظهارات اوباما و ناخوشایند بودن آن برای سران عرب، کاملا واضح بود، که البته برای افراد آشنا با سیاست های کنونی آمریکا در منطقه، به هیچ وجه شگفت آور نیست.
اوباما در این نشست گفت که واشنگتن دیگر قادر به تحمل مسوولیت اداره جهان و ایفای نقش گاوچران نیست.
جوهر یادآورشد که در یک ارزیابی سریع از نتایج نشست کمپ دیوید، نشانه هایی از دیدگاه آمریکا در مورد این مسایل را می توان مشاهده کرد:
نخست آنکه با اطمینان از فعالیت صلح آمیز هسته ای ایران، پرونده این کشور در حال بسته شدن است و با افزایش نقش منطقه ای ایران، می توان به دنبال حل و فصل بحران های کنونی منطقه بود.
دوم اینکه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس همچنان زیر چتر آمریکا هستند و توانایی دفاع از خود را ندارند. مگر آنکه اقدام به خرید اسلحه از ایالات متحده کنند، آن هم به میزانی که کاخ سفید و سازمان های اطلاعاتی آمریکا مشخص کنند.
کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از زمان جنگ عراق و کویت تاکنون بیش از 2 تریلیون دلار برای خرید تجهیزات نظامی، هزینه کرده اند که این رقم در دهه های آینده ممکن است چند برابر شود. این در حالی است که واشنگتن همواره مدعی دفاع از این کشورها بوده است!
سوم اینکه مقام های آمریکا ناخشنودی خود را از عملیات توفان قاطعیت پنهان نکرده اند. زیرا نه تنها به این رویداد در بیانیه پایانی نشست اشاره ای نشده، بلکه بر آغاز هرچه سریع تر عملیات امداد رسانی و برقراری ثبات در یمن و آن هم توسط سازمان ملل متحد و نه شورای همکاری تاکید شده است.
استاد دانشگاه کویت نوشت: در همین جهت اوباما با وجود آنکه می داند برخی از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس از جبهه النصره وابسته به القاعده در سوریه حمایت می کنند، با ذکر نام نسبت به اقدامات این گروه مسلح تروریستی هشدار داده است.
در واقع مقام های آمریکا در نشست کمپ دیوید به سران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس اعلام کردند که به سیاست های جدید خود در منطقه ادامه می دهند و آنان نیز گزینه ای جز خرید تسلیحات بیشتر از واشنگتن نخواهند داشت و به شرطی حق کاربرد آنها را دارند که واشنگتن که زمان و مکان استفاده از این سلاح ها را مشخص کند.
استاد دانشگاه کویت افزود: مشکل کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در وابستگی به آمریکا نهفته است و این نه تنها در عرصه رسمی مشهود است بلکه در عرصه رسانه ای نیز عده ای که یک شبه خود را تحلیل گر سیاسی و مدیران مراکز راهبردی خوانده اند، با مصاحبه در شبکه های تلویزیونی با ارایه تحلیل های تحریک آمیز و تفسیرهای توجیه ناپذیر، وانمود می کنند که آمریکا دوست باوفا و صمیمی اعراب است.
این نماینده سابق مجلس کویت ادامه داد:بازگشت دست خالی سران کشورهای شورای همکاری از آمریکا این حقیقت را آشکار می کند که راهی جز بازنگری در مواضع گذشته و رهایی تدریجی از وابستگی به آمریکا و یافتن الگویی صحیح برای ثبات و امنیت منطقه بر مبنای هم زیستی مسالمت آمیز و مشترک با همسایگان وجود ندارد و باید یقین پیدا کنیم که وعده های واشنگتن، سرابی بیش نیست.
خاورم**320**1486**1010
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]