واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس جمهوری اسلامی ایران: نسل جوان باید با تاریخ مشروطه بیش از پیش آشنا شود تبریز - ایرنا - رییس جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه انقلاب مشروطه از مهمترین تحولات سیاسی و اجتماعی تاریخ ایران و خاورمیانه است، گفت: نسل جوان باید با تاریخ مشروطه بیش ازپیش آشنا شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام حسن روحانی عصر چهارشنبه در حاشیه بازدید از موزه مشروطه تبریز در جمع خبرنگاران، افزود: نهضت مشروطه بعد از فتوای تنباکو، اولین تحول بزرگ در تاریخ سیاسی ایران و کشورهای همجوار بوده است.
وی انقلاب مشروطه را از مهمترین تحولات سیاسی و اجتماعی تاریخ ایران و خاورمیانه توصیف کرد و گفت: ایران اولین کشوری است که نهضت و انقلابی را در منطقه برای تحقق عدالت، اجرای قانون و نجات کشور از استبداد ایجاد کرد.
روحانی ریشه نهضت مشروطه را دین و مذهب دانست و اظهارداشت: در نهضت مشروطه و تحول خواهی ملت ایران، همه علمای بزرگ، مردم، متدینین و روشنفکران سهیم و شریک بودند.
وی با تاکید بر اینکه تاریخ مشروطه برای ملت بسیار با اهمیت است، ادامه داد: باید نسل جوان کشور با این تاریخ بیش از پیش آشنا شود چرا که نهضت مشروطه یکی از پایه های به ثمر رساندن انقلاب اسلامی ایران بوده است.
رییس جمهوری اسلامی ایران گفت: خانه مشروطه محل اجتماع و مشورت بسیاری از مشروطه خواهان و آزادیخواهان این کشور بوده که بسیاری از آنان به دست استبداد به شهادت رسیدند.
روحانی بر ضرورت حفظ آثار مشروطه در همه جای ایران تاکید کرد و گفت: این خانه جزو تاریخ ملت ایران و مشروطه است و باید اسناد تاریخی ایران حراست شود تا نسل پژوهشگر ایرانی با این تحول بزرگ در تاریخ کشور بیش از پیش آشنا شود.
رییس جمهوری افزود: زمانی که متوجه شویم آزادی، قانون و مردم سالاری با چه بهایی به نسل کنونی رسیده است، نسل جوان قدردان زحمات خواهد بود.
دکتر روحانی در این بازدید که رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشکری، وزیر نیرو و جمعی دیگر از مسوولان وی را همراهی می کردند، از بخش های مختلف این موزه دیدن کرد.
رییس جمهوری همچنین با امضای دفتر یادبود موزه مشروطه در یادداشتی نوشت " تاریخ مشروطیت به عنوان مهمترین حرکت و نهضت مردم ایران با رهبری علما و فرهیختگان این ملت برای آزادی، مردم سالاری و قانون گرایی است.
باید ابعاد این انقلاب برای نسل جوان کشورمان تشریح گردد تا از دستاورد آن انقلاب و سپس انقلاب اسلامی ایران به خوبی حراست و حفاظت شود."
به گزارش ایرنا، خانهٔ مشروطه در یکی از محله های قدیمی شهر تبریز به نام راسته کوچه و در غرب بازار تبریز قرار گرفته است.
این بنا به سبک معماری دورهٔ قاجار ساخته شده و ملک شخصی حاج مهدی کوزه کنانی بوده و به شمارهٔ ۱۱۷۱ در سال ۱۳۵۴ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران ثبت و در سال ۱۳۶۷ خورشیدی به تملک رسیده است.
بزرگان مشروطه پس از به توپ بسته شدن مجلس شورای ملی توسط محمدعلی شاه، در خانهٔ مشروطه جمع شده و به همفکری می پرداختند.
این مکان همچنین محل تشکیل نشست های انجمن تبریز و مرکز فرماندهی مجاهدان در محاصرهٔ ۱۱ ماههٔ تبریز و مرکز تصمیم گیری برای پایین آوردن پرچم تسلیم در برابر شاه قاجار بوده است.
از افراد مهمی که در این مکان به فعالیت و همفکری پرداخته اند می توان ستارخان، باقرخان، ثقةالاسلام تبریزی، حاجی میرزا آقا فرشی و بنیان گذار این مجموعه و حاج مهدی کوزه کنانی را نام برد.
این مکان به سفارش حاج مهدی کوزه کنانی در سال ۱۲۴۷ تاسیس شد.
این خانه دارای دو طبقه با بخش های اندرونی و بیرونی است که با سبک معماری دوران قاجاریه بنا شده است.
حاج مهدی تاجری در بازار تبریز بود که با اوجگیری نوای مشروطه خواهی در شهر تبریز به مشروطه خواهان پیوست و یکی از اصلی ترین پشتیبانان مالی انقلاب مشروطه شد.
او این خانه را برای تشکیل جلسه سران مشروطه و چاپ و پخش اعلامه های ضد حکومت قاجار در اختیار مشروطه خواهان گذاشت.
3038/1756
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]