واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۴:۲۱ب.ظ)
موافقت نمايندگان با تحقيق و تفحص از سازمان منطقه آزاد اروند ؛ ميزان منابع درآمدي و طريقه هزينهکرد آن منابع مهم ترين نقطه ابهام! موج - در تحقيق و تفحص از منطقه آزاد اروند، 9 محور اصلي از جمله برنامه راهبردي توسعه کوتاه مدت و بلندمدت اين منطقه آزاد در راستاي تحقق اهداف قانون ايجاد مناطق آزاد کشور مورد بررسي قرار مي گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، نمايندگان در جريان رسيدگي به درخواست تحقيق و تفحص از عملکرد سازمان منطقه آزاد اروند با 148 رأي موافق، 15 رأي مخالف و 3 رأي ممتنع از مجموع 194 نماينده حاضر در صحن علني موافقت کردند.
در ابتداي بررسي اين تقاضا محمد زارع سخنگوي کميسيون اقتصادي مجلس گزارشي از بررسي تحقيق و تفحص از منطقه آزاد اروند در کميسيون مذکور را ارائه کرد و گفت: در زمان بررسي اين درخواست در کميسيون اقتصادي مسوولان دستگاه ذيربط در جسله حضور داشتند و با اکثريت آراي تقاضا تصويب شد. اما 5 نفر از 13 نماينده متقاضي درخواست خود را پس گرفتند.
وي ادامه داد: در تحقيق و تفحص 9 محور اصلي از جمله برنامه راهبردي توسعه کوتاه مدت و بلندمدت منطقه آزاد اروند در راستاي تحقق اهداف قانون ايجاد مناطق آزاد کشور، ميزان تحقق اهداف قانون ايجاد منطقه آزاد از بدو تشکيل تاکنون در راستاي محورهاي چهارگانه از صنعت، تجارت، تزانزيت و گردشگري و ميزان جذب سرمايهگذاري خارجي و داخلي دارد.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: ميزان منابع درآمدي منطقه آزاد اروند و طريقه هزينهکرد آن منابع، ميزان منابع درآمدي اروند و انطباق آن به اسناد بالادستي مناطق، ارزيابي وضعيت قراردادها و ميزان پيشرفت پروژههاي عمراني، ارزيابي ميزان اشتغالزايي از بدو تاسيس تاکنون در مورد تحصيلکردگان بومي و همچنين افراد فاقد مدارک تحصيلي بالا، خدمات ارائه شده به مردم شهرستانهاي خرمشهر، آبادان و ارزيابي منابع استاني و بهکارگيري نيروهاي بازنشسته بدون استعلام از ديگر محورهاي تحقيق و تفحص است.
حسين دهدشتي يکي از متقاضيان اين تحقيق و تفحص پس از ارائه گزارش گفت: به دليل بيتوجهي به 2 شهر خرمشهر و آبادان شاهد کاهش جمعيت اين شهرها و مهاجرت مردم از اين مناطق هستيم.
نماينده مردم آبادان در مجلس تاکيد کرد: سال گذشته دولت روحاني در سفر استاني به اين منطقه اظهار اميدواري را در مردم ايجاد کرد اما به دليل بيتوجهي مجدد به توسعه خرمشهر و آبادان، مردم مجدد نااميد شدند.
وي با بيان اينکه مردم از شرايط موجود ناراضي هستند، تاکيد کرد: آقاي ترکان اخيراً درخصوص تخلفات مناطق آزاد تجاري صحبتهايي داشتند و به رد و بدل شدن پولهاي کثيف در اين مناطق اشاره کرد. اما اين سوال پيش ميآيد کجا حياط خلوت پولهاي کثيف شده است؟ چرا براي حل مشکلات اين مناطق توجه لازم صورت نميگيرد؟
دهدشتي اشاره کرد: قائممقام سازمان منطقه آزاد اروند که عضو هيات مديره هم است کانديداي نمايندگي مجلس شده است بر اين حساب بايد نظارتي از عملکرد اين منطقه آزاد صورت گيرد. آنها اجازه نميدهند ديوان محاسبات که بازوي نظارتي مجلس است در اين حوزه ورود کند.
نماينده مردم آبادان در نهايت گفت: با موافقت با تقاضاي تحقيق و تفحص در آستانه روز 3 خرداد به مردم اين منطقه نشان دهيد کاري براي خرمشهر و آبادان انجام ميدهيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]