واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۳:۵۶ب.ظ)
در دوره آموزشي نظام مراقبت از خون مطرح شد: تزريق خون، تيغ دو لبه موج - معاون فني و فن آوري هاي نوين سازمان انتقال خون در آستانه روز بهره وري و بهينه سازي مصرف ( اول خرداد) در دوره آموزشي نظام مراقبت از خون (هموويژيلانس) تزريق خون را تيغي دو لبه خواند که هم نجات بخش است و هم خطرآفرين و به همين دليل بايد در مصرف آن دقت و تخصص بيشتري به کار برد.
به گزارش خبرگزاري موج : وي که دراداره کل انتقال خون استان تهران در جمع متخصصان و کادر درماني بيمارستانها سخن مي گفت با تاکيد بر اهميت پايش سلامت خون از رگ اهدا کننده تا رگ مصرف کننده گفت: استاندارد بودن تجهيزات و زنجيره سرد خون در اين چرخه اهميت بالايي دارد و نگهداري خون تا هنگام مصرف دقت و تجهيزات کارآمدي نياز دارد که بايد تحت استاندارد باشد.
دکتر سيما ذوالفقاري افزود: يکي ديگر از مهمترين بخشهاي اين چرخه که به بهينه سازي مصرف خون کمک مي کند شناسايي دقيق بيمار و ثبت مشخصات باليني وي اهميت بسياري دارد و تطابق گروه خوني و شرح وضعيت بيمار با خوني که براي وي مصرف مي شود بايد به دقت بررسي شود.
وي افزود: پرستار مهمترين شخصي است که مي تواند با دقت در علائم باليني بيمار جان وي را نجات دهد.
دکتر ذوالفقاري با تاکيد بر اهميت آموزش صحيح پرستاران گفت: ثبت علائم پس از تزريق خون و فرآوردههاي آن و تقسيم بندي آنها به دو دسته پر اهميت و کم اهميت و تشخيص و اقدام به موقع مي تواند با قطع جريان خون تزريقي به بيمار جان او را نجات دهد.
وي با اشاره به آمار به دست آمده از 5 سال اجراي طرح پايش سلامت خون گفت: تا کنون بيشترين مرگ و مير ثبت شده پس از تزريق خون در اثر خطاي انساني بوده است و هدف ما اين است که جلوي اين رخدادها گرفته شود.
سيما ذوالفقاري تزريق خون را براي برخي از بيماران مثل کساني که جراحي گسترده و باز دارند يا بيماران تالاسمي و مبتلايان به بيماري هاي خونريزي دهنده بسيار حياتي دانست و گفت: با توجه به خطرات ناشي از تزريق خون در بيماران اقداماتي وجود دارد که مي توان قبل از عمل، درحين عمل و بعد از آن انجام داد که جلوي مصرف بي رويه خون و عوارض ناشي از آن گرفته شود.
معاون فني و فن آوري هاي نوين سازمان با تاکيد بر اهميت مديريت خون بيمار گفت: کادر درماني بايد در حد عمومي به اين دانش به عنوان يک نياز علمي مجهز باشند اما اين کافي نيست و براي مديريت خون بيمار به دانش تخصصي مشاوران انتقال خون نياز است که در کشورهاي پيشرفته در مراکز درماني مستقر هستند و اجراي اين امر در بيمارستانها مساعدت وزارت بهداشت و مديران بيمارستاني را مي طلبد.
وي افزود: قبل از عمل مي توان با رفع آنمي( کم خوني) بيماران، دريافت خون از خود بيمار قبل از جراحي براي مصرف پس از آن، قطع داروهاي رقيق کننده خون در مدت مناسبي قبل از عمل، ميزان نياز به خون را در بيمار کنترل کرد.
همچنين در حين عمل با جمع آوري خون بيمار و تزريق مجدد آن با دستگاههاي مجهز، کاهش حرارت بدن بيمار براي کاهش خونريزي، کنترل داروهاي ضد انعقادي، استفاده از جايگزين هاي خون و پلاسما و به کاربردن شيوه هاي جراحي که خونريزي کمتري به همراه دارد از طريق نفوذ به بدن بيمار از نواحي کم عروق مي توان خونريزي بيمار را مديريت کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]