واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دوئل سایپا و ایران خودرو بر سر سهام سرخابی ها تهران- ایرنا- روزنامه همشهری در صفحه بورس نوشت: 2 شرکت زیرمجموعه سایپا و ایران خودرو در چهارمین مزایده خرید سهام پرسپولیس و استقلال شرکت کردند.
این گزارش که در شماره روز چهارشنبه سی ام اردیبهشت 1394 هجری خورشیدی انتشار یافت، می افزاید: دیروز پاکت های مزایده سهام پرسپولیس و استقلال باز شد. 3مشتری خواستار خرید سهام پرسپولیس و یک مشتری خواستار خرید سهام استقلال بود. نتایج این مزایده آخر این هفته یا یکشنبه هفته بعد مشخص می شود اما گمانه زنی ها حاکی از برنده شدن ایران خودرو و سایپا در این مزایده است.
به گزارش همشهری، شایعات مثل همیشه درست از آب در آمد، سایپا و ایران خودرو مشتریان سهام پرسپولیس و استقلال هستند. این دو شرکت بزرگ خودروساز قبلا هرنوع تلاش برای خرید سهام سرخابی ها را تکذیب کرده بودند اما دیروز ایران خودرو از طریق شرکت سرمایه گذاری سمند برای خرید سهام استقلال و سایپا از طریق شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعتی نیوان ابتکار برای خرید سهام پرسپولیس اقدام کردند.
در مزایده چهارم 4 شرکت استیل اذین، بهنام پیشرو کیش، سرمایه گذاری سمند، متعلق به ایران خودرو و سرمایه گذاری توسعه صنعتی نیوان ابتکار، متعلق به گروه سایپا شرکت کردند و هر کدام ارقام مختلفی را برای خرید سهام سرخابی ها پیشنهاد کردند. برخی اطلاعات دریافتی نشان می دهدکه به احتمال زیاد اهلیت 2خریدار دیگر به غیراز شرکت های متعلق به ایران خودرو و سایپا تأیید نمی شود و سهام سرخابی ها به خودروسازان خواهد رسید.
به این ترتیب با وجود اینکه هیچ همایشی از سوی سازمان خصوصی سازی برای بازاریابی سهام پرسپولیس و استقلال برای معرفی پتانسیل های اقتصادی این دو باشگاه برگزار نشد 4مشتری در مزایده سهام این دو باشگاه شرکت کردند که به نظر می رسد اگر بازاریابی علمی برای فروش سهام این دو باشگاه برگزار می شد اپراتور های پولدار تلفن همراه هم ممکن بود در این مزایده شرکت کنند.
پیشنهاد خریداران چقدر بود
جعفر سبحانی، مشاور رئیس سازمان خصوصی سازی در مورد رقم های پیشنهادی خریداران به همشهری گفت: سهام پرسپولیس 3خریدار و سهام استقلال یک متقاضی خرید داشت. او گفت: شرکت سرمایه گذاری سمند به عنوان تنها خریدار سهام استقلال 290میلیارد تومان برای در اختیار گرفتن سهام استقلال پیشنهاد کرد. او درباره 3متقاضی خرید سهام پرسپولیس نیز گفت: شرکت استیل آذین با ارائه پیشنهاد 332میلیارد تومانی بیشترین پیشنهاد را ارائه کرد. بعد از استیل آذین شرکت بهنام پیشرو کیش با ارائه پیشنهاد 329میلیارد تومانی دومین پیشنهاد را برای خرید سهام این باشگاه ارائه کردو شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعتی نیوان ابتکار هم با ارائه پیشنهاد 290میلیارد تومانی متقاضی سوم سهام پرسپولیس بود.
رقم بالاتر به معنای برنده شدن نیست
رئیس سازمان خصوصی سازی در حاشیه برگزاری مزایده سهام سرخابی ها در سازمان خصوصی سازی اعلام کرد ارائه پیشنهاد بالاتر به معنای برنده شدن در مزایده نیست. این می تواند سیگنالی باشد به معنای اینکه اهلیت برخی خریداران تأیید نخواهد شد. رئیس سازمان خصوصی سازی تأکید کرد: ارائه رقم بالاتر در مزایده چهارم باشگاه های پرسپولیس به معنای برنده بودن آن شرکت نیست. میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی گفت: اول بودن در مزایده به معنای برنده بودن آنها نیست. هیأت واگذاری پس از مشخص شدن نفر اول به اهلیت او می پردازد و سپس برنده اعلام خواهد شد. البته در مزایده قبلی نقصی در شرکت استیل آذین وجود داشت که ما به آنها تذکر دادیم. امیدواریم این تذکر مفید واقع شده باشد.
رئیس سازمان خصوصی سازی با اشاره به تنها متقاضی خرید باشگاه استقلال گفت: اگر اهلیت این شرکت ثابت نشود برای مزایده بعدی باشگاه استقلال دوباره تصمیم گیری خواهیم کرد؛ ضمن اینکه اگر یکی از شرکت ها موافق نباشد رقم پیشنهادی هیچ شرکتی را اعلام نخواهیم کرد. عبدالله پوری حسینی با اشاره به مزایده چهارم واگذاری پرسپولیس و استقلال اظهارداشت: خوشبختانه 4متقاضی خرید پرسپولیس و استقلال به موقع سپرده های خود را برای شرکت در مزایده واریز کردند. فقط مانده که هیأت 3نفره واگذاری، اهلیت دوستان را تأیید کند. به این ترتیب برنده مزایده تا یکشنبه آینده اعلام می شود.
مناسبات خانوادگی متقاضیان خرید با خودروسازها
شرکت نیوان ابتکار مالک 32درصد از سهام پارس خودرو معادل 300میلیارد تومان سرمایه دارد. این شرکت همچنین مالک سهام اکثر شرکت های گروه سایپا مانند سرمایه گذاری رنا، زامیاد و سایپا کاشان است. از ترکیب سهامداران این شرکت اطلاعاتی در دست نیست اما گویا شرکت های پارس خودرو، سایپا دیزل، زامیاد و وامکو از سهامداران اصلی این شرکت هستند. شرکت نیوان ابتکار در سال1386 نخستین شهرک خصوصی به نام شهرک صنعتی سایپا را در شهرستان گلپایگان ساخت.
تا سال83 این شرکت درمجموع 17واحد صنعتی بزرگ و 16واحد صنعتی کوچک به نام کارگاه ساخت و نهایتا در سال1386 سهام این شرکت توسط گروه سایپا خریداری شد. سرمایه گذاری سمند هم با دراختیار داشتن 47درصدازسهام ایران خودرو دیزل مالک اصلی سهام این شرکت است و 30درصد از سهام سرمایه گذاری سمند نیز در اختیار شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرواست. این شرکت همچنین 21درصد از سهام بانک پارسیان را در اختیار دارد. شرکت سرمایه گذاری سمند در سال1383 تاسیس شد و هدف از تاسیس این شرکت به عنوان یکی از شرکت های وابسته به گروه صنعتی ایران خودرو، شناسایی فرصت های سرمایه گذاری، برای ایران خودرو بوده است.
*منبع: روزنامه همشهری
**پژوهش**2002**9131
30/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]