واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد:
احمدی:300 لیزینگ فعال اقدام به کلاهبرداری از مردم میکنند/ بحرینی: اقتدار مؤسسات غیرمجاز نسبت به مجوزدارها بیشتر است
در برنامه گفتگوی ویژه خبری مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز با پشتوانه نامرئی با حضور محمد حسین حسین زاده بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و سید محمود احمدی دبیر کل بانک مرکزی بحث شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران، مؤسسات مالی و اعتباری غیر مجازی با پشتوانه نامرئی امشب (29 اردیبهشت) در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور محمد حسین حسین زاده بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس و سید محمود احمدی دبیر کل بانک مرکزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
احمدی دبیر کل بانک مرکزی در ابتدا در پاسخ به سؤال اول مجری برنامه پیرامون گفته های رئیس کل بانک مرکزی درباره مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز گفت: 4 بار رئیس کل بانک مرکزی به رئیس رسانه ملی نامه مستقیم نوشت به طوری که در این نامه خواستار قطع تبلیغات یکی از متخلفترین مؤسسات غیر مجاز شد.
دبیر کل بانک مرکزی با اشاره به این که رسانه ملی در لحظه افطار و یا حتی در سال نو اقدام به تبلیغات این موسسه متخلف میکرد افزود: اگر قرار باشد رسانه ملی به عنوان حوزه تبلیغات به میدان بیاید در این صورت باید اذعان داشت که مردم به رسانه ملی اعتماد میکنند.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که آیا تا به حال از مؤسسات غیرمجاز شکایت شده است اظهار داشت: بله از مؤسسات مالی غیرمجاز شکایت کردهایم.
احمدی با اشاره به شرایط پولی کشور افزود: بازار غیر متشکل در 4 حوزه صرافی، صندوق قرضالحسنه، تعاونیها و لیزینگها فعال است.
** نیروی انتظامی به 5 هزار صندوق قرضالحسنه مجوز داده است
دبیر کل بانک مرکزی با اشاره به بازار غیر متشکل پولی گفت: نیروی انتظامی به 5 هزار صندوق قرضالحسنه مجوز داده است به طوری که بانک مرکزی هیچ اطلاعی از آنها ندارد.
*** تنها 37 لیزینگ دارای مجوز هستند
وی ادامه داد: در حوزه لیزینگ به 37 مورد مجوز داده شده است این در حالی است که 300 لیزینگ در کشور فعال هستند و اقدام به کلاه برداری میکنند.
احمدی با اشاره به این که بانک مرکزی اسلحه و دستبند ندارد خاطر نشان کرد: بانک مرکزی با استفاده از امکانات اقدام به پیشگیری از اتفاقات میکند.
دبیر کل بانک مرکزی
با بیان این که وزارت تعاون به بیش از هزار تعاونی مجوز داده است افزود: در کشور زمانی که فعالیتی شکل میگیرد اهلیت آن شخص از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میشود.
وی با اشاره به این که در حوزه بازار غیر متشکل زمانی که نهادی مجوز ندارد اهلیتش برای بانک مرکزی تایید نمیشود گفت: از مؤسسات غیرمجاز شکایت صورت گرفته است.
*** اقتدار مؤسسات غیرمجاز نسبت به مؤسسات مجاز بیشتر است
حسین زاده بحرینی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه برنامه با اشاره به این که بالاترین مقام پولی کشور صادقانه مشکلات را اعلام کرده است گفت: مؤسسات غیرمجازی که در بازار غیر پولی جا خشک کردهاند اقتدارشان از مؤسسات دارای مجوز بیشتر است.
وی با بیان این که نرخ سود باید در حد معینی تثبیت شود ادامه داد: بانک مرکزی به موسسه ای که مجاز است اعلام میکند که باید ده الی 13 درصد ذخیره قانونیاش را نزد بانک بگذارد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به این که مؤسسات غیرمجاز نیازی به ادامه مجوز نمیبینند افزود: اکنون حسب اقتدار مقامات پولی 20 تا 25 درصد نقدینگی در اختیار این مؤسسات است.
وی با اشاره به این که صدا و سیما دستی در این آتش دارد افزود: صدا و سیما در این رابطه کم مقصر نیست.
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]