واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: بررسی وضع خوابگاه های دانشجویی کشور در تیتر امشب
برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر با دعوت از مسئولان وزارت علوم وضع خوابگاه های دانشجویی کشور را بررسی کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در ابتدای این گفتگو دکتر مجتبی صدیقی، رئیس «سازمان امور دانشجویی کشور» در تشریح انواع خوابگاه ها گفت: خوابگاه های دانشجویی دو دسته است که یک دسته آن وابسته به دانشگاه ها است که یا ملکی و یا استیجاری است و دسته دیگر خوابگاه های غیر دولتی است که بخش خصوصی آنها را اداره می کند و دانشگاه ها بر عملکردشان نظارت دارد.
دکتر صدیقی ظرفیت خوابگاهی در دانشگاه های وابسته به وزارت علوم را 254 هزار تن اعلام و تصریح کرد: هم اکنون به اندازه 110 هزار دانشجو خوابگاه نیاز داریم که بر اساس محاسبات ما 35 درصد است.
رئیس سازمان امور دانشجویی کشور با اشاره به فعالیت 330 تا 360 دستگاه خوابگاه خصوصی در کشور گفت: 40 درصد از خوابگاه های خصوصی و غیردولتی یا مجوز ندارند و یا در شرف اخذ مجوزند.
معاون وزیر علوم وضع خوابگاه های کشور را در مقایسه با استانداردهای بین المللی «نامناسب» دانست و گفت: به علت تراکم بیش از حد در فضای خوابگاهی کیفیت خدمات پائین است و رضایت بخش نیست.
در ادامه این گفتگو دکتر محمد حسین امید، معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، استفاده از خوابگاه فراتر از ظرفیت را زمینه ساز استهلاک خوابگاه دانست و افزود: برای تامین نیاز خوابگاه های کشور 550 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که با توجه به اعتبارات و بودجه عمرانی ناچیز وزارت علوم، تحقق این هدف ناممکن است.
دکتر امید همچنین با تاکید بر اینکه سرانه مطلوب خوابگاهی 12 متر مربع برای هر دانشجوست، تصریح کرد: هم اکنون این سرانه خوابگاهی در کشور کمتر از 8 متر مربع است در حالی که سرانه بین المللی خوابگاهی 15 متر مربع است.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها خوابگاه ارزان و راحت در اختیار دانشجو قرار می گیرد، گفت: در این کشورها خوابگاه داری وظیفه دانشگاه نیست و نهادهای عمومی همچون شهرداری ها یا تعاونی ها خوابگاه ها را اداره می کنند و دانشگاه ها فقط کار علمی انجام می دهند.
گفتگوی تیتر امشب شبکه خبر همچنین چهار مهمان تلفنی داشت که تمامی آنها دانشجویان ساکن خوابگاه های دانشگاه ها بودند.
محمد حامدی دانشجوی ساکن خوابگاه شهید مفتح شیراز، علی عرب دانشجوی ساکن خوابگاه بوستان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، زهرا اسدی دانشجوی ساکن خوابگاه دانشگاه الزهرا تهران، و محمد حسنی دانشجوی ساکن خوابگاه کوی بسیج دانشگاه علم و صنعت مشکلات و مسائلی را که دانشجویان در خوابگاه ها با آنها رو به رو هستند، مطرح کردند.
فرسودگی خوابگاه ها و تاسیسات آنها، فضای کم خوابگاه های متاهلی، پذیرش دانشجو در خوابگاه فراتر از ظرفیت، مسئولیت پذیر نبودن مسئولان دانشگاه در زمینه مسائل خوابگاه ها، مشکلات فرهنگی و ناسازگاری های اجتماعی در اتاق های شلوغ خوابگاه و مسائل بهداشتی مهم ترین مواردی بود که این دانشجویان مطرح کردند.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم با تائید دیدگاه های دانشجویان گفت: هم اکنون در وزارت علوم هزاران طرح نیمه کاره در دست مانده که با اعتبارات جاری این وزارت خانه 15 سال طول می کشد به نتیجه برسد که خوابگاه ها نیز یکی از آنهاست.
وی درباره لزوم مشارکت خیران سراسر کشور در ساخت خوابگاه های دانشجویی افزود: امروز رفتن به سمت کمک گرفتن از خیران و استفاده از نیروهای مردمی یک انتخاب نیست، بلکه یک اجبار است.
سه شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]