واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفیر قرقیزستان: ایران رکن ثبات و امنیت در منطقه است مشهد - ایرنا - سفیر جمهوری قرقیزستان گفت: جمهوری اسلامی ایران رکن ثبات و امنیت در مناسبات سیاسی منطقه ای است.
به گزارش روز سه شنبه نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور، «آسان بیک علی اف » در دیدار با رییس این نمایندگی در مشهد ضمن اظهار خشنودی از روند پیشرفت مذاکرات هسته ای ایران با گروه 5+1 هدف از سفرش به مشهد را توسعه مناسبات و همکاری های استانی بین خراسان رضوی و استانهای قرقیزستان عنوان کرد.
وی آمادگی کشور متبوعش برای توسعه روابط همه جانبه با ایران در چارچوب مناسبات منطقه ای و استانی را اعلام کرد و افزود: دولت قرقیزستان برای گسترش دامنه همکاری های موجود و تبادل هیات های تجاری، فرهنگی بین این کشور و ایران آمادگی کامل دارد و از اقدامات وزارت امور خارجه ایران برای توسعه این همکاریها قدردانی می کند.
وی تلاش های انجام گرفته از سوی نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور برای برقراری مجدد خط پروازی مشهد - بیشکک، اعزام هیات های تجاری و فرهنگی مختلف به قرقیزستان، برگزاری نمایشگاه های اختصاصی ایران با هدف تقویت مناسبات بازرگانی دو کشور را شایسته تقدیر دانست.
رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور نیز در این دیدار گفت: دولت قرقیزستان به دلیل نبود پرواز مستقیم بین مشهد و بیشکک تاکنون نتوانسته از ظرفیتهای کامل استان خراسان رضوی در همکاریهای استانی بهره گیرد.
غلامعباس ارباب خالص با برشمردن توانمندیهای خراسان رضوی در زمینه های اقتصادی، صنعتی، کشاورزی و ترانزیتی افزود: جمهوری اسلامی ایران در شرایط تحریم و غیرتحریم موفق شده است به رشد اقتصادی و صنعتی بویژه بومی سازی دانش پیشرفته روز دست یابد.
وی اظهار کرد: اکنون ایران بویژه خراسان رضوی آمادگی صدور دستاوردهای نرم افزاری و سخت افزاری در حوزه اقتصادی به کشور قرقیزستان را دارد.
وی افزود: نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور برنامه های توسعه مناسبات با قرقیزستان را با اولویت بخشیدن به برقراری مجدد خط پروازی مشهد – بیشکک که قطار همکاری اقتصادی بین دو کشور خواهد بود را با حمایت استانداری خراسان رضوی دنبال می کند.
نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان رضوی در سال 1370 با هدف تسهیل و تاثیرگذاری در امر ارتباطات اقتصادی، ترانزیت، فرهنگی، سیاسی و کنسولی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای منطقه و سایر مناطق جهان تاسیس شد.
به موازات تاسیس نمایندگی وزارت خارجه در مشهد سایر کشورها وسازمانهای بین المللی نیز اقدام به تاسیس نمایندگیهای سیاسی و کنسولی خود در مشهد نمودند بطوری که هم اکنون هشت نمایندگی خارجی افغانستان، ترکمنستان، پاکستان، قرقیزستان، تاجیکستان، عربستان سعودی، عراق و کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) در این شهر فعالیت دارند.
خراسان رضوی از شمال و شمال شرق 531 کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان و از شرق حدود 302 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان دارد.
7489 / 6053 / 1539
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]