واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار گلستان: مدیریت سرمایه و مشارکت اجتماعی باید نقشه راه محیط زیست باشد گرگان - ایرنا - استاندار گلستان گفت: مدیریت سرمایه های مالی و استفاده از ظرفیت عظیم مشارکت اجتماعی باید نقشه راه به ویژه در حوزه محیط زیست باشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا حسن صادقلو روز سه شنبه در مراسم آغاز به کار کارگاه کشوری نقش شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیستی برای ارتقاء سرمایه اجتماعی در گرگان با اشاره به این که مشارکت اجتماعی در آموزه های اسلامی نیز مورد تاکید است، اظهار کرد: امام راحل نیز مدیریتش در جهت دهی مشارکت و استفاده از سرمایه اجتماعی بود و ما نیز باید آن را سرلوحه کارها و برنامه های خود قرار دهیم.
وی با اشاره به وجود برخی مشکلات در تشکل های مردم نهاد، ادامه داد: پراکندگی در کارها و اهداف، وجود انگیزه های سیاسی و شخصی از این جمله است.
استاندار گلستان با یادآوری نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان همدلی و همزبانی، افزود: این شعار از دیدگاه من شعاری سمنی (تشکل) است، در واقع روح این شعار مردم نهادی است و این یک اصل مهم است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه برخی چالش های حوزه محیط زیست گلستان را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: گلستان در 20 سال آینده حداقل به هفت میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد در حالیکه منابع ما 2.5 میلیارد مترمکعب است که اگر بتوانیم با فرهنگ سازی، مدیریت منابع، فرآیند تولید و تبدیل آب های غیرمتعارف موفق عمل کنیم، فقط می توانیم پنج میلیارد مترمکعب آب تولید کنیم که بازهم در بحث توسعه با چالش مواجهیم.
استاندار گلستان ادامه داد: برخی محیط زیست را بستر توسعه می دانند، نه محور توسعه. این مسئله در حالیست که محیط زیست اساسا محور توسعه است و تشکل های مردم نهاد برای اجرای این محوریت نقش مهمی دارند.
استاندار همچنین استفاده بیش از حد از آب های زیرزمینی گلستان برای کشت شالی را یک تهدید عنوان و خاطرنشان کرد: هر هکتار کشت برنج بین 15 تا 18 هزار مترمکعب آب مصرف می کند که اگر این مقدار به آب معدنی تبدیل شود می بینیم 150 میلیارد ریال برای یک هکتار برنج هزینه آبیاری می شود در حالیکه تنها شاید درآمد حاصل از آن به یک صد میلیون ریال برسد و این مسئله نه تنها اسراف بلکه از تبذیر هم بدتر است و بعدها این مسئله به آب و خاک لطمه وارد می کند و سرطان خیزی بدی را به همراه خواهد داشت.
صادقلو اظهار کرد: باید نقشه راه اجتماعی برای نقش تشکل های مردم نهاد برای کشور و گلستان تهیه شود و استان ما به عنوان پایلوت در این خصوص معرفی گردد.
نخستین کارگاه کشوری و آموزشی نقش شبکه سازمان های مردم نهاد محیط زیستی برای ارتقاء سرمایه اجتماعی به مدت سه روز با حضور تشکل های محیط زیستی در گرگان فعال است.
در قالب این دوره پنج کارگاه با موضوع ویژگی های سازمان های مردم نهاد، وضعیت توسعه و برنامه ریزی کلان در کشور (محیط زیست)، نحوه تبدیل تشکل های مردم نهاد به مقام مشورتی در سازمان ملل، مدیریت شبکه پس از شکل گیری شبکه های استانی و مدیریت حوزه آبخیز برگزار می شود.
در استان گلستان 38 تشکل زیست محیطی وجود دارد که 11 مورد آن ثبت شده و فعال هستند.
3014/6159/6203
29/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]