تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هر كس فكرش به جايى نرسد و راه تدبير بر او بسته شود، كليدش مداراست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831216046




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اقتصاد هنر و تاثیر آن بر خلق آثار تجسمی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اقتصاد هنر و تاثیر آن بر خلق آثار تجسمی تهران-ایرنا- اقتصاد هنر و یا همان بازار فروش آثار هنری یکی از دغدغه های مهم عرصه هنرهای تجسمی است که با برگزاری اکسپو می توان تأثیر زیادی بر رونق کسب و کار دراین حوزه و خلق آثار هنری جدید برجای گذاشت.


به گزارش خبرنگار هنرهای تجسمی ایرنا ، اکسپو هنری یک رخداد فوق العاده بزرگ و جذاب فرهنگی است که هر کشوری تلاش می کند شکوه تاریخی گذشته، فرهنگ و دستاوردهای علمی، فنی، نو آوری و خلاقیت های خود را در آن ارایه کند.
اکسپو در جهان غرب با طرح مسئله مدرنیست پا به عرصه گذاشت و از دهه 50 میلادی پس از پایان جنگ جهانی دوم شکلی جدی به خود گرفت. اینکه آثار هنری در طی دو جنگ جهانی تخریب و یا سرقت شدند باعث شد توجه به حفظ آنها معطوف و ارزشی که این آثار یافته بودند راه را برای جریان اقتصادی هنر باز کرد.
در کشورمان نیز موضوع اهمیت دادن به اقتصاد هنر از دهه 40 و با فعالیت گالری ها شکل گرفت و برهمین اساس در سال های اخیر تعدادی اکسپو توسط بخش خصوصی با مشارکت نگارخانه ها که به طور عمده نیز غیر دولتی هستند به منظور ایجاد زمینه و فرصتی برای فروش آثار برگزار شده است .
برگزاری اکسپوی هنری (بازار فروش آثار هنری) در دنیا اتفاق تازه ای نیست اما گردهمایی هنرمندان و ارایه آثار هنری آنها می تواند تأثیر زیادی بر روند خلق آثار هنری داشته باشد؛ هرچند این اتفاق در ایران چندان مرسوم نبوده است اما به تدریج جای خود را در میان مردم و علاقه مندان به هنر باز کرده است .
هدف از برگزاری اکسپو تحول در اقتصاد هنر است. برگزاری چنین بازارهایی زمانی می تواند در کشور با موفقیت همراه باشد که موضوع خرید آثار تجسمی با الزام و اجبار همراه باشد.

** اقتصاد هنر
اما موضوع اقتصاد هنر در ایران از سابقه چندان بالایی برخوردار نیست و به کمتر از یک دهه باز می گردد و می توان مبنای آن را به برگزاری اولین اکسپو هنری تهران توسط علیرضا سمیع آذر نسبت داد . حضور ایران در حراجی های بین المللی همچون حراج کریستی، بونامز و ساتبی بعدا توانست ارزش هنر کشورمان را در جوامع مختلف اثبات کند و روند رشد اقتصادی هنر را هموارتر سازد.
در این میان نقش نمایشگاه های فروش آثار هنری که اتفاقا به شکل خصوصی برپا شدند در تسهیل این جریان بسیار حائز اهمیت بود که علاوه بر گالری هفت نگاه که در این حوزه فعال است می توان به سه حراج بزرگ در تهران طی سال های اخیر اشاره کرد .

**زمینه های نامشخص اقتصاد هنر
در جهان امروز که ریشه بسیاری از مشکلات مردم اقتصادی است این تصور که نقاش به عنوان یک هنرمند تنها اصل فعالیت خود را تفکر در حوزه هنر می داند، بیهوده است .
بنابراین باید اقتصاد و هنر دوشادوش یکدیگر حرکت کنند ، موضوعی که هم اکنون در بسیاری از کشورهای پیشرفته مد نظر هنرمندان است، در غرب با هنرمندانی مواجه می شویم که در مواردی خود به عنوان یک بنگاه عمل می کنند، همین افراد که کم هم نیستند بخشی از اقتصاد هنر خود را به تبلیغات برای آثارشان توسط کارشناسان زبده اختصاص می دهند.
برخی کارشناسان معتقدند: یکی از مشکلاتی که در زمان حاضر و در گذشته نیز اقتصاد حوزه هنر با آن دست به گریبان بوده نبود راهبرد مشخص برای برگزاری اکسپوها است به نحوی که جامعه هنری بدون نقد و بررسی رویکردهای غرب در اقتصاد هنر آن را الگو قرار می دهد و اجرا می کند این امر آسیب های بسیاری را بر بدنه هنر کشورمان وارد می کند .
سلطان علی محمدی هنرمندخوشنویس اظهارداشت: نگاهی به تجربیات به دست آمده نشان می دهد که اقتصاد هنر توانسته نقشی بی بدیل در شرایط اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جوامع ایفا کند و همین نگاه اقتصادی به هنر بوده که شکل گیری فرهنگ معاصر را در دنیا رقم زده است.
وی در ادامه گفت: وجود فضای مناسب برای برگزاری یک اکسپو بسیار مهم است، فضای نامناسب سبب می شود تا ارزش واقعی آثار هنری به درستی به نمایش گذاشته نشود.

**برگزاری اکسپو یکی از قدم ها برای فروش آثار هنری
ابراهیم حقیقی هنرمند گرافیست با اشاره به اکسپو در عرصه هنرهای تجسمی گفت: اکسپو قطعا در عرصه هنرهای تجسمی تاثیرگذار است و می تواند نتایج مثبتی داشته باشد اما نحوه برگزاری و استفاده از این رویداد بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: برگزاری اکسپو یکی از قدم هایی است که برای فروش آثار هنری برداشته می شود و برای اینکه چرخه خرید و فروش آثار بهتر فعالیت کند، هرچه از گالری داران حرفه ای دعوت شود کمک بیشتری در این زمینه به برگزار کنندگان اکسپو می کند.
وی گفت: باید برگزاری اکسپوها تداوم داشته باشد چرا که تداوم نشان می دهد این امر همیشگی است. ضمن اینکه باید به خریداران آموزش داد که اثر هنری ارزشمند است و با گذشت زمان ارزش افزوده پیدا می کند.
فرین نیساری، مدیر گالری آن اظهار داشت: گالری ها قطب های فرهنگی جامعه در سطح شهر هستند که آثار هنرمندان را ارائه می کنند.
وی افزود: آن ها وظیفه مهم اقتصادی و هنری این عرصه را برعهده دارند اما خرید آثار هنری به وزارتخانه ها و نهادها باز می گردد چرا که اکسپو محدود است و با اطلاع رسانی درست، مدیران خرید آثار هنری نهادها، می توانند به گالری ها و وب سایت آن ها که گنجینه بسیار قوی و متنوعی هستند، مراجعه و با مشاهده آثار هنرمندان، آن ها را خریداری کنند.
نیساری ادامه داد: بدون تردید اکسپو نقش مهمی در بخش رونق اقتصادی هنر به همراه خواهد داشت اما نتیجه اکسپو نشان می دهد که آیا می توان به این رونق امیدوار بود یا نه؟
مدیر گالری هنر خاورمیانه نیز افزود: برگزاری اکسپو قدم موثری است، اما واقعیت این است که مرکز هنرهای تجسمی می بایست به صورت کلان در تمام ابعاد تحقیقاتی، فرهنگی و اقتصادی استراتژی و برنامه تعیین کند.
ناصر پلنگی گفت: شاهد اتفاقاتی مانند جذب سرمایه های فرهنگی و ارائه آثار هنری در کشورهای دیگر، اکسپوها، حراجی ها و بازارها هستیم، بنابراین اکسپو حداقل کاری است که دراین زمینه انجام می شود و باید از برگزاری آن استقبال کرد و متولیان این حرکت را نیز تشویق کرد.
وی با اشاره به حمایت از هنرمندان گفت: برگزاری رویدادهایی مانند نمایشگاه فروش آثار هنرهای تجسمی فرصت مناسبی برای حمایت از هنرمندان رشته های تجسمی فراهم می کند.
بهنام کامرانی نقاش و پژوهشگر معاصر با مقایسه شرایط هنر در ایران و کشورهای پیشرفته گفت: در بسیاری از کشورها آموزش هایی وجود دارد که مردم را به کار هنری علاقه مند کند، چیزی که در کشور ما هنوز تدوین نشده است. این که چگونه قشر غیر هنری را به هنر علاقه مند کنیم سیاست فرهنگی است. در حال حاضر مسئله ما این نیست که آثار به چه قیمتی فروش می روند، مسئله اساسی این است که عموم مردم هنوز مسعود عربشاهی یا بهمن محصص را نمی شناسند. برنامه ریزان اقتصاد هنر باید بدانند چگونه هدفمندانه مردم را با این موضوعات آشنا کنند. در این شرایط حتی اگر یک اثر هنری به مبلغی بالاتر از ارزش خود فروش رود به سایر نقاشان کمک می کند.
با توجه به آنچه گفته شد باید ادغان کرد که حمایت گسترده می تواند اقتصاد هنر را پرورش دهد و باعث رشد آن شود. آن را کنترل کند و ظرفیت های هنری را تا جایی که ممکن است پیش ببرد.
رادیو و تلویزیون هم نقش دارند؛ وقتی رادیو و تلویزیون فضایی را برای انعکاس فعالیت ها و معرفی آثار هنری ارائه ندهند، مسئولیت این کار به تنهایی برعهده هنرمند خواهد بود و اوست که تاوان آن را می دهد.
توان خرید خانواده ایرانی در عرصه هنر پایین است و علت اش این است که باید هنر در سیستم آموزش و پرورش قرار بگیرد تا زایش ذهن از کودکی با انسان همراه شود. باید کودکی که تازه به دنیا می آید، هنر را ببیند تا فرهنگ خرید آثار هنری در آینده وی بخشی از زندگی اش شود.
فراهنگ**9338**1601**



29/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن