واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سخنگوی کشتی نجات ایرانی در گفتگو با فارس:
تخلیه محموله امدادی ایران در یمن 7 روز طول میکشد/ برای کمک به افغانها وارد قلمرو طالبان شدیم
مجتبی احمدی گفت: اگر امکانات در بندر حدیده یمن مناسب باشد، تخلیه محموله 2500 تنی هلال احمر ایران در این بندر، حدود یک هفته طول خواهد کشید.
گروه سیاسی خبرگزاری فارس- مهدی بختیاری: کاوران دریایی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران برای امدادرسانی به مردم یمن، غروب روز دوشنبه 21 اردیبهشت ماه، حرکت خود را از اسکله شهید رجایی بندرعباس آغاز کرد تا برای رساندن 2500 تُن کمک های دارویی و غذایی به مردم جنگ زده یمن، مسیر 1785 مایلی را طی کند. این 2500 تن بار شامل 2400 تن مواد غذایی از قبیل 1200 تن برنج، 700 تن آرد، 400 تن کنسرو، 50 تن آب معدنی و ... و حدود 100 تن انواع داروها و تجهیزات پزشکی است. دکتر سید مجتبی احمدی سرپرست گروه اعزامی هلال احمر و سخنگوی کشتی نجات در گفتگو با خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس بر روی عرشه این کشتی، به برخی جزئیات این سفر و وظایف هلال احمر در ماموریتهای اینچنینی پرداخت که متن این گفتگو را در زیر میخوانید. لازم به ذکر است که مجتبی احمدی مدیرعاملی جمعیت هلال احمر استان خراسان رضوی را نیز برعهده دارد. او دارای 2 فرزند دختر است و 16 سال در هلال احمر جمهوری اسلامی ایران سابقه خدمت دارد.
*** احمدی با اشاره به سوابق خود در ماموریتهای مختلف هلال احمر در ایران و دیگر کشورها گفت: من در گذشته نیز در ماموریتهای امدادرسانی در عراق، افغانستان، زلزله هائیتی و قرقیزستان حضور داشتم اما این سفر از برخی جهات متفاوت از بقیه است. وی افزود: یکی از این تفاوتها که این ماموریت را به یک ماموریت منحصر به فرد برای ما تبدیل کرده، مسیر دریایی آن است. این برای اولین بار است که ما محموله امدادرسانی خود را از طریق دریا منتقل می کنیم که یک مسیر طولانی است و برای رسیدن به بندر حدیده در یمن، باید چیزی در حدود 1785 مایل را طی کنیم. سخنگوی کشتی نجات درخصوص هماهنگیهای صورت گرفته برای تخلیه این بار در کشور یمن نیز گفت: طبق هماهنگی های صورت گرفته با جمعیت هلال احمر یمن و همکارانمان در فدراسیون صلیب سرخ جهانی، قرار است این محموله 2500 تنی را با حفظ امانت و به سلامت به دست همکارانمان در یمن برسانیم. وی ادامه داد: 14 نفر از پزشکان متخصص هلال احمر در رشتههایی نظیر بیهوشی، طب اورژانس، ارتوپدی، ترمیمی و غیره نیز همراه ما هستند که در یمن پیاده شده و آنجا اقامت خواهند داشت و طبق صلاحدید هلال احمر یمن، به ارائه خدمات پزشکی به مردم مظلوم این کشور می پردازند. احمدی درباره محصولات پزشکی در این محموله امدادی نیز اظهار داشت: این داروها در 2 بخش داروهای وابسته به زنجیره سرد و داروهای غیر وابسته تقسیم می شوند که اغلب قریب به اتفاق آنها، لوازم و داروهای مرتبط با جراحت ها و عفونت هایی هستند که طبیعتا در جنگ ها و نزاعها بوجود می آید که می توان به انواع آنتی بیوتیکهای وسیع الطیف، وسایل کمک جراحی و وسایلی مثل سرم های شستشو و سرم های درمانی و ... اشاره کرد.
سرپرست گروه اعزامی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه همه ما (چه پزشکها و چه امدادگران) بصورت کاملا داوطلبانه و بدون اخذ هیچ دستمزدی در این ماموریت حضور داریم، افزود: یکی از اصول 7 گانه نهضت صلیب سرخ جهانی بر داوطلبانه بودن امدادها تاکید دارد. وی درخصوص خاطرات خود از ماموریت های گذشته نیز خاطرنشان کرد: در سال 80، پس از حمله آمریکا به افغانستان، اولین محموله بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران به هرات و کابل ارسال شد که آن مقطع، اوج حاکمیت طالبان بود و طبیعتا خطرات زیادی هم کاروان را تهدید می کرد. کل روزهای آن ماموریت برای ما سرشار از هیجان بود چون وارد قلمرو طالبان شده بودیم. احمدی ادامه داد: در موضوعاتی نظیر زلزله هم وقتی این فرصت پیش می آید تا ما برای امدادرسانی در محل حاضر شویم، ابراز رضایت مردم از این اقدامات برای ما بسیار ارزشمند است. مثلا در زلزله بم وقتی کودکان زلزله زده ما را با اسم کوچک و به عنوان برادر خطاب می کردند، برایمان بسیار شیرین بود. سخنگوی کشتی نجات با این تعبیر که ما در هلال احمر وصل کننده نیاز نیازمندان به توان توانمندان هستیم، گفت: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران یکی از 10 جمعیت ممتاز و برتر فدراسیون جهانی صلیب سرخ است و از طرف دیگر، جایگاه جمهوری اسلامی ایران هم در منطقه یک جایگاه تثبیت شده و قدرتمند است که اینها موجب می شود تا ظرفیت های بالایی برای امدادرسانی در این ماموریت ها در کشورهای دیگر داشته باشیم. وی افزود: مثلا وقتی ما در نیمه شعبان سال 2011 برای امدادرسانی به سیلزدگان کربلا حضور یافتیم، این حضور و اهتزاز پرچم جمهوری اسلامی ایران در عراق و در کربلا برای زائران حضرت اباعبدالله(ع) و حضرت عباس(ع) بسیار تسکین دهنده بود.
احمدی رعایت اصول امنیتی و ایمنی را یکی از ملزومات این دست ماموریت ها دانست و گفت: در خصوص این سفر، تدابیر لازم اندیشیده شده و هماهنگی های مورد نیاز با هلال احمر یمنی و حتی سعودی و فدراسیون صلیب سرخ جهانی نیز به عمل آمده و با همکاری های خوبی که با خدمه کشتی هم داریم، امیدواریم بدون هیچ مشکلی بتوانیم این محموله امدادی را به دست مردم یمن برسانیم. سخنگوی کشتی نجت در پاسخ به این سوال که فکر می کنید تخلیه این بار در بندر حدیده یمن چقدر به طول بینجامد، گفت: اگر امکانات مناسب باشد و مشکلی هم پیش نیاید فکر می کنم حدود یک هفته این تخلیه بار طول بکشد. انتهای پیام/
94/02/29 - 12:04
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]