واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۰:۲۹ق.ظ)
بافت پيراموني ايستگاههاي راهآهن تبديل به فضاي سبز شود موج - رئيس هيات مديره انجمن مفاخر معماري ايران معتقد است: بافت پيراموني ايستگاههاي راهآهن ذخيره تهران هستند و به همين خاطر هم بهتر است به جاي ساختن ساختمان به فضاي سبز تخصيص يابند.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد عليرضا قهاري، رئيس هيات مديره انجمن مفاخر معماري ايران، در مورد بافت پيراموني ايستگاههاي راهآهن و اختصاص برخي از آنها به فضاي شهري بر اساس پيشنهادي که توسط مدير عامل شرکت عمران و بهسازي شهري ايران مطرح شده است، اظهار کرد: بافت قديمي ايستگاههاي راهآهن نيازي به کوچکسازي و ازدحام به آن معنا که به بافت شهري افزوده شود، ندارد.
وي افزود: بافت پيراموني ايستگاههاي راهآهن اگرچه در برخي از ايستگاهها بهعنوان بافت فرسوده به شمار ميآيند، اما؛ اينکه بياييم و همين فضا را هم به بافت شهري اختصاص دهيم کاري شايسته معماري و شهرسازي؛ به خصوص در کلانشهرها انجام ندادهايم.
به گفته اين کارشناس معماري، بافت پيراموني ايستگاههاي راهآهن عموما زمينهاي دولتي به شمار ميآيند و دولت موظف است از اين فضاها به شايستهترين نحو محافظت کند.
رئيس انجمن مفاخر معماري ايران تاکيد کرد: در صورتي که اين فضا به پيشنهاد مسوولان و دستاندرکاران به بافت شهري افزوده شود و صرف کارهايي مانند ساختمانسازي شود، بدين معناست که آخرين نفسهاي شهري را از کلانشهري مانند تهران ميگيريم.
وي ادامه داد: بهتر است فضاهايي اينچنيني که در خدمت دولت است به جاي افزودن به فضاي شهري و انجام اموري مانند ساختن ساختمان به فضاي سبز يا مراکز فرهنگي اختصاص يابد.
قهاري تاکيد کرد: بافت پيراموني ايستگاههاي راهآهن، زمين ذخيره تهران هستند، تهراني که اين روزها نفس کشيدن در آن دشوار شده است. اگرچه افزودن اين فضاهاي ذخيره درآمد اقتصادي براي دولت محسوب ميشود، اما؛ از تهران مايه ميگذارد.
رئيس هيات مديره انجمن مفاخر معماري ايران با اشاره به پيشنهادي که به تازگي براي تبديل زندان اوين به بوستان از سوي مسوولان مطرح شده، افزود: علت تراکم بيش از اندازه در تهران، تخصيص زمينهاي آزاد دولتي به مسکن بود، به عبارتي خود دولت با کمک بخش خصوصي به شلوغي تهران دامن زد، در حالي که ميتوانست همان فضاها را به ساخت فضاهاي سبز و مراکز فرهنگي اختصاص دهد.
وي تاکيد کرد: آخرين نفسهاي تهران با از دست دادن زمينهاي وسيعي که در اختيار دولت، شهرداري و ارگانهاي شهري قرار دارد و تبديل آنها به ساختمان ميشود گرفته ميشود؛ يعني همان بلايي که بر سر باغات تهران آمد.
قهاري گفت: در زمانهاي مختلف بيضابطه و با ضابطه به جان تهران افتاديم و حالا که جاي نفس کشيدن در اين شهر نمانده به اين فکر افتادهايم که پايتخت را به جاي ديگري منتقل کنيم، به عبارتي توسط خود دستگاههاي مجري و نه مردم عادي، تهران به شرايط فعلي رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]