واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بی بی سی انگلیسی مطرح کرد؛
تعجب شبکه دولتی انگلیس از پروپاگاندای رسانهای درباره حادثه مهاباد!
در میان تصاویر هتل تصاویری از اعتراضات دیگر به چشم می خورد که ادعا شده بود به حادثه مهاباد مربوطند، و باعث می شدند حوادث بسیار بزرگتر و خشن تر از چیزی که در واقع بود به نظر بیایند.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، شبکه "بیبی سی" (BBC) در گزارشی با عنوان "چگونه آتش گرفتن یک هتل، آغازگر جریانی مخالف دولت ایران شد؟" با بررسی حادثه مهاباد و انعکاس اغراق آمیز رسانه های بیگانه، دست به فرافکنی زده است. این شبکه در بخش اخبار پرطرفدار پایگاه اینترنتی خود می نویسد: «مجموعه حوادث رمزآلود، خوراک رقبای خارجی ایران را فراهم کرد. همه چیز از یک داستان جنسی شروع شد و هنوز حقایق به صورت کامل مشخص نشده است. ویدئوهایی در اینترنت آتش گرفتن هتلی در مهاباد را که شهری متوسط با اکثریت کُرد در شمال غربی ایران است نشان می دادند. آتش به دست معترضینی که از تجاوز و خودکشی ادعایی چندروز پیش زنی در هتل خشمگین بودند شعله ور شده بود. شایعات در سطح شهر پیچید و برخی یک دولتی و مدیر هتل را در مرگ این زن مقصر دانستند، و جمعیت خشمگین در صحنه ای تجمع کردند که گفته می شد، فرد یادشده پس از مورد حمله واقع شدن خود را از بالکن به پایین انداخته است.»
بی بی سی در ادامه با بیان اینکه "چیزی که می توانست تنها اخبار محلی از یک حادثه باقی بماند، منجر به جلب توجه برخی در خارج از ایران شد" می افزاید: «به سرعت کلیدواژه "ایران در آتش" در توئیتر گسترش پیدا کرد. صدها هزار پیام توئیتری با استفاده از این عبارت فرستاده شدند؛ اما نکته اینجا بود که بیشتر آن ها به زبان رسمی ایران (فارسی) نبودند، بلکه به عربی نوشته شده بودند. یکی از این پیام ها می نویسد: «40 سال یا بیشتر دارند مردم را می کشند... کجاست آزادی؟» بی بی سی انگلیسی به نقل از خبرنگار خود می نویسد: «شاهد موج عظیمی از تصاویر با متن عربی در توئیتر بودیم... برای بعضی دیدن آتش در خیابان ها و آن اعتراضات جالب و هیجان انگیز بود.» در اولین روزی که این کلیدواژه [#ایران_تشتعل #ایران_تحترق] گسترش پیدا کرد، بیش از یک سوم پیام های توئیتر از سوی کاربران عربستان سعودی فرستاده شده بود. ایران و عربستان البته رقبای منطقه ای هستند که در سطح منطقه به دنبال برتری در جنگ های نیابتی از جمله در عراق، سوریه و یمن بوده اند. بنابراین، آیا حوادث مهاباد به وسیله رقبای ایران در خارج از این کشور به بازی گرفته شده بود؟ پلیس اعلام کرد 25 نفر مجروح و بعضی دستگیر شده اند، و خشونت اتفاق افتاده است. ویدئوهای آنلاین صدها نفر معترض را نشان می داد و بعضی سایت های کردزبان گفتند پلیس در مقابل معترضان از گلوله پلاستیکی استفاده کرده است. اما هیچ شواهدی از ادامه اعتراضات گسترده وجود ندارد.»
به گفته خبرنگار بی بی سی، در میان تصاویر هتل، تصاویری از اعتراضات دیگر به چشم می خورد که ادعا شده بود به حادثه مهاباد مربوطند، و باعث می شدند حوادث بسیار بزرگتر و خشن تر از چیزی که در واقع بود به نظر بیایند.
بعضی کاربران ایرانی متعجب بودند، و برخی خشمگین در حالی که می پرسیدند چرا افراد از تصاویر تقلبی استفاده می کنند؟ به خصوص در این لحظه با توجه به درگیری عربستان و ایران بر سر یمن، کاربران می گفتند نمی خواهند اعراب در سیاست ایران ورود پیدا کنند.» گفتنی است بخش انگلیسی بی بی سی در حالی تظاهر به "تعجب" از شعله ور شدن ماجرای ساده مرگ یک کارگر هتل تظاهر می کند که بخش فارسی زبان این شبکه انگلیسی (بی بی سی فارسی) در اقدامی هماهنگ با وابستگان آل سعود با پشتیبانی گسترده و دامن زدن به شایعات نقشی محوری در ایجاد آشوب و شورش در مهاباد و به آتش کشیده شدن هتل داشت و حتی یکی از کارشناسان این شبکه شورش و آتش زدن اموال عمومی و خصوصی را اقدامی "دموکراتیک" معرفی کرده بود!
505
۲۸/۰۲/۱۳۹۴ - ۲۳:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]