واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: محدود کردن آزاداندیشی هزینه دارد
معاون فرهنگی وزارت علوم می گوید : آزاد اندیشی یعنی افراد مانع ذهنی یا عینی برای تبادل نظر با دیگران نداشته باشند و باید اذعان کرد که دراین باره وضع مطلوب نیست . رهبر معظم انقلاب اسلامی 13 سال پیش بر ایجاد کرسی های آزاد اندیشی برای گفتمان افراد با دیدگاه های موافق و مخالف تاکید کردند . اما تاکنون از این کرسی های آزاد اندیشی آن گونه که انتظار می رود استفاده نشده است . برنامه تیتر امشب شبکه خبر با دعوت از مسولان مربوط وضع کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها را مورد بررسی قرار داد .
حجت الاسلام قریشی معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه در ابتدای این گفتگو در باره فسلفه و لزوم ایجاد کرسی های آزاداندیشی / پیشینه این موضوع و گفتگوی موافق و مخالف را مربوط به اوایل انقلاب اسلامی دانست و افزود : آزای جز شعارهای بنیادین امام خمینی و شعار اصلی انقلاب بود چرا که بنیانگذار انقلاب آزادی را در تایید جریان ها و سلیقه های مختلف سیاسی می دید و آن را ترویج و تبلیغ می کرد.
حجت الاسلام قریشی آزادی بیان را از عواقب آزاداندیشی برشمرد و اظهار داشت : رشد یک کشور با میزان آزاداندیشی در آن ارتباط تنگاتنگی دارد اما بروز مشکلاتی از اوایل انقلاب در بحث های سیاسی سبب شد آزاداندیشی به آزادی بیان سیاسی تعبیر شود .
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه با تاکید بر اینکه آزاداندیشی مبتنی بر فرهنگ است تصریح کرد: رفتار مسولان و فرهیختگان جامعه در این باره تاثیر گذار است و زمانی که استادان دانشگاه در تعالیم خود رفتار آزادانه را به دانشجو نیاموزد نمی توان از دانشجو مطالبه آزاداندیشی را انتظار داشت .
حجت الاسلام قریشی با اشاره به اینکه آزاداندیشی در جامعه درست تفهیم نشده است اظهار داشت : یکی از مطالبات رهبر معظم انقلاب تخصصی شدن کرسی های آزاد اندیشی است و اینکه این کرسی ها در جلسات تخصصی شکل گیرد نه جلسات عمومی .
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه وزارتخانه های علوم و بهداشت و دانشگاه های سراسر کشور را متولی برگزاری این کرسی ها عنوان و تصریح کرد : این مسئله بعد فرهنگی دارد چرا که همزمان با برگزاری این کرسی ها باید احترام به دیدگاه مخالف / هیاهو نکردن و طرد نکردن شخص مخالف نیز باید به دانشجویان آموزش داده شود .
در ادامه این گفتگو سید ضیا هاشمی معاون فرهنگی وزارت علوم / تحقیقات و فناوری در پاسخ به این پرسش که چرا کرسی های آزاد اندیشی مغفول مانده گفت : آزاد اندیشی یعنی افراد مانع ذهنی یا عینی برای تبادل نظر با دیگران نداشته باشند و باید اذعان کرد که دراین باره وضع مطلوب نیست .
هاشمی با تاکید بر اینکه محدود کردن آزاداندیشی هزینه دارد اظهار داشت : در فضای عمومی جامعه یعنی بخش هایی از دانشگاه و افکار عمومی / این مطالبه شناخته شده نیست در حالی که باید دانست طرح دیدگاه های مختلف حتی اگر غلط باشد بهتر از پنهان کردن و زیرزمینی شدن آن است .
معاون فرهنگی وزارت علوم / تحقیقات و فناوری ادامه داد : آزاد اندیشی زمانی به عنوان یک مطالبه جریان می یابد که افراد / آزاداندیشی را به نفع جامعه بدانند و اگر کسی مانع جریان آزاد اندیشی شود در جامعه طرد شود .
هاشمی با اشاره به اینکه در سال 93 فقط 300 کرسی آزاداندیشی در سراسر دانشگاه های کشور برگزار شده گفت : هر چند این موضوع چندان کمی نیست و باید کیفی بررسی شود اما به نظر من بین 20 تا 30 درصد این خواست رهبری و سیاست گذاران نظام تحقق یافته است .
معاون فرهنگی وزارت علوم / تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه مدیریت فرهنگی / هزینه می خواهد تصریح کرد : در یک کرسی آزاداندیشی باید مبانی انقلاب / دین و فرهنگ تبیین و ترسیم و از آن دفاع شود اما برخی از مسولان گمان می کنند که این گفتگو های موافق و مخالف به نفع جامعه نیست و دست آویزی برای بهره برداری سیاسی دشمنان نظام خواهد شد در حالی که چنین نیست و پنهان کردن دیدگاه ها به نفع نظام نخواهد بود .
دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]