واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک فعال اقتصادی: چای ایرانی می تواند پایه ای برای صادرات باشد مشهد - ایرنا - یک فعال اقتصادی در حوزه بسته بندی چای گفت: چای ایرانی می تواند به عنوان یک پایه برای فرآوری و صادرات مورد استفاده قرار گیرد.
سعید فیصل روز دوشنبه در جریان بازدید خبرنگاران از گروه صنعتی شاهسوند در شهرک صنعتی توس مشهد افزود: این بدان جهت است که هم اینک سرانه مصرف چای در کشورهای مصرف کننده قهوه پنج درصد افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: با این حال محدودیتها و قوانین دست و پاگیر مانع اقدام مناسب برای فرآوری و صادرات چای ایرانی شده است.
مدیرعامل گروه صنعتی شاهسوند تولید سالانه چای در ایران را 25 هزار تن و میزان مصرف آن را 110 هزار تن ذکر و بیان کرد: بر این اساس ناگزیر به واردات چای خارجی هستیم اما می توان از چای ایرانی به عنوان اساس صادرات برای توسعه صنایع تبدیلی، اشتغالزایی و افزایش صادرات چای با برند ایرانی بهره گرفت.
وی با بیان اینکه در بخش چای کار کارشناسی صورت نگرفته افزود: یک زمان آنقدر تعرفه گمرکی افزایش می یابد که حجمی از چای به صورت غیرمجاز وارد کشور می شود و در زمان دیگر نرخ تعرفه گمرکی آنقدر پایین می آید که واردات چای بیش از اندازه صورت می گیرد.
این دست اندرکار صنعت چای افزود: مصرف چای ایرانی روز به روز در حال کاهش بوده و تبدیل به چای سنواتی شده لذا باید مردم، بخش خصوصی و بخش دولتی در مورد تولید و مصرف چای به یک نقطه اشتراک برسند.
فیصل بهره برداری غیرمجاز از برندهای ایرانی و ضعف نظارتها در این خصوص را از دیگر مشکلات صنعت بسته بندی چای در ایران ذکر و بیان کرد: زمانی که یک واحد زیرپله ای کپی کننده یک برند معروف، توسط واحدهای ناظر شناسایی می شود چهار سال طول می کشد تا آن واحد محکوم شود و در این مدت کیفیت پایین محصول تقلبی وجهه برند اصلی را در بازار نابود کرده است.
وی مدعی شد: صادرات فله ای، محدودیتهای صادراتی، نبود نظارت مناسب و فقدان کار کارشناسی در حوزه فرآوری و بسته بندی چای کشور این صنعت را در ایران به مرز ورشکستگی رسانده است.
به گفته این فعال بخش خصوصی: تنها 30 درصد چای ایران بسته بندی و 70 درصد آن به صورت فله ای مصرف می شود و با صادرات فله ای 300 هزار تن چای سنواتی، پارسال کشورمان 300 میلیون دلار زیان کرده است.
وی افزود: این در حالی است که با بسته بندی هر کیلوگرم چای سنواتی ایران می توانستیم 1/5 دلار صادر کنیم اما با فروش فله ای آن تنها 30 سنت نصیب کشورمان شد که از این ناحیه حدود 300 میلیون دلار ارزش افزوده را از دست داده ایم.
به گفته فیصل: کشورهای اروپایی چای ایرانی را ارزان و به صورت فله ای می خرند و با بسته بندی شکیل آن را با عنوان برندهای خود عرضه و صادر می کنند.
وی گفت: ایرانیان در حالی بهترین مصرف کنندگان چای در دنیا هستند که ضعیف ترین صنعت چای را دارند و علت عمده این ضعف نیز به برخوردها و نظارتهای سلیقه ای بازمی گردد.
گروه صنعتی شاهسوند از سال 1378 به عنوان واحد صنعتی بسته بندی چای دیگر مواد غذایی در شهرک صنعتی توس مشهد فعالیت می کند.
80 درصد چایی که در گروه صنعتی شاهسوند بسته بندی می شود از کشورهای هند، سریلانکا و کنیا وارد می شود
به گفته مدیرعامل گروه صنعتی شاهسوند، این گروه ماهانه 50 تن چای به کشورهای آسیایی صادر می کند.
7489/1858
28/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]