تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداى عزوجل به موسى وحى كرد: اى موسى در هيچ حالى مرا فراموش نكن و به ثروت زياد شاد نش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826187730




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مکان های تاریخی با خاک یکسان شد + عکس


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

«تاریخ‌خور»ها چه کسانی هستند؟ مکان های تاریخی با خاک یکسان شد + عکس بعد از یورش داعشی‌ها به سمت شهر تاریخی «پالمیرا» این نگرانی وجود دارد که آثار تاریخی این شهر ۲ هزارساله در سوریه نیز از وحشی گری آنها در امان نباشد.
 

پالمیرا در گذشته یکی از شهرهای بسیار مهم در مرکز سوریه بوده که به عنوان یک کاروانسرا برای افرادی که از صحرای سوریه عبور می کرده اند بسیار اهمیت داشته است. به همین دلیل این شهر به «عروس کویر» نیز مشهور شده است. پالمیرا توسط اعراب به فرماندهی «خالد بن ولید» به تصرف درآمد و در قرن ۱۶ قلعه فخرالدین مانی بر روی کوهی ساخته شد که مشرف به همه مناطق شهر بود. این شهر در سال ۲۷۴ میلادی توسط ارتش امپراتوری روم (اورلیانوس) برای اولین بار ویران و در دوره های بعدی بازسازی می شود.

داعش پیش از این آثار باستانی فراوانی را در شهرهای «نمرود» و «الحضر» در عراق ویران کرده است و حالا بیم آن می رود که سرنوشتی مشابه در انتظار آثار باستانی شهر پالمیرا باشد. کدام مکان های تاریخی با خاک یکسان شد؟ این گروه از ماه فوریه سال جاری میلادی تاکنون ۴ منطقه توریستی و باستانی را مورد حملات خود قرار داده و تخریب کرده اند. تخریب مجسمه های تاریخی موزه شهر موصل که تحت تصرف این گروه است تنها چند روز پس از آتش زدن بیش از ۸ هزار دست نوشته و کتابخانه تاریخی این شهر صورت گرفت. مجسمه ها، دیوارها و قلعه شهر تاریخی نمرود نیز که از تمدن دوران آشوری به جا مانده و به قرن ۱۳ پیش از میلاد باز می گردد و شهر باستانی هترا که تنها اثر به جا مانده از دوران اشکانی است، از دیگر اماکن تاریخی ثبت شده در یونسکو بودند که توسط این شبه نظامیان تخریب شده است.

داعش همچنین در سوریه و عراق اقدام به تخریب قبور مسلمین و دیگر مذاهب کرده است. آنها در سوریه قبور متعددی را که دارای ارزشهای تاریخی و مذهبی بوده تخریب کرده اند که نبش قبر «حجر بن عدی» در سوریه یکی از مشهورترین این اقدامات است. آنها اخیراً در عراق مراقد زیادی را منفجر کرده اند که از بارزترین آنها می توان به قبور متبرکه پیامبرانی همانند یونس، جرجیس و شیث اشاره کرد. به ویژه قبر حضرت یونس که تقدس خاصی برای موصلی ها داشت و در پی تخریب آن خشم ساکنان این شهر را دربرگرفت. مقبره حضرت یونس (ع) در ۳۷۵ کیلومتری شمال بغداد واقع شده است و تاریخ بنای آن به سال ۱۳۸ هجری یعنی ۱۳۰۰ سال قبل بر می گردد. گروه داعش برای تخریب اماکن مذهبی از گردانی به نام گردان تسویه قبور و ضریح بهره می برد. اعضای این گردان که تعداد آنها نزدیک به ۳۰۰ نفر است با استفاده از ماشین آلات سنگینی که متعلق به شرکتهای بزرگ در موصل است و آنها را پس از اشغال نینوا به چنگ آورده اند اقدام به تخریب اماکن مذهبی و تاریخی می کنند. تکفیری ها در حجاز در سال ۱۳۴۳ ه.ق پس به قدرت رسیدن آل سعود و رسمیت یافتن مذهب وهابیت، این حاکمان جدید، اقدام به تخریب بناهای مختلفی در مکه و مدینه کردند و بخش مهمی از آثار تاریخی این دو شهر نابود شدند. قبور ائمه بقیع علیهم السلام و نیز قبر حضرت حمزه سیدالشهداء علیه السلام در احد و مجموعه ای از بناهای باقی مانده از دوران پیامبر در زمره این تخریب ها قرار داشت.

جریان تخریب آثار تاریخی و دینی در عربستان تاکنون نیز ادامه یافته است و به طور مثال مسجد حضرت فاطمه (س) که خیمه گاه آن حضرت در جنگ خندق بوده است، تغییر کاربری یافته و در آستانه تخریب کامل است. وهابیون در مراحل به قدرت رسیدن در عربستان سعودی به تخریب بناهایی پرداختند که به زعم آنان کاربرد عبادی یا تقدیسی برای غیر خدا داشتند. مزارهای اولیا بخش عمده این بناها را تشکیل می داد. جنگ طالبان با بودا طالبان در دوران سلطه خود بر افغانستان، علیه دو مجسمه غول پیکر بودا در بامیان اعلام جنگ کرد و با آتش توپخانه و همچنین مواد منفجره این دو مجسمه را تخریب کرد.

در روز نهم مارس سال ۲۰۰۱ میلادی نیروهای طالبان به روی مجسمه های بودا، آتش گشودند و دو شبانه روز به این کار ادامه دادند تا در شامگاه ۱۱ مارس، از «صلصال» و «شهمامه» ۱۶۰۰ ساله، تنها دو حفره به ارتفاع ۵۳ و ۳۵ متر در دامنه هندوکش مرکزی افغانستان باقی ماند. چنگیز خان مغول در سال ۱۲۲۲، اورنگزیب در سال ۱۶۸۹ و عبدالرحمان خان در سال ۱۸۹۲ میلادی، هر کدام به نوبه خود برای تخریب این دو مجسمه تلاش کرده بودند.(مهر)


 


دوشنبه 28 اردیبهشت 1394 ساعت 18:10





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن