تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ایمان هیچ کس کامل نمی شود مگر هر که را خدا دوست دارد دوست داشته باشد و آن که را خدا دشم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845161813




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مصاحبه اختصاصی با رئیس جمهور عراق


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: مصاحبه اختصاصی شبکه خبر با رئیس جمهور عراق


رئیس جمهور عراق درسفر خودبه تهران، علاوه بر دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی،‌ رئیس جمهور، رئیس مجلس ،رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیر شورای عالی امنیت ملی، پیش از ترک تهران درمصاحبه اختصاصی در شکبه خبرحاضر شد وبه سئوالات خبرنگار این شبکه پاسخ داد. اقای رئیس جمهور از اینکه دعوت شبکه خبر را برای انجام این مصاحبه پذیرفتید از شما سپاسگذارم . اگر اجازه بدهید سوالاتم را از روابط دو جانبه شروع کنم .

سئوال : شما از توسعه روابط با ایران چه هدفی را دنبال می کنید و به نظر شما اولویت های دو کشورروی چه موضوعاتی متمرکز شده است؟
جواب: روابط بین دو کشور ایران و عراق موضوع جدیدی نیست و به قرنهای های گذشته باز می گردد . دو طرف به این روابط اهتمام زیادی دارند . به اعتقاد من ،  مسئولان و ملت های دو کشور با هم تفاهم دارند . ما در زمینه های مختلفی با هم رابطه داریم و این روابط در یک بخش نیست . اما ما بر مساله حفاظت از امنیت منطقه و امنیت دو کشور تمرکز داریم و همکاری های زیادی  هم بین دو کشوردر زمینه های مختلف وجود دارد .

سئوال: روابط عراق و ایران روابطی راهبردی در منطقه است . این روابط چه تاثیر ی  بر  صلح  وامنیت  منطقه  می تواند داشته باشد؟ جواب: این روابط بر امنیت منطقه تاثیرگذار است . بین ایران و عراق بیش از 1200 کیلومتر مرز مشترک وجود دارد . همان طوری که گفتم دو کشور در مسائل مختلف با هم تفاهم دارند . دو کشور در بسیاری از مسائل دیدگاه ها و تفاهمات مشترکی دارند که منجر به همکاری مشترک نه تنها در زمینه امنیتی  ، بلکه زمینه های مختلف دیگری را شامل می شود. از این رو این روابط برای دو کشور ضروری است .

 سئوال: آخرین وضعیت جبهه های نبرد با داعش چطور است؟ چه بخش هایی از خاک عراق هنوز در اشغال داعش است؟
جواب:  در خصوص داعش ، سخت است که بگوییم مثلا چند کیلومتر در اشغال انها است . . نیروهای داعش فعالیت های تروریستی انجام می دهند ؛ ممکن است امروز وارد منطقه شوند و فردا از آن خارج گردند  یا آنها را از آن مناطق اخراج کنند . به طور مشخص می توانیم  بگوییم هنوز شهر موصل و برخی از شهرک های کوچک عراق  تحت اشغال داعش است ، اما نیرو های عراقی بر بسیاری از مناطق مسلط هستند. ؛ به خصوص بر استان دیاله و استان صلاح الدین که برخی از عناصر داعش در آنجا حضور دارند .  استان الانبار نیز تحت کنترل نیروهای دولتی یا نیروهای وابسته به دولت مثل عشایر و نیروهای مردمی است که بر ضد داعش می جنگند  . در نتیجه مشخص کردن این که چند کیلومتر و یا چه مساحتی در اختیار داعش است سخت است . امروز مثلا آنها در منطقه مشخصی فعالیت دارند و روز بعد بر اثر درگیری ها از آن مناطق فرار می کنند . بنا بر این در مناطقی که آنها حضور دارند جزر و مد وجود دارد .

سئوال: همان طور که اشاره کردید نیروهای مردمی درعراق می جنگند آنها در بخش های مختلفی درعراق هستند ، از عشایر و قبایل متعدد ، شما برای ایجاد یگانگی و مدیریت واحد این واحد ها چه برنامه های دارید؟
جواب:   ارتش عراق در ابتدا برای انجام وظایف خود آمادگی کاملی نداشت. اما اکنون نیروهای ارتش ، پلیس  و نیروهای مردمی و پشمرگه و همه اینها در مناطق مختلف با هماهنگی کامل حضور دارند . مثلا در صلاح الدین و دیاله ، هماهنگی کاملی وجود دارد . در اطراف موصل و کرکوک نیز هماهنگی کاملی بین آنها وجود دارد . بین نیروهای پیشمرگه و ارتش و نیروهای پلیس نیز هماهنگی وجود دارد . یعنی یک هماهنگی کاملی بین آنها وجود دارد . هیچ گروهی خود سرانه وارد منطقه ای  دیگر نمی شود . بین آنها هماهنگی کامل  وجود دارد و انها بر اساس یک طرح هماهنگ فعالیت می کنند .

سئوال: آیا نیروهای مردمی تحت مدیریت  و فرماندهی واحد می جنگند ؟
همه آنها تحت فرماندهی کل نیروهای مسلح یعنی نخست وزیر هستند .

سئوال: اخیر شنیده  که داعش نفت مناطقی اشغالی را  استخراج  ومی فروشد . شما می دانید چه کشورهایی این نفت را می خرند؟
جواب: کشورهایی به طور مستقیم در این موضوع دخیل نیستند . قاچاقچیانی در این زمینه فعالیت می کنند . آنها نفت سوریه و برخی از مناطق عراق را به قیمت ارزان می فروشند . قاچاقچیانی وجود دارند که این نفت را می خرند و فروشند.

سئوال: آیا در این خصوص با سازمان ملل هماهنگ کردید تا بتوانید با این پولشویی و پول هایی که وارد بازارهای بین المللی می شود مقابله کنید؟
جواب: به طور کلی با بسیاری از کشورها و سازمان ملل توافق کرده ایم تا منابع مالی آنها را از بین ببریم  در این زمینه به طور قطع فروش نفت مهم است .  

سئوال: بفرمائید نقش مرجعیت در مقابله با تکفیری ها و حفظ حاکمیت ملی عراق چگونه بوده است .
جواب: قطعا ندای مرجعیت برای جذب نیروهای زیاد مردمی مهم بود . نیروهایی که وارد دولت شدند . بنا بر این بسیج عمومی متشکل از این نیروهاست که به درخواست مرجعیت پاسخ مثبت دادند  و تبدیل به نیروهای تاثیر گذار در مبارزه با داعش شدند.

سئوال: درگیری های داخلی عراق را ناشی از اختلافات طایفه ای می دانید یا دخالت های خارجی؟
جواب: داعش نماینده طایفه یا گروه یا هیچ فرقه ای نیست ، آنها گروهی از تروریست ها و تکفیری ها هستند که فقط مسیر خودشان را می روند و خطر بزرگی برای طایفه های عراقی ، مذاهب و ادیان  محسوب می شوند .

سئوال:  چه کشورهایی از اینها حمایت مالی و تسلیحاتی می کنند؟
جواب: نمی توانیم کشور مشخصی را متهم کنیم . اما آنها از زمانی که در افغانستان بودند کمک هایی سازمان یافته را دریافت می کردند. تروریست های القاعده ، داعش را به وجود آوردند . آنها در زمانی که در سوریه حضور داشتند و در زمانی که وارد عراق شدند ، مثلا در موصل بر بانک ها مسلط شدند . ارز ها و پول های زیادی در اختیار آنها قرار گرفت .  آنها به شهروندان فشار آوردند که به آنها به اصطلاح جزیه بدهند .
سئوال: برخی از نمایندگان عراقی اعتقاد دارد که آمریکا بر اساس توافقنامه امنیتی با عراق در مبارزه با داعش به این کشور کمک نکرده ایا این مطلب صحت دارد؟
جواب:  ما از آن درخواست نیروی زمینی نکرده ایم و نمی کنیم. ما درخواست نیروی زمینی از خارج نمی کنیم . نیروی زمینی داریم ، نیروهای مردمی و داوطلبان و سربازان حضور دارند . اما ائتلاف بین المللی از طریق هوایی و از طریق مشخص کردن مراکز تجمع تروریست های داعش کمک می کند .

سئوال: برخی مقامات عراقی می گویند اقدامات و حملات  ائتلاف برای مبارزه با داعش چندان موثر نبوده است ، چرا؟
جواب: قطعا داعش یک کشور نیست که بتوان مراکز اصلی آن را یا فرودگاه های آن را بمباران کرد . آنها فرودگاه و موسسه ندارند ، آنها چیزی ندارند . آنها دوره گرد هستند ، امروز در جایی هستند و فردا در جای دیگری . بنا بر این از طریق بمباران هوایی نمی توان به طور کامل بر آنها مسلط شد و آنها را اخراج کرد . نیروهای زمینی است که از مناطق ازاد شده محافظت می کنند .
داعش یک قدرت نظامی نیست که بتوان به آن حمله و مساله را تمام کرد . داعش عبارت از گروه هایی است که باندهایی مخفی دارد و آنها جنگ نامنظم دارند . بنابر این پایان دادن به آنها د ر عراق و سوریه مساله ساده ای نیست که در یک ماه یا دو ماه به ان دست یافت . در خارج از منطقه ، مثلا در اروپا باندهایی دارد . مثلا موصل ، ممکن است آن را آزاد کرد اما گروه هایی مخفی در آن باقی بمانند . باید نظارت شدید شود تا نتوانند به مناطقی که آزاد شده نفوذ کنند .
فواد معصوم


سئوال: اخیرا کنگره امریکا  طرح تجزیه عراق را مطرح کرده است نظر شما در این مورد چیست .
جواب: فکر نمی کنم طرحی برای تقسیم عراق مطرح باشد . هیچ طرحی مثل این به طور رسمی مطرح نشده است . ممکن است برخی از سیاسیون و برخی از اشخاص ان را مطرح کرده اند اما در این خصوص طرحی رسمی وجود ندارد .

سئوال: کسانی که در کنگره امریکا این طرح را دنبال می کنند در پی چه  هستند؟
جواب: کنگره آمریکا مثل پارلمان های دیگر جهان است . هر کدام از آنها ممکن است چیزی را بگوید که می خواهد . اما این سیاست راهبردی نیست . چون تقسیم عراق از طریق برخی از اشخاص که این اندیشه ها را مطرح می کنند عملی نمی شود . این مساله مساله پیچیده ای است .
کنگره به طور گروهی با اتفاق نظر اکثریت  موضوعات را تصویب می کنند ، اما برخی از اشخاص این طرح هارا پیشنهاد می دهند که واقعی نیستند. همان طور که گفتم تقسیم عراق بر کل منطقه تاثیر می گذارد . مثل دیوار سنگی است که اگر یک سنگ از ان بیرون کشیده شود  بر دیگر بخشهای ان تاثیر می گذارد .

 تقسیم عراق اصلا مطرح نیست ، این موضوع را فقط برخی سیاستمداران بر اساس وهم و خیال خود برزبان می آورند . طرحی برای تقسیم عراق وجود ندارد چطور می شود عراق را تقسیم کرد در حالیکه مناطق مختلف به هم چسبیده اند . مثلا بغداد ؛ نصف مردم شیعه و نصفشان سنی اند و عده ای ُکرد و مسیحی هستند ، شهرهای دیگر هم همینطور .اگر بخواهیم تقسیم کنیم باید عملیات اخراج شهروندان انجام شود مثلا شیعیان به مناطق خاص و اهل سنت و کردها به جاهای مخصوص خود بروند   ، این کار عملی نیست . اصلا عراقی ها خواستار تقسیم نیستند . وقتی خود عراقی ها نمی خواهند ، خواست دیگران مهم نیست .
سوال: مقامات عراقی بارها گفته اند که آمریکا از عراق در برابر داعش به نحو شایسته حمایت نکرده است آیا این کار خلاف توافقنامه امنیتی نیست ؟
ج:   این برداشت صحیحی نیست . در قضیه بمباران ( جنگ با) داعش فقط آمریکا مطرح نیست ، بلکه صحبت از ائتلاف بین المللی است . در قالب ائتلاف بین المللی کشورهایی به عراق کمک کردند و کشورهایی خارج از ائتلاف به ما کمک کردند ./
  جمهوری اسلامی ایران اولین کشوری بود که عراق در زمینه جنگ با داعش کمک انسانی و نظامی کرد .
سوال : کاهش قیمت نفت چه تاثیری بر اقتصاد عراق گذاشته است  .
تاثیر این امر برای عراق بسیار حساس و خطر ناک بوده چراکه قیمت کنونی نقت تقریبا نصف قیمت سابق آن است و تکیه اصلی اقتصاد عراق بر نفت است بنابراین  باید در سیاست اقتصادی مان تجدید نظر کرده و بر منابع دیگری تکیه کنیم درست همان کاری که جمهوری اسلامی ایران کرده.
سوال: آیا برنامه ای برای همگرایی بین کشورهای تولید کننده نفت دارید؟
در اوپک  سیاست های نفتی تعریف شده است و ما با طرف های دیگر ، در نشست های اتی اوپک هماهنگ خواهیم بود.
سوال: اما متاسفانه حضور کشورهایی مثل عربستان در اوپک کار را مشکل کرده، در این خصوص چه باید کرد؟
باید کار کرد وگرنه مجبور می شویم نفتمان را خارج از اوپک بفروشیم اما همیشه تلاش کرده ایم تا اوپک به عنوان نقطه مشترک  کشورها یی باشد که  باآنها توافق داشته و به آنها اعتماد داریم تا بهای نفت به قیمت روز بازار برسد، بهای نفت زمانی بالا و زمانی پایین می آید  سیاست نفتی درستی در این خصوص وجود دارد.
سوال: آیا دولت عراق در این خصوص برنامه مشخصی دارد و آیا در این خصوص با مقامات جمهوری اسلامی ایران هم صحبت هایی داشتید؟
همیشه بین طرفین در این خصوص صحبت میشه و هماهنگی  در این مورد وجود دارد اما  صحبت  کردن در این باره در این مجال نمی گنجد.
سوال: با توجه به روابط راهبردی ایران و عراق، ایران در مناسبات با عراق از چه جایگاهی برخوردار است؟
 در مورد تبادل تجاری با ایران، این کشو در ردیف اول قرار دارد، اطلاعات دقیق و آمار دقیقی در این خصوص ندارم اما ایران در بین کشورها، در ردیف اول و یا در نهایت دوم قرار دارد.
سوال: با توجه به حملات عربستان به یمن موضع شما در این خصوص چیست .
دولت عراق از روز اول نظرش را اعلام کرد، در نشست سران  کشورهای عربی در شرم الشیخ ما اعلام کردیم که با دخالت نظامی در امور یمن موافق نیستیم بلکه طرف های یمنی باید با هم مذاکره کنند و کشورهای عربی و منطقه باید  آنها را برای دستیابی به نتیجه  یاری کنند چراکه تخریب یمن، به نفع ملت یمن نیست و باعث دشمنی بین ملت یمن می شود.
سوال: این امر چه تاثیری  می تواند در ثبات منطقه داشته باشد؟
مطمئنا دخالت های نظامی در امور کشورهای دیگر، به ضرر منطقه خواهد بود و نادرست است.
سوال: با توجه به مسائل جاری در سوریه، موضع دولت عراق در خصوص این مسائل چیست؟
نظر ما درباره سوریه روشن است، و ان این است که باید انتخاباتی مورد قبول ملت سوریه برگزار شود تا انتخاب مورد نظرشان را جایگزین نظام فعلی کنند. اینکه این نظام قابل قبول است یا نه، باید از طریق انتخابات مشخص شود، انتخابات باید در سوریه برگزار شود تا یک سری برنامه های دموکراتیک و تحولات و پیشرفت های دموکراتیک حاصل شود و اگر این موضوع را ندیده بگیریم فردا گروه های تروریستی  حکومت را در دست خواهند گرفت که این امر خطر بسیار بزرگی برای ملت سوریه و همین طور ملت های منطقه خواهد بود.
از اینکه در گفتگو با شبکه خبر شرکت کردید از شما سپاسگذارم .
 
 


دوشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن