واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رئیس کنگره بینالمللی تولید مثل از قول وزیر بهداشت برای ایجاد صندوق کمک به زوجهای نابارور خبر داد و گفت: محدودیتهای شرعی در مورد لقاح خارج از رحمی، رحم جایگزین و اهدای جنین نداریم و تنها مشکلی که داریم مسائل حقوقی در زمینه قانون اهدای جنین است.
به گزارش تراز ،محمدمهدی آخوندی رئیس کنگره بینالمللی تولید مثل، در نشست خبری کنگره بینالمللی تولید مثل که امروز در پژوهشگاه ابنسینا در حال برگزاری است، اظهار داشت: این کنگره 2 تا 4 خرداد سال جاری در مرکز همایشهای بینالمللی رازی برگزار میشود.
وی افزود: تولیدمثل یکی از حوزههای نوپا و نوظهور علمی است و خوشحالیم که ایران توانسته در بخشهای پژوهش و درمان همپای سایر کشورهای جهان پیش برود.
آخوندی ادامه داد: 8 نشریه مرتبط با تولیدمثل در کشور داریم و بخشهای تولید مثل را در دپارتمانهای دانشگاهی نیز ایجاد کردهایم.
رئیس کنگره بینالمللی تولیدمثل گفت: در زمینه سونوگرافی آزمایشهای مرتبط و دستگاههایی که در ارتباط با شکلگیری، انتقال و تشخیصهای مطرح مربوط به جنین لازم است را داریم و همه این بحث نیز در ارتباط با انسان مطرح نیست و اکنون نیز این اقدامات در مورد دام نیز انجام میشود.
آخوندی ادامه داد: البته بحث توسعه علمی کمتر بوده است و انجمن جنینشناسی جای این بحث را پر کرده و در نظر دارد با برگزاری کنگره بینالمللی تولید مثل آن را جبران کند.
وی افزود: در کنگره بینالمللی تولیدمثل پنلهای تخصصی و جشنوارهای برگزار میشود که طی آن بهترینها را در حوزه پژوهش مطرح خواهیم کرد و این برنامهها در جهت توسعه علمی در این زمینه است.
آخوندی گفت: بحث ناباروری فقط مربوط به پزشکی نیست بلکه به استرس های روانی و اجتماعی که از سوی خانوادهها و اطرافیان به زوجهای نابارور وارد میشود و عدم شناخت سیاستگذاران کشور از این مشکلات در این زمینه نیز مربوط است.
رئیس کنگره بینالمللی تولیدمثل تصریح کرد: وقتی این علم در ایران مطرح شد ما سیاست کنترل جمعیت را داشتیم بنابراین حمایتی از آن نشد و حالا که سیاستمان افزایش جمعیت شده است باید از زوجهای نابارور بیشتر حمایت شود همچنین ناکارآمدی سیستم بیمهای هنوز نتوانسته گرانی هزینهها را جبران کند.
وی درباره پویایی فقه شیعه و عدم محدودیت شرعی برای برخی اقدامات در زمینه درمان ناباروری اظهار داشت: اگر جه در مقایسه با کشورهای دیگر در رابطه با مجوزهای شرعی برای استفاده از تکنولوژیهای درمان ناباروری محدودیتی نداریم اما نباید فراموش کرد که در این زمینه مباحث حقوقی و اخلاقی در این رابطه وجود دارد.
آخوندی افزود: در مورد تکنیکهای درمان ناباروری در مقایسه با کشورهای دیگر پویاترین فقه را شیعه و جمهوری اسلامی ایران دارد ما محدودیتهای شرعی در مورد لقاح خارج از رحمی، رحم جایگزین، اهدای جنین و سایر زمینهها نداریم و تنها چیزی که در این رابطه داریم مسائل حقوقی در زمینه قانون اهدای جنین است.
رئیس کنگره بینالمللی تولیدمثل گفت: خوشحالیم که در ارتباط با درمان ناباروری میتوانیم بگوییم که نیاز به اعزام بیمار به خارج از کشور نداریم و این افتخار ما است که با پشتوانه علمی به وجود آمده است و میتوانیم این توسعه را با شدت و قوت پیش ببریم.
وی با تأکید بر لزوم توجه وزارت بهداشت برای حمایت از زوجهای نابارور گفت: وزارت بهداشت به دنبال راهاندازی دستورالعملهایی در این زمینه بوده اما هنوز جاری و ساری نشده است و این نیاز وجود دارد که این دستورالعملها دنبال شود بعد از ابلاغ سیاستهای افزایش جمعیت اقدامات تشخیصی و داروهای ناباروری تحت پوشش بیمهای قرار گرفتهاند اما درمان این مشکلات هنوز تحت پوشش بیمهای قرار نگرفته است. همچنین وزیر بهداشت اعلام کرد که صندوقی را برای کمک به زوجهای نابارور قرار میدهند که تاکنون اقدام عملی در این زمینه انجام نشده است.
وی با اشاره به تفاوت مراکز ناباروری نسبت به مراکز بهداشتی، اظهار داشت: مراکز ناباروری چند تخصصی است اما مراکز بهداشتی محدودتر هستند و فرد برای عارضهای خاص به آنها مراجعه میکند در مراکز ناباروری حداقل باید متخصصان زنان، جنینشناس، ناباروری مردان، غدد، آزمایشگاه، روانپزشک، ژنتیک و ایمونولوژی وجود داشته باشد تا تشخیص قطعیت پیدا کرده و درمان به خوبی انجام شود.
رئیس کنگره بینالمللی تولیدمثل با بیان اینکه بر اساس تفاهمنامه و قرارداد همکاری اتحادیه مرکزی دامداران ایران و پژوهشگاه ابنسینا امکان اجرای فعالیتهای مشترک در زمینه افزایش نرخ باروری با استفاده از دانش نوین تولید مثلی در بهبود محصولات دامی کشور فراهم شده است، تصریح کرد: بر این اساس پژوهشگاه ابنسینا و اتحادیه دامداران ایران از فناوریهای پزشکی جهت استفاده از تخمدان دامهای ممتاز با خصوصیات تولیدی بالا جهت تولید جنین تعیین جنسیت شده و سایر زمینههای زیست فناوری در حیوانات مزرعهای استفاده خواهند کرد.
وی افزود: استفاده از لقاح آزمایشگاهی، انجماد جنینهای دامهای ممتاز و تهیه بانک جنین از جنینهای باکیفیت مطلوب در چرخه تولیدات دامی کشور از مزایای این طرح است.
آخوندی اظهار داشت: همچنین بر اساس این تفاهمنامه اصالت و سلامت جنینهای حاصل از دامهایی با خصوصیات ژنتیکی برتر میتواند باعث افزایش راندمان تولید و سودآوری در واحدهای صنعتی دامی کشور شود.
وی خاطرنشان کرد: یک میلیون و 350 تولیدکننده محصولات دامی کشور در اجرای این طرح ملی مشارکت خواهند داشت.
منبع: فارس
دوشنبه 28 ارديبهشت 1394 ساعت 15:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]