تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):به امام سجّاد عليه‏السلام عرض كردم: مرا از تمام دستورهاى دين آگاه كنيد، امام عليه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812644325




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا عربستان توانایی رهبری منطقه را ندارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: چرا عربستان توانایی رهبری منطقه را ندارد؟ بین الملل > خاورمیانه - دیپلماسی ایرانی نوشت:

گراهام فولر، نويسنده و تحليلگر امريكايي در تحلیلی در پایگاه اینترنتی لوبلاگ می نویسد:

باراک اوباما هفته گذشته دلیل خوبی داشت برای دعوت از سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و اطمینان بخشی به آنها که ایالات متحده رهایشان نکرده است و آن عامل اقتصادی است. اما این کشورها نمی توانند نقش مثبتی در رهبری منطقه ایفا کنند. روزنامه نیویورک تایمز در مقاله ای که در ۱۱ می منتشر شد نقل قولی از سفیر سابق ایالات متحده در ریاض آورده است «به وضوح مشخص است که ملک سلمان به دنبال کسب رهبری کشورش در منطقه است.» اما این چه رهبری است؟ بدون شک عربستان سعودی در حال نشان دادن قدرت نمایی جدید و بی سابقه ای از طریق مداخله نظامی در یمن، بحرین، سوریه و احتمالا در لیبی است. اما آیا این اقدامات باعث تشکیل رهبری می شوند؟ رهبری شامل یک حس جهت دهی، داشتن چشم انداز و ایدئولوژی منسجم و مجموعه ای از ارزش ها و اصول در سیاست خارجی است که منجر به ایجاد تحول و تبدیل به کشوری توسعه یافته تر می شود. این در حالی است که عربستان سعودی در تمام این جبهه ها شکست خورده است.
به نظر من، سیاست عربستان سعودی در بهترین حالت ارتجاعی، واپس گرا و ضد انقلابی است که به دنبال حفظ وضع موجود است. رویکردهایی که در جهان مدرن طرفدار کمی دارد. انجماد وضع موجود، یک سیاست، چشم انداز و یا تمرینی برای رسیدن به رهبری نیست، بلکه یک دستپاچگی محض است.
حملات نظامی عربستان به یمن موجب کشته شدن مردم و افراد غیرنظامی و نابودی زیرساخت های این کشور می شود و حتی کمبود منابع پزشکی، دارویی، غذایی، آب و قطع ارتباط هوایی این کشور با جهان را موجب شده است. عربستان به دنبال نشان دادن خودش به عنوان صدای غالب در امور یمن است. با این حال با مقاومت مردم یمن و افزایش خشم بین المللی روبه رو شده است. این رهبری نیست.
این پادشاهی چه نیات، ایدئولوژی و چشم اندازی برای خاورمیانه دارد؟ جالب توجه است که این پادشاهی هیچ نوع درخواست عمومی در رابطه با مکتب خودساخته خودش یعنی سلفی و وهابی ندارد. این در حالی است که این کشور مبالغ زیادی برای خرید نفوذ از طریق ایجاد مدارس و مراکز دینی و اخیرا شبه نظامیان، صرف کرده است تا این قرائت تند از اسلام را گسترش دهد. از قضا گروهی که این روزها بیشتر وهابیت را تبلیغ می کند داعش است که وابسته به افراطی ترین قرائت آن است. اگر بخواهیم منصف باشیم وهابیت چندان خشونتی ندارد و فقط به دنبال ایجاد هنجارهای اجتماعی بسیار محدود کننده در زندگی روزمره است، همانند آنچه در عربستان سعودی وجود دارد. این رویکرد موجب ایجاد جامعه مدرن نمی شود.
به نظر می رسد عربستان سعودی در پیشبرد دیدگاه ها و ایدئولوژی اش برای آینده خاورمیانه شکست خورده است. در عوض عربستان به دنبال ترویج ترس درباره مقاصد و قابلیت های ایران در خلیج فارس است. این در حالی است که صدور دستورات سعودی ها درباره اسلام شیعه منبع اصلی خصومت های فرقه ای و دشمنی ها است. این حملات نشانه ترس تدافعی عربستان است.
نشست ۱۴ می باراک اوباما با رهبران کشورهای نفتی عرب بیشتر در رابطه با شعارهای ضد انقلابی عربستان سعودی بوده است. بدیهی است که درباره مسائل منطقه ای زیادی از جمله ترتیبات نهادهایی برای همکاری های بلندمدت در زمینه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی بحث شده است. اما شورای همکاری خلیج فارس چندان موثر نیست. ایالات متحده چگونه می تواند درباره معماری امنیت خلیج فارس یا ترتیبات امنیت منطقه ای صحبت کند در حالی که دو قدرت پیشرو خلیج فارس یعنی ایران و عراق دعوت نشده اند. چه جور رهبری ای می خواهد از این نشست ناقص ظهور کند؟
باراک اوباما به زیرکی از پیشنهاد غیرعاقلانه شش کشور عربی خلیج فارس مبنی بر امضای پیمان دفاعی با این کشورها طفره رفت. این می تواند سرآغاز حکمت و عقلانیت باشد. در عین حال ما هنوز باید به دنبال کشوری برای رهبری در جهان عرب باشیم. متاسفانه این شرایط در ریاض وجود ندارد. 52308

کلید واژه ها: عربستان -




دوشنبه 28 اردیبهشت 1394 - 14:30:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن