واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
ظریف: بحث های مربوط به دسترسی و نظارت برای آرام کردن برخی گروه های فشار مطرح می شود/پروتکل الحاقی دسترسی بدون دلیل را فراهم نمی کند
وزیر امورخارجه گفت: پروتکل الحاقی به هیچ وجه اجازه دسترسی بی رویه و بدون دلیل به ساختارهای کشورها را فراهم نمی کند بلکه چارچوبی قاعده مند را ایجاد می کند که هم اکنون در 124 کشور در حال اجرا است.
روز نو : وزیر امورخارجه گفت: پروتکل الحاقی به هیچ وجه اجازه دسترسی بی رویه و بدون دلیل به ساختارهای کشورها را فراهم نمی کند بلکه چارچوبی قاعده مند را ایجاد می کند که هم اکنون در 124 کشور در حال اجرا است.
به گزارش روز نو، محمد جواد ظریف در نشست خبری مشترک با پیتر سیارتو وزیرامورخارجه مجارستان اظهارداشت: ما از ابتدا هم اعلام کرده ایم جمهوری اسلامی براساس مقررات حقوق بین الملل آماده شفاف سازی در حوزه فعالیت هسته ای خود است البته این روزها بحث های مربوط به دسترسی و نظارت به صورت هیجانی از سوی برخی مقامات غربی برای آرام کردن برخی گروه های فشار مطرح می شود و طبیعتا از سوی مسوولان ایرانی هم پاسخ مناسب را دریافت کرده اند.
وزیر امورخارجه خاطرنشان کرد: چارچوب های موجود در صورتی که توافق شکل بگیرد و پروتکل الحاقی براساس چارچوب های موجود در کشور داوطلبانه اجرا شوند کاملا مشخص است. پروتکل الحاقی به هیچ وجه اجازه دسترسی بی رویه و بدون دلیل به ساختارهای کشورها را فراهم نمی کند بلکه چارچوب قاعده مندی را فراهم می کند که امروز این چارچوب در نزدیک به 124 کشور در حال اجرا است.
ظریف یادآور شد: مقررات موجود مانع از سوء استفاده از این گونه دسترسی ها است ضمن این که اینها بازرسی نیست بلکه دسترسی است که براساس چارچوب مشخص و مدیریت شده است.
وی یادآور شد: زمانی که پروتکل الحاقی در دهه 90 میلادی مورد مذاکره قرار گرفت چارچوب ها برای این که دسترسی ها به اسرار نظامی و حتی اقتصادی کشورها نباشد ، فراهم شد.
ظریف اظهار داشت: در بسیاری از کشورها فناوری غنی سازی و یا سایر فناوری های هسته ای جزو اسرار هسته ای است و نیاز نیست موضوعی صرفا نگرانی امنیتی داشته باشد بلکه رقابت صنعتی هم باعث می شود چارچوب های قانونمندی برای نظارت ها تدوین شود. باید هدف این باشد که اطمینان حاصل شود برنامه هسته ای اعضا کاملا صلح آمیز است که الزامی ندارد دستیابی به چنین نتیجه ای نیازمند نقض حاکمیت و مقررات و موازین امنیتی و صنعتی کشورها باشد.
وزیر امور خارجه با اشاره به حضور وزیر خارجه مجارستان در ایران بعد از 14 سال گفت: مجارستان کشوری با تاریخ دیرینه در اروپاست که دارای روابط طولانی با ایران است . این کشور برای ما هم در ارتباطات منطقه ای هم در اتحادیه اروپا و هم در روابط دوجانبه شریک مهم و قابل توجهی است.
ظریف با بیان این که امکان گسترش روابط دو جانبه در حوزه های مختلف وجود دارد اظهار داشت: بیش از دو هزار دانشجوی ایرانی در مجارستان تحصیل می کنند و زمینه همکاری های فرهنگی و آموزشی با توجه به سابقه فرهنگی دو طرف فراهم است.
وی با اشاره به زمینه های مشترک همکاری های اقتصادی و انرژی اظهار داشت: زمینه برای گسترش همکاری ها و ارتباطات گسترده فراهم است ضمن این که دو طرف دیدگاه مشترکی در ضرورت حل و فصل صلح آمیز و سیاسی اختلافات منطقه ای و مبارزه با افراط گرایی و تروریسم دارند و اینها زمینه همکاری سیاسی دو کشور را فراهم می کند.
وزیر امور خارجه با بیان این که در حوزه های مختلف مشغول بررسی و مذاکره هستیم، گفت: در زمینه جلوگیری از اخذ مالیات مضاعف ، همکاری های فرهنگی و گفت وگوهای سیاسی؛ اسناد در دو وزارت خارجه در حال نهایی شدن است و به زودی این اسناد امضا می شود.
وی خاطرنشان کرد: امروز همچنین درباره موضوعات منطقه ای ، مشکلات سوریه ، عراق ، یمن و افغانستان صحبت کردیم و همچنین ضرورت تداوم آتش بس در یمن که متاسفانه با مشکلاتی مواجه شده است.
ظریف ضمن تاکید بر ضرورت ارسال کمک های انساندوستانه به یمن تصریح کرد: راه حل بحران یمن ، سیاسی است و این مساله مورد توجه دو کشور است.
وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی پیرامون مسئولیت جامعه بین الملل و شورای امنیت سازمان ملل در قبال بحران یمن اظهار داشت: جامعه بین الملل و شورای امنیت بر اجرای مسئولیت های خود برای قوانین و منشور سازمان ملل و همچنین محکوم کردن تجاوزات وحشیانه به غیرنظامیان یمنی شکست خوردند.
ادامه دارد...
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]