واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 80 درصد راههای روستایی لرستان ایمن نیست خرم آباد - ایرنا - اجرای طرح های راهسازی و راهداری در لرستان به ویژه در محورهای اصلی طی سالهای اخیرشتاب قابل قبولی گرفته و یکی از دلایل بارز موفقیت اجرای این طرح ها در استان، کاهش تصادفات و تلفات هر ساله نسبت به سال گذشته است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، لرستان با دارا بودن 750 کیلومتر راه اصلی، 556 کیلومتر راه فرعی، 104 کیلومتر آزاد راه و 370 کیلومتر مسیر بزرگراه در مسیر اصلی و ارتباطی مناطق جنوبی با مرکزی و شمالی کشور به عنوان یک کریدور و شاهراه اصلی قرار دارد.
اجرای طرح های راهسازی و افزایش ایمنی راههای استان از ملزومات اصلی است چراکه علاوه بر فراهم شدن زیرساخت های توسعه و تسهیل در ورود سرمایه گذاران به استان، موجب کاهش تصادفات و تلفات جانی در محورهای ارتباطی می شود.
شاید معطوف شدن توجه و تاکید مدیران به بهسازی راههای اصلی ، موجب غفلت از وضعیت راههای روستایی شده باشد، راههایی که در فصول معینی از سال تردد در آن بیشتر و در نتیجه تصادفات نیز افزایش می یابد.
با توجه به کوهستانی و سخت گذر بودن برخی مناطق استان، روستاهای واقع در این مناطق در ایام سرما و بارندگی، با بارش برف سنگین و انسداد مسیر مواجه می شوند ، انسدادی که گاهی اوقافت 48 ساعت نیز به طول می انجامد.
از طرفی با توجه به اینکه مسیر عبور بسیاری از مناطق تفریحی وگردشگری استان از جاده های روستایی و از دل روستاها می گذرد، توجه ویژه به این بهسازی این مسیرها برای جلب رضایتمندی گردشگران امری اجتناب پذیر است.
کوهستانی بودن لرستان نیز عبور از راههای پر پیچ و خم روستایی را امری اجتناب ناپذیر کرده، پیچ های تند و طولانی در این مسیر که علاوه بر نداشتن علائم رانندگی ، فاقذ نورکافی برای رانندگی در شب هستند.
معاون امور عمرانی استانداری لرستان در این خصوص با انتقاد از وضعیت راههای روستایی استان گفت: بیش از 45 درصد راههای استان را راههای روستایی تشکیل می دهد.
محمد اصلانی افزود: راههای روستایی استان نسبت به سایر محورهای ارتباطی از نظارت مطلوبی بهره مند نیست و عدم خط کشی، نصب علائم راهنمایی و رانندگی، اصلاح طرح هندسی راه و افتادگی شانه ها باعث تصادفات منجر به فوت در این محورها شده است.
وی بدون اشاره به آمار تصادفات و تلفات راههای روستایی استان گفت: راههای روستایی با وضعیت کنونی، قاتلان خاموش و بلامنازع مردم هستند.
وی تصریح کرد: وزرات راه وشهرسازی نیز باید به منظور جلوگیری از بروز این حوادث اعتبار ویژه ای اختصاص دهد تا با اجرای طرح های راهسازی و راهداری، از بروز حوادث بیشتر در این مسیرها جلوگیری شود.
مدیر کل راه و شهرسازی لرستان نیز گفت: بیش از پنج هزار و 70 کیلومتر راه روستایی در استان وجود دارد که از این تعداد چهارهزار و 400 کیلومتر آسفالت شده است.
شهرام ملکی افزود: بیش از 80 درصد راههای روستایی استان از ایمنی لازم برخوردار نیست و امروز مردم لرستان وارث راههای ناامن در محورهای روستایی هستند.
وی با تاکید بر تخصیص اعتبار مشخص برای راههای روستایی افزود: اعتبارات اداره کل راه وشهرسازی در سالجاری 50 میلیارد ریال است که با توجه به حجم بالای کار ، این میزان به هیچ وجه کافی و راهگشا نیست.
به هر حال انتظار می رود انقلاب ایجاد شده در محورهای اصلی نیز در راههای روستای شکل گیرد تا این مسیرها به سمت ایمنی و اطمینان حرکت کرده و بیش از این مسافران خود را به سمت ناکجاآباد سوق ندهند.
7269/6001 / 1539
28/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]