تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روزه براى من است و من پاداش آن را مى‏دهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830582574




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رقابت هتلهای بی جاذبه با ویلاهای پررونق / چالش ها و نیازها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رقابت هتلهای بی جاذبه با ویلاهای پررونق / چالش ها و نیازها ساری - ایرنا - فقدان هتلهای چهار یا پنج ستاره به عنوان یکی از عناصر مهم حوزه گردشگری در مازندران موجب گرایش روز افزون مسافران به ویلاها، اماکن شخصی و چادرخوابی در بوستان ها و خیابان های این استان شده است.


نبود هتل های خوب , بااستاندارد و قیمت های منصفانه باعث شده تا رغبت بسیار شدیدی برای داشتن ویلا در شمال ایجاد شود و
این امر چالش از بین رفتن اراضی کشاورزی و جنگلها را به همراه داشته است.
این در حالی است که بخش عمده ویلاهای ساخته شده از رامسر تا گلوگاه در استان مازندران تنها در روزهای خاصی از سال مورد استفاده قرار گرفته و عملا در طول سال خالی است.
بسیاری از مردم از طبقات مختلف اجتماعی با سرمایه 50 میلیون , صدمیلیون تومان و یا بیشتر در سالهای اخیر اقدام به خریدن ویلا در استان مازندران کردند و از ان سو برای بسیاری فرصت هایی بوجود امده تا هر چه بیشتر اراضی مرغوب استان را به ساخت و ساز مسکونی سوق دهند
از اینرو این سوال مطرح است که سیاستها برای تشویق مردم برای گذراندن اوقات فراغت در هتل ها چگونه باید باشد و چه راههایی انتخاب شود تا به صورت طبیعی مردم از ساختن ویلای شخصی دست کشیده و از خدمات عمومی در هتل ها استفاده کنند
اکنون از مجموع 55 هتل، 46 متل، 72 هتل آپارتمان در مازندران، یک هتل پنج ستاره و سه هتل چهار ستاره است که خدمات دهی پایین و نداشتن برنامه های جنبی رفاهی موجب شده تا مسافران و گردشگران از این مراکز اقامتی استقبال نکنند.
فقدان درک نهادهای مربوط در تامین این نیاز اساسی مسافران یعنی اسکان مناسب با برخورداری از همه نوع امکانات از جمله استخر، جکوزی، ورزش، برنامه های فرهنگی، غذای های سنتی و تورهای گردشگری در مسیبرهای مختلف و... موجب شده تا راهبردهای صنعت گردشگری مازندران راه به جایی نبرد.
به گفته مسوولان امر اکنون بیش از 70 درصد ظرفیت هتل های بی جاذبه موجود استان مازندران در ایام غیر پیک مسافر خالی بوده و ادامه این روند صنعت هتلداری را با چالش جدی مواجه کرده است.
علاوه بر این , افزایش نرخ سالانه هتل های موجود در کنار رقابتی نبودن آنها دیگر چالشی است که مسافران از این مراکز اقامتی گلایه دارند به طوری که بخش اعظمی از گردشگران، اسکان در ویلاها و چادرخوابی در حاشیه خیابان ها را بر اقامت در این هتل های بی جاذبه ترجیح می دهند.
کارشناسان امر نداشتن طرح جامع آمایش سرزمین را عامل اصلی محقق نشدن طرح ها و برنامه های این حوزه در مازندران اعلام می کنند و حتی این طرح را پیش نیاز توسعه صنعت درآمدزای گردشگری می دانند.
به تاکید متخصصین حوزه گردشگری علاوه بر اقامتگاه موارد دیگری نظیر حمل و نقل، غذا، خدمات و جاذبه ها از دیگر عناصر گردشگری است که باید مدنظر مسوولان امر قرار گیرد.
گردشگری علاوه بر ایجاد اشتغال موجب درآمد اقتصادی در استان نیز می شود برای تحقق این مهم و جلب گردشگران داخلی و خارجی با انگیزه های متفاوت، وجود منابع و جاذبه هایی در مقصد ضروری است که وجود هتلهای خوب از جمله این جاذبه هاست.
برابند بررسی های انجام شده مبین این است که بدون فراهم بودن امکانات و خدمات لازم جاذبه ها و داشتن هتلهای استاندارد نمی توان موجب جلب گردشگران برای اقامت در هتل ها شود و این امر باعث می شود تا علاوه بر اینکه نتوانیم به توسعه این صنعت در آمدزا و ارزآور امیدوار باشیم هر چه بیشتر مردم را به ساخت ویلاهای شخصی سوق دهیم.
استاد رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی و هتلداری با اشاره به خدمات دهی هتل ها در کشور به ایرنا گفت : نکته بسیار مهم آن است گردشگری که وارد هتل در استان مازندران و دیگر نقاط کشور می شود پولی را که پرداخت می کند با ستاره نصب شده در سر درب هتل ها هماهنگ نیست.
محمدرضا اورمزدی تصریح کرد : می توان گفت که مشتری پول ستاره های واهی را می دهد و عملا از هتل چهار ستاره و پنج ستاره خبری نیست چون سطح ارایه سرویس هایی که این گونه هتل ها به مشتریان می دهند در واقع در سطح همان یک ستاره تا حداکثر سه ستاره است.
به گفته وی کشورهای موفق در صنعت گردشگری و هتلداری، هتل های استاندارد دارای امکانات و سرویس های فراوان برای ارائه به مشتریان خود هستند که می توان به تجهیزات و امکانات رفاهی، تنوع پذیرایی، نیروی انسانی و ... اشاره کرد که برخی از این هتل ها خود یک برند هستند.
استاد دانشگاه های مازندران و گیلان شاخص عملکرد هتلها را جنبه های اقتصادی و سطح ارایه خدمات به مشتریان مربوط دانست و گفت: این شاخص مثل درصد اشغال هتل ،نرخ متوسط روزانه، درآمد حاصل از فروش اتاق ها، درآمد عملیات ویژه و سرمایه گذاری در هتل، نوع ارایه سرویس به مشتریان می تواند درجه و ستاره هتل ها را تعریف نماید.
به گفته او , توسعه و ارتقاء صنعت هتلداری در ایران و مازندران باید از طریق تبلیغات , سرمایه گذاری مناسب در هتلداری، فعالیت های بازاریابی و فروش درون حوزه ای و برون حوزه ای استانداردسازی خدمات و ساختار فیزیکی هتل ها ، آموزش و توانمندسازی نیروهای هتلها، صداقت در رفتار و گفتار و کردار با مشتریان ، مدیریت برند و برندسازی، استراتژی بازارسازی، بازار داری و بازاریابی صورت پذیرد.
وی خواستار افزایش احساس رضایت مندی مشتریان در سفر به مراکز اقامتی مازندران بیش از 85 درصد شد و گفت : باید ستاره هتل ها را واقعی به مشتریان تعریف و ارایه کرد و سطح خدمات و امکانات را در هتل های مازندران افزایش داد.
وی خاطرنشان کرد : در حال حاضر بیش از 20 هزار تخت اقامتی در قالب 217 واحد اقامتی در مازندران فعالیت دارد ولی بیش از 70 درصد ظرفیت این اقامتگاه ها در ایام غیر پیک مسافر خالی است.
یک کارشناس گردشگری نیز در گفت و گو با ایرنا گفت : اندک هتل های موجود در مازندران خاموش هستند , انها برنامه ای برای رقابت و جذب مشتری ندارند , در قیمت ها منعطف نیستند و در واقع انها مشتری را به عنوان یک بار مصرف نگاه می کنند و لذا عملا هیچ برنامه ای برای ماندگاری و یا برگشت دوباره مسافر به هتل ندارند.
به گفته وی این مساله باعث می شود تا مسافران در دور بعدی سفر به مازندران یا به فکر اجاره ویلا باشند و یا اینکه اگر اندک اندوخته ای داشته باشند در اسرع وقت هم به عنوان سرمایه گذاری و هم به عنوان سیاحت دست به ساخت یا خرید ویلا می زنند.
این کارشناس گردشگری گفت : مشکل از این اینجا شروع می شود به جای اینکه 500تا هزار هتل دو تا پنج ستاره استاندارد در استان وجود داشته باشد تا خیل عظیم مسافران به استان را جذب کند با دهها هزار ویلا ساخته شده از رامسر تا گلوگاه روبروهستیم که متاسفانه درمرغوبترین اراضی استان ساخته شده است و عملا منابع ملی بسیاری را از کارایی انداخته و هزینه
فراوانی بر دوش اقتصاد انداخته است.
به گفته این کارشناس این ویلاها در اکثر زمان سال خالی بوده و تنها در تعطیلات برخی از فصول استفاده می شود که خود مساله نگهداری , حفاظت , محیط زیست ان و نیز دادن امکانات رفاهی همچون اب , برق و ... از مشکلات بخشداریها و شهرک های استان است.
وی گفت : لذا برای رهایی از این مساله نیاز است مجموعه ای از وزارت خانه ها و نهادهای درگیر در این حوزه وارد شده تا مساله گردشگری در استان به سوی استفاده از هتل سوق یابد و مردم به صورت طبیعی مشتاق استفاده از امکانات هتل شوند و عملا ویلا داری از حیز انتفاع خارج شود.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان مازندران نیز در این باره گفت : به طور عام وضعیت هتل های استان به لحاظ تعداد تخت با توجه به تعداد گردشگران مازندران بسیار ناچیز است.
مهران حسنی در گفت و گو با ایرنا تعداد تخت مراکز اقامتی در این استان را 20 هزار تخت اعلام کرد و افزود : وضعیت هتلداری در مازندران طوری است که اکنون مسافران به جای اسکان در هتل ها به چادرخوابی و ویلاها روی آورده اند.
وی گرانی نرخ هتل ها را یکی از مشکلات این بخش برشمرد و گفت : بخشی از این معضل به گرانی نرخ هتل ها مربوط می شود اگرچه باید هزینه های جانبی هتلداری شامل برق ، آب ، گاز و دستمزدها باید بررسی و لحاظ شود.
حسنی با اشاره به اینکه در این ارتباط یک بخشی ظرفیت سازی توسط دولت است که دارد اتفاق می افتد یعنی همان فضای امنی که در جامعه وجود دارد خودش عامل اصلی جذب گردشگر است ادامه داد : بخشی دیگر مربوط به صاحبان هتل ها است یعنی تشکل های مربوط این حوزه باید برای تبلیغات , بازاریابی و جذب مسافر برنامه داشته باشند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان مازندران تاکید کرد : در این حوزه باید زنجیره گردشگری در سه بخش اقامت ، دفاتر جهانگردی و واحدهای پذیرایی شکل گیرد زیرا این موارد مکمل کار یکدیگرند و علاوه بر این هر هتلی باید سایت داشته باشد تا آن گردشگر علاقه مند داخلی و خارجی بتواند برنامه ها و جاذبه های آن هتل و منطقه را بداند.
حسنی تعداد هتل های در حال ساخت در مازندران را حدود 20 واحد اعلام و اضافه کرد : از این مقدار شش الی هفت واحد هتل چهار ستاره و پنج ستاره است.
وی بر ضرورت ارتقاء هتل های موجود این استان برای جذب گردشگر تاکید کرد و گفت : گردشگران خارجی طالب هتل های چهار و پنج ستاره هستند و ما باید به سمت ساخت این هتل ها حرکت کنیم چراکه اگر هتل ها پنج ستاره نباشد گردشگر حرفه ای متوجه می شود و این در واقع ضد تبلیغ می شود.
وی تصریح کرد : به دلیل فقدان هتل های پنج ستاره بسیاری از گردشگران که از کشور های عربی وارد ایران می شوند به خانه ها یا ویلاهای شخصی روی می آورند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی مازندران توانمند سازی نیروی بخش گردشگری را مهم ترین اصل در این بخش اعلام کرد و گفت : گردشگری و هتلداری استان باید به سمتی برود تا از نیروهای آموزش دیده استفاده کند.
وی طرح آمایش سرزمین در مازندران را لازمه پیشبرد اهداف و برنامه های راهبردی حوزه گردشگری استان دانست و تاکید کرد : این طرح در واقع نقشه راه است زیرا اگر این طرح نباشد هیج اتفاق خاصی در بخش گردشگری نمی افتد.
محسنی گفت : این نهاد منتظر آمایش سرزمین است و دست اندرکاران امر باید برای اتمام این طرح مهم بیشتر تلاش کنند زیرا اکنون نظم و نظام خاصی در این حوزه وجود ندارد یعنی نمی دانیم به طور مثال در ساری چقدر ظرفیت اقامتی نیاز داریم یا چه هتل هایی نیاز داریم.
وی یادآور شد : نباید در یک شهری که ظرفیت ایجاد کمپ یا اکو کمپ دارد در آنجا موافقت اصولی احداث هتل چهار ستاره داده شود به طور یقین سرمایه گذار در این جا شکست می خورد.
محسنی نبود تسهیلات کم بهره را برای واحدهای اقامتی نیازمند را از دیگر مشکلات بخش گردشگری استان برشمرد و گفت : اکنون هیج اعتباری نداریم در اختیار این مراکز اقامتی قرار دهیم تا خودشان را بازسازی و بهسازی کنند.
از سوی دیگر کارشناسان امر می گویند ضعف مدیریت و نداشتن برنامه منسجم ، حضور افراد غیر متخصص و تغییرات ­پی در پی مقررات در حوزه گردشگری از جمله معضلات حوزه گردشگری و هتل داری در مازندران و ایران است که این امر باعث می شود بسیاری از مجریان، فعالان و آژانس ها نتوانند برنامه های بلندمدت خود را طرح ریزی و به اجرا درآورند.
به گفته این کارشناسان چه بخواهیم و چه نخواهیم برای استفاده اقتصاد ملی از گردشگری و نیز حذف معایب ناشی از نبود رغبت درمردم در استفاده از هتل باید برنامه های جدی در همه جنبه های بخش هتل داری در استان مازندران در نظر گرفته شود.
6026/1899
گزارش : جانعلی فتحی



28/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن