واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۲:۴۱ب.ظ)
صدا و سيما ديگر تريبون نيست موج- نمايندگان بند مربوط به استفاده احزاب از شبکههاي صدا و سيما را حذف کردند. ممکن است اين مصوبه موافقان و مخالفاني داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، نمايندگان مجلس امروز در جريان بررسي طرح فعاليت احزاب، بندي از طرح نحوه فعاليت احزاب و گروههاي سياسي را حذف کردند که بر اساس آن استفاده از شبکههاي صدا و سيما براي اعلام مواضع و برنامهها يکي از حقوق و امتيازات احزاب در نظر گرفته شده بود.
اين اقدام خوشايند کساني است که منتقد برخي از برنامه هاي تلويزيون يا راديو هستند. برنامه هايي که باور آنان مرکز اشاعه افکار و اعتقادات يک جناح و سکويي براي پرتاپ آنان به قدم هاي جلوتر است. معمولا در زمان هاي نزديک به يک انتخابات ذره بين مخاطبان دربرابر برنامه هايي قرار مي گيرد که يک مسئول يا مقام دار را دعوت کرده است.
اخيرا در برنامه خندوانه همين انتقاد منعکس شد. يکي از روزنامه نگاران به نقد اين برنامه پرداخته بود و آن را با صندلي داغ مقايسه کرده است. برنامه هاي پرمخاطبي که بعد از مدتي به ابزار سياسي تبديل مي شوند.
وي با انتقاد از رويه صدا وسيما اين برنامه را پاتوق اصولگرايان مي داند که احتمالا براي انتخابات مجلس برنامه ريزي مي کنند. اين که اين گفته ها چقدر صحت دارد مهم نيست، مهم اين است که با وجود شبکه هاي اجتماعي، سايت ها و روزنامه ها، باز هم مردم رسانه تصويري را بيشتر مي پسندند. اگر برنامه اي شهرت پيدا کند که بيشتر هم مخاطب جذب خواهد کرد. از اين جهت است که در گذشته که مناظرات سياسي در تلويزيون برگزار مي شد مردم سطح آگاهي سياسي خود را با ديده ها و شنيده هاي خود از اين رسانه تطبيق مي دادند.
به نظر مي رسد که مردم عادت بيشتري به تلويزيون دارند. اما مصوبه اخير که البته با هدف جلوگيري از فساد هاي ناشي از آن مطرح و تصويب شده است، مورد نقد هم هست. يک ديدگاه در اين ميان معتقد است که عدم اطلاع رساني اخبار احزاب يا استفاده آنها از صدا و سيما به نوعي خدشه در مباحث توسعه سياسي است؛ از اين جهت که، همه مردم دسترسي به منابع اطلاع رساني ندارند. ديدگاه ديگر نيز که ممکن است مطرح شود اين است که اين مصوبه در جاي خود بسيار موثر است؛ چرا که از صدا وسيما ديگر تبديل به تريبون اشخاص و جناح ها نخواهد شد.
احتمالا اين انگ را هم نخواهد خورد که بودجه خود از کجا و کجا تأمين کرده است. آنجايي که تلويزيون متهم به آنتن فروشي است، ايجاد اين مصوبه کمک موثري به ارتقاي کيفيت و بي حاشيه بودن مي کند؛ چراکه، برخي مخاطبان معتقدند که صدا وسيما ديگر رسانه مردمي نيست که رسانه يک عده خاص شده است. از اين نظر است که تصويب اين نوع از مصوبات هم در اعتلاي نقش و رسالت رسانه ملي و هم در کم شدن شايعه ها و شائبه ها نسبت به آن کمک خواهد کرد. هرچند عده اي معتقدند که حالا که روند بازتوليد و باز آفريني احزاب و نقش آنان در جامعه در حال پررنگ شدن است رسانه ها به خصوص رسانه ملي در اين ميان نقش مهمي دارند. البته بي حاشيه و بدون جانبداري. هر چند تجربه نشان داده است که برنامه هاي پر طرفدار تلويزيون پس از مدتي رنگ و بوي سياسي پيدا مي کند.
*صفيه رضايي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]