واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1634659)
۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۲:۲۵ب.ظ)
سريال تکراري «شير» از سفره پريد موج - با توجه به کاهش قدرت خريد مردم و افزايش قيمت محصولات لبني دولت بايد در مورد اختصاص يارانه به دامدارن بيشتر توجه کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، شايد براي مردم عادت شده باشد که وقتي براي خريد لبنيات به مغازه مي روند منتظر افزايش قيمت باشند. ممکن است امروز روي بطري شير 2500 هزار تومان خورده باشد و فردا 2900 تومان! اين تغيير قيمت ها از ديد مردم عادي شده است.
البته اين به غير از اخباري است که از رسانه ها منتشر مي شود. اين افزايش قيمت 10 تا 15 درصدي يا بيشتر البته که در درجه اول مردم را متضرر خواهد کرد. به خصوص که قدرت خريد مردم هم پايين آمده است. اين موضوع را در کنار هشدارهايي بگذاريم که درباره پوکي استخوان و عوارض ناشي از عدم مصرف لبنيات و شير گفته مي شود.
در کنار همان هشدارهايي که گفته مي شود تا سال 2050 مردم جهان بي استخوان مي شوند و احتمالا مردم ايران اولين هاي اين بي استخوان ها باشند؛ چرا که، مصرف لبنيات در جامعه به علت افزايش قيمت آن روز به روز کمتر مي شود. اين موضوع را صاحبنظران در سال گذشته هم هشدار داده اند. آن زمان که دعواي بين دامداران با دولت بر سر يارانه بود. دعوايي که هنوز هم وجود دارد.
سال گذشته مصوبه 1440 توماني قيمت خريد شيرخام از سوي دولت اعلام شد ولي، اين مصوبه تاکنون به دليل امتناع صنايع لبني از خريد شيرخام با قيمت مصوب هنوز اجرايي نشده است. البته در حالي صنايع لبني از خريد شيرخام به قيمت مصوب سر باز ميزنند که کارخانجات مختلف توليد فرآوردههاي لبني سال گذشته 3 بار برخي محصولات از جمله شير کم چرب را افزايش دادند.
امسال هم برخي کارخانجات اقدام به افزايش محصولات توليدي را کردهاند. از طرفي توليدکنندگان و دامداران در اين ميان ضررمي کنند؛ چرا که، مجبور هستند شير را به هر قيمتي به خريدار بفروشند. اين در حالي است که بعيد نيست امسال هم صنايع لبني قيمت محصولات خود را بالا نبرند. از طرفي شکايت دامداران به دولت همچنان وجود دارد. سال گذشته بود که چندين بار تحصن و اعتراض از سوي آنان صورت گرفت. خواسته آنان حمايت دولت و ارائه يارانه بود. خواسته اي که به نظر مي رسد تنها چاره دولت براي اصلاح بازار شير و لبنيات باشد. در اين ميان هم زمزمه هاي افزايش قيمت لبنيات در سال جاري هم شنيده مي شود.
افزايش قيمتي که هر چند براي مردم عادي باشد با اين حال در سبد مصرفي خانوار تاثير بدي خواهد گذاشت. اين در حالي است که هنوز شائبه هاي وجود پالم در شير و لبنيات براي مردم حل نشده است. قرار بود متخلفان را وزارت بهداشت معرفي کند که اين گونه نشد. با اين حال هر چه باشد و نباشد که گفته هم نشد، در اين ميان توليدکنندگان و دامداران متضرر مي شوند ؛چرا که ، نه از حمايت دولت برخوردار شدند و نه شير توليدي آنها خريدار مناسب دارد. از طرفي عده اي از اين توليد کنندگان متضرر شدند و بارها گفته اند که: صنعت شير در کشور روبه مخاطره است.
در هفته گذشته هم نشست مسئولين براي تعيين تکليف شير خام به جايي نرسيده است. اين طور هم که آنها مي گويند بحث افزايش قيمت لبنيات مطرح نيست. با اين حال بعيد به نظر مي رسد که افزايش قيمتي از سوي صنايع لبني صورت نگيرد. اما مسئولين اين گونه توجيه مي کنندکه چون شير خام مازاد بر نياز در کشور وجود دارد افزايش قيمت انتظار نمي رود. هر چند اين مسئله سال گذشته هم بود و دامدار مجبور بود که شير را به قيمت پايين بفروشد؛ چرا که، شير فسادپذير است و نمي تواند در دست توليدکننده بماند.
اما يک نکته در مورد افزايش مداوم قيمت لبنيات جالب است. معمولا هر چه گران مي شود توصيه مي کنند که نخريد تا ارزان شود و قناعت پيشه کنيد . اين يک باور و توصيه قديمي است. اما، در مورد شير ديگر دولت نمي تواند بگويد مردم نخورند، تا ارزان شود. قناعت در شير معنا ندارد؛ چرا که، اثرت و تبعات بد آن در جامعه بالا مي رود و مردم مجبور هستند که شير بخرند. کسي نمي تواند شير را تحريم کند؛ چرا که، نياز روزانه است؛ همانگونه که نان را نمي توان از سفره طرد کرد. اين جا است که دولت بايد در راستاي حمايت از توليد کنندگان و دامداران بيشتر چاره کند؛ چرا که ، تنها راه حل مشکل لبنيات، يارانه به دامداران است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]