واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس مرکز ارسیکا: خانواده فرهنگی و هنری با جشنواره بین کشورهای اسلامی ایجاد کردیم تبریز- ایرنا- رییس مرکز تحقیقات فرهنگ، تاریخ و هنر جهان اسلام " ارسیکا " گفت: با برگزاری جشنواره خلاقیت و نوآوری در هنرهای اسلامی و صنایع دستی در تبریز خانواده فرهنگی و هنری بین کشورهای اسلامی ایجاد کردیم.
نزیه معروف عصر جمعه در آیین پایانی دومین جشنواره خلاقیت و نوآوری در هنرهای اسلامی و صنایع دستی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز، افزود: فرهنگ های مختلفی از کشورهای اسلامی در این شهر گردهم آمده و با فنون و هنرهای یکدیگر آشنا شده و تبادلات فرهنگی خوبی انجام شد.
وی گفت: هنرمندان ایرانی و مردم تبریز با برخورد خوش با میهمانان خارجی و استقبال خوبی از جشنواره و نمایشگاه آثار راه یافته 33 کشور داشتند.
معروف افزود: موزه ای از آثار هنرمندان شرکت کننده در جشنواره ایجاد شده که در آن عکس و زندگینامه هنرمندان به نمایش گذاشته شده که در نوع خود در دنیا بی نظیر است.
وی گفت: ارایه فرهنگ اسلامی را بر اساس روح واقعی اسلام در این نمایشگاه ها استمرار می بخشیم و سومین دوره این جشنواره به میزبانی تبریز را با همین رویکرد برگزار خواهیم کرد.
رییس مرکز تحقیقات فرهنگ، تاریخ و هنر جهان اسلام " ارسیکا " افزود: میزبانی تبریز و مردم این شهر عالی بود و احساس غریبی نکردیم و بر این اساس خاطره میزبانی دانشگاه هنر اسلامی تبریز را فراموش نمی کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی نیز در این آیین گفت: هنرهای اسلامی و صنایع دستی ریشه عمیق در تاریخ و فرهنگ ایران دارد.
فرزین حق پرست افزود: سفالینه های منقوش، حجاری های جاودانه تخت جمشید، معماری مسجد کبود تبریز و رنگ دلنشین گره های فرش ایرانی فرهنگ و هنر غنی ایرانی را نمایش می دهد که در این بین هنرها و صنایع دستی تبریز جایگاه ویژه ای دارد.
وی یادآوری کرد: 300 رشته صنایع دستی در ایران وجود دارد که این اثار دوستی و مهرپروری ایرانیان را نشان می دهد و ایران را در زمره و در صدر کشورهای صاحب سبک در صنایع دستی و هنرهای اسلامی قرار می دهد.
وی گفت: چاپ کلاغه ای، حکاکی روی نقره، نقره کاری، نگارگری و قالی بافی ازجمله این هنرها و صنایع دستی است و برخی دیگر از رشته ها نیز به علت از دست دادن کاربرد آن منسوخ شده اند که نیاز به توجه دارند.
نمایشگاه این جشنواره با شرکت 33 کشور در 60 غرفه در رشته های نگارگری و گل مرغ، تذهیب، قالی، خوشنویسی، زیر اندازهای داری، سفال، هنر و صنایع فلزی، هنر و صنایع چوبی، هنر و صنایع شیشه ای، طراحی، چاپ و تزئینات پارچه برپا شده است.
بوسنی و هرزگوین، جمهوری آذربایجان، ترکیه، قزاقستان، الجزایر، مراکش، تونس، اندونزی، مالزی، تاتارستان، لبنان، پاکستان، مالی، فلسطین، سودان، ترکمنستان، سنگال، اوگاندا، بنگلادش، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، موریتانی و ایران از جمله شرکت کنندگان در این جشنواره هستند.
دومین جشنواره و نمایشگاه خلاقیت در هنرهای اسلامی و صنایع دستی از روز شنبه به مدت یک هفته در محل دانشگاه هنر اسلامی تبریز آغاز و امروز /جمعه/ به پایان رسید.
ارسیکا نام مرکز تحقیقات فرهنگ، هنر و تاریخ اسلامی وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی بوده و فعالیت های فراوانی در حوزه پژوهش های تاریخی و فرهنگی و هنری جهان اسلام انجام داده است.
مرکز پژوهشی فرهنگ، هنر و تاریخ اسلامی سازمان کنفرانس اسلامی در سال ۱۹۸۰ میلادی برای فعالیت در عرصه فرهنگ، پژوهش و نشر و مستندکردن آثار فرهنگی اسلامی تأسیس شد.
7223/1756 **1917
25/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]