محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846598765
چرا بعضیها از پورشهسواران متنفرند؟/ پولدارستیزی همراه با عقده یا عدالتخواهی با چشمان باز؟!
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چرا بعضیها از پورشهسواران متنفرند؟/ پولدارستیزی همراه با عقده یا عدالتخواهی با چشمان باز؟!
تب پولدارستیزی در حال فروکش کردن بود که تصادف پورشه و بی ام دبلیو و فوت چند تن از هموطنانمان که از طبقه بالا و مرفه جامعه بودند، باز هم آتش موضوع را روشن کرد. اما ما واقعا پولدارستیزیم؟
آفتاب : تقابل فقیر و غنی، فرادست و فرودست، شکل گیری تضاد طبقاتی و مقابله با ظلمی که بر فقرا می شود، همیشه یکی از پررنگ ترین مسائل همه جوامع بوده و هست. این مسئله هر از گاهی با پدید آمدن یک اتفاق، شکل جدیدی به خود می گیرد و صدا بلند می کند. در چند مدت اخیر، شکل گرفتن صفحه بچه پولدارها و مایه دارها، موج جدیدی ایجاد کرد و تحلیل و مصاحبه و یادداشت های زیادی در مذمت این کار و چرایی و چگونگی اش نوشته و گفته شد.
تب پولدارستیزی در حال فروکش کردن بود که تصادف پورشه و بی ام دبلیو و فوت چند تن از هموطنانمان که از طبقه بالا و مرفه جامعه بودند، باز هم آتش موضوع را روشن کرد. سایت ها و خبرگزاری ها پر شدند از تحلیل و شبکه های اجتماعی و موبایلی هم دق و دلیشان را سر این مرفهین بی درد خالی کردند.
اما این که چرا مردم ما نسبت به پولدارها و کسانی که طبقه اجتماعی بالایی دارند، حس خوبی ندارند و حتی در برخی مواقع از شکست خوردن مرفهین، دلشان خنک می شود، سوالیست که کارشناسان زیادی درباره آن حرف زده اند. بعضی ها از آن به عنوان عقده ای بودن یاد کرده اند و برخی عدالت خواهی. این نوشتار سعی دارد فارغ از مباحث کارشناسی، صرفا نظرات مردم و حسی که نسبت به این طبقه دارند را بازنمایی کند.
از کی عقده ای شدیم؟!
جامعه شناسان معتقدند به طور کلی هر خصیصه اجتماعی را می توان از دو بعد روانی و اجتماعی مورد کنکاش قرار داد. محمد روحانی، کارشناس جامعه شناسی در این باره می گوید: «در نگاه نظری، متفکرین تلفیق ساختار عاملیت بر این باورند که مولفه هایی که در وجود انسان هاست یا برآمده از تفکر فردی و شخصیتی است و یا برآمده از ساختارهای اجتماعی، فرهنگی و تاریخی».
او ادامه می دهد: «طبعا هر چه یک خصیصه فرهنگی که الان در فرد وجود دارد بعد فردی قوی تری داشته باشد از منظر روانشناسانه قابل بررسی است و هر چه بعد اجتماعی آن قوی تر باشد، در مطالعات جامعه شناسانه جا می گیرد».
به گفته این کارشناس جامعه شناسی، «رفتارهای ما برآیند دو بعد فردی و اجتماعی هستند. در فضای خرد اگر بخواهیم یک رفتار و یا خصیصه اجتماعی را بررسی کنیم، می توانیم سراغ ادبیات برویم. ادبیات گذشته، بهترین منبع هستند برای این که بفهمیم ریشه یک اخلاق فردی و یا اجتماعی کجاست و از کی نشات گرفته.»
در اشعار و ادبیات روزگاران قدیم، همیشه انسان های در بند استبداد موضع گیری هایی نسبت به سلاطین و پادشاهانشان داشته اند که البته در مقاطعی تبدیل به مدح و ستایش بالادستی ها شده است.
در داستان های معاصر، نویسندگانی مانند غلامحسین ساعدی و جلال آل احمد در قالب های مختلف تضاد طبقاتی و نحوه برخورد مردم با این پدیده را به تصویر کشیده اند. مثلا آل احمد در اغلب داستان هایش علی الخصوص داستان های دو مجموعه دید و بازدید و سه تار، از فقر حاکم بر طبقات پایین انتقاد می کند و این فقر را ناشی از بی کفایتی و ثروت اندوزی حاکمان می داند.
در این داستان ها، که اغلب از متن زندگی مردم بیرون آمده و نویسنده آن ها را از گعده ها و جمع هایی درآورده که در آن ها حضور داشته و به نوعی برآیند رفتار و موقعیت های مردم آن زمان است. چیزی که شاید به طور واضح در تاریخ وجود نداشته باشد و تاریخنگاران از ثبت آن عاجز مانده باشند.
دقت در ادبیات گذشته، نشان می دهد که مردم در هر زمانی نسبت به فرادستان احساس خوبی نداشته اند و این حس بد، نسل به نسل و سینه به سینه بدون این که قصد خاصی وجود داشته باشد ناخودآگاه منتقل شده. دکتر مهدی محسنیان راد در کتاب ریشه های فرهنگی ارتباط در ایران در بحث ریشه ها و انباشت های فرهنگی، به واکاوی این رفتارها می پردازند و معتقد است که برای بررسی ریشه فرهنگی یک موضوع، می بایست فرهنگ پدران و نیاکان و همچنین شناخت تاثیر آن بر فرهنگ کنونی جامعه را مورد مطالعه قرار داد.
فارغ از این بحث که این احساسات و بعضا تنفر نسبت به بالادستی ها از چه زمانی آغاز شده، شنیدن حرف های امروزی ها برای فهمیدن دلیل این تنفر هم در نوع خودش جالب به نظر می رسد. شاید بتوان مردم را از این منظر به سه دسته بی تفاوت ها، متنفرها و معقول ها دسته بندی کرد.
دارند که دارند، نوش جانشان
در این بحث، گروه بی تفاوت ها، گروه پرجمعیتی نیست. به واقع کمند افرادی که موضع گیری خاصی نسبت به تضاد طبقاتی، فقر و غنا و رفتارهایی که از ثروتمندان سر می زند نداشته باشند اما به هر حال هستند.
افراد قانعی که در حد تلاششان به دست می آورند و برایشان مهم نیست اطراف چه می گذرد، با بی تفاوتی از کنار مسئله تبعیض های مالی می گذرند و به قول خودشان خونشان را کثیف این مسائل نمی کنند!
یکی از اعضای این گروه کم جمعیت ، امیر رضوانی است. در خانواده ای متوسط بزرگ شده اما دوستان و معاشرانش همیشه از خودش بالاتر بوده اند. می گوید که حس خاصی نسبت به طبقه مرفه ندارد و معتقد است اگر خودش هم داشت همین طور که آن ها رفتار می کنند، رفتار می کرد. ترجیع بند همه حرف هایش که بوی بی تفاوتی می دهد هم این جمله است: «دارند که دارند؛ عرضه داشتند؛ نوش جانشان!»
از پولدارها بدم نمی آید؛ متنفرم!
می گوید: «از پولدارها بدم نمی آید؛ ازشان متنفرم!» و این تنفر کاملا از لحنش پیداست. هلیا شکرچی، جوان است و از طبقه متوسط جامعه. به قول خودش هیچ وقت چیزی کم نداشته اما این که می بیند یک عده به این شکل به جایی رسیده اند، حس نفرت به او می دهد. در مورد تصادف پورشه هم وقتی از او سوال می کنی، اولین و آخرین واکنشش این جمله است: «حقش بود!» او که در دسته متنفرها قرار گرفته نمی تواند هضم کند جوانی همسن و سال خودش، صدبرابر دارایی او داشته باشد و تازه فخر هم بفروشد. می گوید: «یکی نیست از این بچه سوسول سوال کنه بابات نبود خودت از خودت چی داشتی؟!»
این جوان عقیده دارد که حتما باید پای زد و بند و دزدی و مال مردم خوری وسط باشد تا کسی به این ثروت برسد.
در این مورد و مواردی از این دست حتی به هتاکی و فحاشی هم برمی خوریم که یک واکنش احساسی و کاملا برگرفته از فرهنگ نهادینه شده در فرد است. حتی این حس بد، گاهی آن قدر غیرقابل کنترل و افسارگسیخته شده که فرد در صدد تخریب شخصیت و یا اموال و خلاصه هر نوع آسیب رسانی به فرادست برآمده است. کارشناسان بر این باورند دلیل وقوع این حوادث و اتفاقات، استیصال از گرفتن حق و احساس عدم رعایت عدالت اجتماعی است.
بعد از وقوع تصادف اخیر که بلافاصله پشت سر هم رخ داد، واکنش های مردمی زیادی جمع و دسته بندی شد. به وضوح می توان گفت در این واکنش ها اثری از دلسوزی و ناراحتی برای چند جوانی که از بین رفتند دیده نمی شد؛ در حالی که اگر خبر تصادف مثلا یک پراید با یک کامیون مخابره شده بود، ابراز همدردی ها با خود این افراد و خانواده هایشان و کلا همه پرایددارها به اوج می رسید. گروه متنفرها یا کینه ای ها را افرادی از این دست تشکیل می دهند که تعدادشان نسبت به گروه قبل، به طرز قابل ملاحظه ای بالاتر است.
این حس نفرت نسبت به مرفهین، یک حس رایج است که موجب می شود واکنش ها به چنین خبرهایی بدون دلسوزی و ترحم باشد. البته این حس تنفر، یک حس همگانی نیست و نظرات جالب تری هم می شود از مردم عادی در این موضوع شنید.
قصه کاخ آباد و کوخ ویران
در این بین، گروهی هم هستند که نگذاشته اند حس نفرت در وجودشان رخنه و ایجاد عقده کند اما همواره از وضعیت موجود ناراضی بوده اند و به آن انتقاد داشته اند. مبارزه با تبرج و اسراف و اشرافی گری همیشه پس ذهنشان هست و تحمل این که یک عده از دارایی هایشان به شکلی غیرمنطقی استفاده کنند و غیرمنطقی تر آن را به رخ بکشند را ندارند.
اعضای این دسته، پولدارها را به دو قسمت تقسیم می کنند و معتقدند که پولدارها یا اصیلند یا تازه به دوران رسیده. اصیل ها که از ابتدا تمکن مالیشان بیشتر از سایرین بوده معمولی زندگی و رفتار می کنند و خرج و برج و ظاهرشان توی چشم نمی زند.
به گزارش خبرآنلاین، صدرا مقدم، یکی از این منطقی هاست. می گوید: «همیشه نسبت به پولدارهای سن و سال دار، حس احترام داشته ام. چون می دانم که سال ها زحمت کشیده اند برای بدست آوردن این پول و احتمالا قابلیتی داشته اند که دیگران نداشتند. اما تحمل جوانک های تازه به دوران رسیده را ندارم. البته در بین بچه پولدارها، هستند کسانی که گذشته خودشان را فراموش نکرده اند و همچنان رفتارشان مثل قبل است اما آن ها که پولشان را دستمایه بالاتر نشان دادن خودشان نسبت به دیگران می کنند واقعا غیرقابل تحملند.»
وقتی از حسش نسبت به این اقشار می پرسی می گوید: «قطعا حسم به این افراد تنفر نیست. حتی در برخی موارد دلسوزی می کنم که چطور در این دام افتاده اند و خودشان حالیشان نیست!»
اعضای گروه منطقی ها به احادیث و سخنان بزرگان در این مورد اشاره می کنند و می گویند که هیچ کاخی بنا نمی شود مگر آن که کوخی ویران شود. در کلام حضرت علی (ع) هم هست که خداوند سبحان خوراک تهیدستان را در اموال توانگران قرار داده، هیچ فقیری گرسنه نمی ماند مگر به واسطه اینکه ثروتمندی از حق او بهره مند شده و خدا تعالی در این باره از آنان بازخواست می کند.
در دین اسلام اکیدا به حاکمین و البته مردم دستور داده شده از ایجاد تضاد طبقاتی جلوگیری کنند و هرگز تواضع در برابر ثروتمندان را به خاطر مالشان جایز ندانسته است.
به گفته محمد روحانی، کارشناس جامعه شناسی «با توجه به جو حاکم و غالب، می توان به این نتیجه رسید که تقابل فرادستان و فرودستان همیشگی بوده و گاه در مقاطعی شکل بیمارگونه به خود گرفته؛ که می توان دلیل آن را در رفتار حاکمان در شکل گیری اوضاع اقتصادی جامعه و نوع برخورد دولت ها در برقراری عدالت و احقاق حق قشر ضعیف از اغنیا جستجو کرد.»
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]
صفحات پیشنهادی
چرا بعضی ها از پورشه سواران متنفرند؟/ پولدارستیزیِ همراه با عقده یا عدالت خواهی با چشمان باز؟!
چرا بعضی ها از پورشه سواران متنفرند پولدارستیزیِ همراه با عقده یا عدالت خواهی با چشمان باز تب پولدارستیزی در حال فروکش کردن بود که تصادف پورشه و بی ام دبلیو و فوت چند تن از هموطنانمان که از طبقه بالا و مرفه جامعه بودند باز هم آتش موضوع را روشن کرد اما ما واقعا پولدارستیزیمچرا زمین تشنه سمنان دهان باز میکند؟!
سهشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۴ ۰۰ وقوع پدیده فرونشست زمین در بیابانهای خشک و تشنه استان سمنان که از چند سال گذشته در برخی مناطق این استان کویری آغاز شده همچنان ادامه داد احمد طاهری مدیرکل مدیریت بحران استانداری سمنان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهیبازسازی و ارتقا ۱۰۰ سایت نسل دو تلفن همراه در کرمانشاه طی سال ۹۴
یوسف پور خبر داد بازسازی و ارتقا ۱۰۰ سایت نسل دو تلفن همراه در کرمانشاه طی سال ۹۴ شناسهٔ خبر 2572677 - شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸ ۴۳ استانها > کرمانشاه کرمانشاه-عضو هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران از بازسازی و ارتقا ۱۰۰ سایت نسل دو تلفن همراه در کرمانشاه طی سال ۹۴ خبر داد بهچرا بعضی ها از پورشه سواران متنفرند؟
چرا بعضی ها از پورشه سواران متنفرند تب پولدارستیزی در حال فروکش کردن بود که تصادف پورشه و بی ام دبلیو و فوت چند تن از هموطنانمان که از طبقه بالا و مرفه جامعه بودند باز هم آتش موضوع را روشن کرد اما ما واقعا پولدارستیزیم خبرآنلاین تب پولدارستیزی در حال فروکش کردن بود که تصادفحاشیه های جدال آندو استقلال تمامی ندارد/تهدید به نشان دادن اسکناس و تشویق بی پایان به همراه بازوبند!
حاشیه های جدال آندو استقلال تمامی ندارد تهدید به نشان دادن اسکناس و تشویق بی پایان به همراه بازوبند ورزش > لیگ برتر - حضور آندو تیموریان در برابر تیم سابقش انگار از جدال استقلال و تراکتورسازی مهمتر شده است به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین تقریبا همه پیش بینی ها از ایندانلود بازی اندروید Gangstar Vegas v1.8.1a همراه بی نهایت پول
Gangstar Vegas نام یک بازی بسیار زیبا و جذاب برای دوستداران بازی های اکشن و تفنگی می باشد که توسط کمپانی پرآوزه گیم لافت برای سیستم عامل اندروید ساخته شده است در این بازی سوم شخص تیراندازی شما به لاس وگاس خواهید رفت و در میان گروه های مافیا و دشمنان بی شمار باید در مراحل و حوادثتلفن همراهتان را با گوش باز کنید!
یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۷ محققان آزمایشگاههای یاهو در کالیفرنیا به نمایش روش جدیدی برای باز کردن قفل گوشی پرداختهاند که بر اساس آن در آینده میتوان تنها با نزدیک کردن تلفن همراه به گوش آن را باز کرد به گزارش سرویس فناوری ایسنا محققان حسگری موسوم به Bodyprint را تولیدبا نمایشی از DLC جدید بازی Destiny با عنوان House Of Wolves همراه باشید
تا چند روز دیگر به طور رسمی DLC جدید بازی Destiny با عنوان House Of Wolves منتشر خواهد شد به همین مناسبت سازندگان نمایشی از ویژگی ها و گیم پلی این DLC را منتشر کرده اند در این نمایش علاوه بر نشان دادن بخش های اضافه شده به بازی توضیحات سازندگان در مورد محتوای جدید نیز- بنزما از همراهی رئال مادرید در سفر به تورین بازماند
بنزما از همراهی رئال مادرید در سفر به تورین بازماند تهران- ایرنا- کریم بنزما به علت عدم رهایی از مصدومیت در ترکیب تیم رئال مادرید برای دیدار مقابل یوونتوس در مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا حضور ندارد به گزارش یورواسپورت بنزما تمرینات را از روز یکشنبه از سرگرفت او به علتبه همراه جدیدترین تصاویر حضور ۲ بازیگر جدید در سریال «آمین»/ تصویربرداری به پایان رسید
به همراه جدیدترین تصاویرحضور ۲ بازیگر جدید در سریال آمین تصویربرداری به پایان رسیدتصویربرداری سریال تلویزیونی آمین به کارگردانی بهرنگ توفیفقی در تهران به پایان رسید به گزارش خبرگزاری فارس در روزهای پایانی تصویربرداری این اثر نیما رئیسی و شهرزاد کمال زاده با پیوستن به این پروژبازدید معاون درمان وزارت بهداشت ازدرمانگاه در حال احداث حضرت شاهچراغ
بازدید معاون درمان وزارت بهداشت ازدرمانگاه در حال احداث حضرت شاهچراغ خبرگزاری پانا معاون وزیر بهداشت و درمان از درمانگاه در حال احداث حضرت شاهچراغ بازدید کرد ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۳ ارديبهشت ساعت 15 03 به گزارش خبرگزاری پانا محمد آقاجانی صبح امروز بیست و سوم اردیبهشت ماه به مآسيا صاحب نيمي از درآمد فروش بازهاي رايانهاي گوشي همراه دنيا
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۲۰ ۳۷ب ظ آسيا صاحب نيمي از درآمد فروش بازهاي رايانهاي گوشي همراه دنيا موج - پيش بيني مي شود که آسيا تا سال 2018 بيش از نيمي از کل درآمد حاصل از فروش بازيهاي رايانهاي ويژه گوشي هاي هوشمند تلفن همراه دنيا را به خود اختصاص دهد به گزارش خبرگزاري موج درآمد آسيچرا سالن اصلی تئاترشهر بازسازی نشد؟
شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۷ مدیر تئاترشهر درباره زمان تعمیر و بازسازی سالن اصلی این مجموعه توضیحاتی را ارائه کرد پریسا مقتدی در گفتوگویی با خبرنگار تئاتر ایسنا بیان کرد در حال حاضر روند بازسازی تئاترشهر تعطیل نشده است ولی از آنجا که نقشههای اولیه سالن اصلی موجود نیست بایفیلم: شعبده بازی با تلفن همراه
فیلم شعبده بازی با تلفن همراه فیلم تبلیغاتی سوئیس برای هشدار به جوانان در استفاده از تلفن های هوشمند در خیابان گمانه فیلم تبلیغاتی سوئیس برای هشدار به جوانان در استفاده از تلفن های هوشمند در خیابانبرای مشاهده ویدئو در گجت های اندرویدی و ios در صورت بروز مشکل هنگام پخش و دانلودکفاشیان در منزل داور فوتبال چراغ سبز فدراسیون فوتبال برای بازگشت قهرمانی به میادین
کفاشیان در منزل داور فوتبالچراغ سبز فدراسیون فوتبال برای بازگشت قهرمانی به میادینرئیس فدراسیون فوتبال ظهر امروز در منزل محسن قهرمانی حاضر شد به گزارش خبرگزاری فارس علی کفاشیان که به منظور برگزاری جلسه هیأت رئیسه در مشهد حضور دارد امروز پس از صرف نهار راهی منزل محسن قهرمانی داوچرا زیر میز بازی میزنید آقای وزیر؟
چرا زیر میز بازی میزنید آقای وزیر ورزش > مدیریت ورزش - این که وزیر ورزش ایران در جمع مربیان فوتبال از سرمربی تیمملی انتقاد میکند حاوی هیچ پیام دیگری جز برهم ریختگی بیشتر فوتبال نیست سیامک رحمانی این که وزیر ورزش ایران در جمع مربیان فوتبال از سرمربی تیم&چراغ سبز فدراسیون برای بازگشت داور محروم
چراغ سبز فدراسیون برای بازگشت داور محرومتاریخ انتشار پنجشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۶ ۴۳ رئیس فدراسیون فوتبال ظهر امروز در منزل محسن قهرمانی حاضر شد به گزارش فارس علی کفاشیان که به منظور برگزاری جلسه هیأت رئیسه در مشهد حضور دارد امروز پس از صرف نهار راهی منزل محسن قهرمانی داو-
گوناگون
پربازدیدترینها