واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیر کل کتابخانههای عمومی گیلان عنوان کرد
شاخص 31 درصدی فضای کتابخوانی گیلان در کشور
مدیر کل کتابخانههای عمومی گیلان گفت: گیلان از نظر شاخص فضای کتابخوانی کشور در رتبه 31 قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از رودسر، امیر محمدپور صبح امروز در دیدار با مسئولان کتابخانههای عمومی این شهرستان با بیان اینکه کتاب و کتابخوانی در گسترش فرهنگ جامعه نقش موثری دارد، اظهار کرد: جامعه امروز در ارتباط با مطالعه از جایگاه اصلی خود فاصله گرفته است.
وی با اشاره به اینکه آمار کتابخانههای عمومی رودسر شایسته مردم فرهیخته این شهرستان نیست، افزود: امروز به ازای هر 100 نفر سه نفر عضو کتابخانههای عمومی رودسر و 1.93 مترمربع فضای کتابخوانی فراهم است که شاخص مطلوب در سال 94 باید به 4.1 متر مربع برسد.
این مسئول تاسیس نخستین کتابخانه کشور را در سال 1306 در رشت عنوان کرد و گفت: در کتابخانههای عمومی گیلان به ازای هر نفر یک جلد کتاب وجود دارد که باید شاخص آن به چهار جلد کتاب برسد. شاخص 31 درصدی فضای کتابخوانی گیلان در کشور
وی تصریح کرد: گیلان در حوزه شاخص فضای کتابخوانی رتبه 31 کشور در شاخص تعداد کتاب رتبه 27 کشور، در امانت کتاب رتبه 18 کشور و شاخص تعداد اعضا رتبه 27 کشور را دارا است که نشان میدهد در حوزه مطالعه و کتاب و کتابخوانی در سطح استان خوب کار نشده و برای ارتقای این شاخصها نیازمند اهتمام مسئولان هستیم.
محمدپور تعداد کتابخانههای عمومی گیلان را حدود 100 کتابخانه عنوان کرد و یادآور شد: امروز برای ترویج فرهنگ مطالعه در استان در حوزه کودک خوب کار شده و کتابخانه دیجیتال به عنوان بزرگترین سامانه کتابخوانی دایر است.
وی از اجرای «طرح فانوس» در مدارس گیلان خبر داد و بیان کرد: این طرح در راستای ساماندهی کتابخانههای مدارس با کمک دانشآموزان اجرا میشود.
مدیر کل کتابخانههای عمومی گیلان اجرای طرح «چلچراغ» در مصلاهای نمازجمعه را از دیگر برنامههای در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی ذکر کرد و گفت: این طرح در راستای گسترش و ترویج فرهنگ مطالعه و حمایت از عرضه کنندگان کتاب برای افزایش میزان فروش کتاب اجرا میشود.
وی ایجاد کتابخانههای عمومی را در بهبود سرانه مطالعه جامعه تاثیرگذار دانست و خاطرنشان کرد: رودسر نیازمند احداث کتابخانه استاندارد است که امیدواریم با تهیه زمین عملیات اجرایی آن به زودی آغاز شود.
محمدپور با اشاره به اینکه ورود خیران کتابخانهساز در ارتقای فضای مطالعه استان تاثیرگذار است، یادآور شد: برای تقویت کتابخانههای عمومی روستایی نیازمند فضای حدود 150 متری هستیم که با تامین این فضا در کمترین زمان برای تجهیز آن اقدام صورت میگیرد و کتابدار آن نیز از همان روستا استخدام میشود.
حجتالاسلام محمود کشاورز، امام جمعه چابکسر نیز در ادامه نشست مذکور با بیان اینکه کتاب بهترین دوست بشر است، اظهار کرد: مانوس شدن جامعه با کتاب و کتابخوانی موجب کاهش آسیبهای اجتماعی میشود.
امیر جانبازی، فرماندار رودسر نیز در جلسه دیدار مذکور با اشاره به نهادینه شدن فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه گفت: اقوام و ملتی که به گسترش فرهنگ کتابخوانی توجه دارد به موفقیت میرسد.
وی ایجاد انگیزه و تامین منابع را در ترویج این فرهنگ تاثیرگذار دانست و افزود: استفاده از توان فکری جامعه، مشارکت نهادها و سازمانها، تنوع و ایجاد جذابیت کتابخانهها، نظارت دقیق بر کتاب و کتابخوانی، برگزاری نمایشگاههای کتاب، به روز کردن منابع کتابخانهها و استفاده از ظرفیت بزرگ رسانهها برای اطلاعرسانی برای کمک به گسترش این فرهنگ مفید است.
فعالیت 9 کتابخانه عمومی در رودسر
مدیر کتابخانههای عمومی شهرستان رودسر نیز در ادامه نشست مذکور با بیان اینکه هفت کتابخانه عمومی نهادی شهری و روستایی و دو باب کتابخانه مشارکتی در رودسر فعالیت دارند، اظهار کرد: دو پروژه جدید با مساحت 3 هزار و 428 متر مربع در شهر واجارگاه و روستای قاسمآباد سفلی در حال اجراست.
زهرا اخوان، تعداد کتابهای موجود در کتابخانههای رودسر را بیش از 93 هزار جلد اعلام کرد و یادآور شد: سال گذشته بیش از 52 هزار جلد کتاب با 21 کتابدار به بیش از 4 هزار عضو فعال این کتابخانهها به امانت داده شده است. انتهای پیام/2300/خ40
94/02/25 - 10:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]