واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۲۲:۵۶ب.ظ)
استاندار لرستان: پايگاه پلهاي تاريخي کشور در لرستان تأسيس شود/ آمادگي مناطق نمونه گردشگري براي سرمايهگذاري موج -خرم آباد- استاندار لرستان گفت: با توجه به اينکه لرستان بيشترين پلهاي تاريخي کشور را داراست، ميطلبد که پايگاه پلهاي تاريخي کشور در لرستان احداث شود.
به گزارش خبرگزاري موج از خرم آباد، هوشنگ بازوند در کنفرانس بينالمللي فرصتهاي سرمايهگزاري در لرستان که در سالن کنفرانس دانشگاه لرستان برگزار شد، لرستان را استاني ثروتمند دانست که از نعمتها خدادادي برخوردار است و افزود: بهعلت فرصت سوزيهايي که در استان اتفاق افتاده، بهرهبرداري درستي از منابع غني لرستان صورت نگرفته است.
وي با بيان اينکه لرستان پايتخت ژئوتوريسم کشور است، بيان کرد: 25 منطقه نمونه گردشگري در لرستان آماده سرمايهگذاري است که زيرساختهاي لازم در اين مناطق که مساحت سه هزار و 700 متر را دربرميگيرند ايجادشده و يا در حال تأسيس است.
بازوند با بيان اينکه سه منطقه ويژه اقتصادي در لرستان وجود دارد، عنوان کرد: درصدد اين هستيم که از طرف بخش دولتي سالانه چهار هزار ميليارد تومان در لرستان سرمايهگذاري شود که اين مستلزم معرفي ظرفيتهاست.
استاندار لرستان با بيان اينکه لرستان بيشترين پلهاي تاريخي را در کشور دارد، تصريح کرد: شرايط توپوگرافي لرستان سبب احداث پلهاي فراواني در اين استان شده که بسياري از آنها بهعنوان جاذبههاي گردشگري و تاريخي مطرح هستند، بنابراين ميطلبد که پايگاه پلهاي تاريخي در استان تأسيس شود.
وي بابيان اينکه لرستان يکي از استانهاي چهارفصل کشور است، افزود: بيش از 800 هزار هکتار زمين کشاورزي با خاک مرطوب در استان وجود دارد که تنشهايي ناشي از کاهش نزولات جوي را کاهش داده است.
استاندار لرستان بابيان اينکه 20 درصد حبوبات کشور در لرستان توليد ميشود، عنوان کرد: استان لرستان در کشور در زمينه توليد حبوبات رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
بازوند با اشاره اينکه 13 درصد توليدات کشور در زمينهٔ انجير سياه به لرستان اختصاص دارد، بيان کرد: لرستان رتبه دوم انجير سياه و رتبه ششم گردو را در کشور داراست.
وي تصريح کرد: در حال حاضر هزار و 300 تن عسل در لرستان توليد ميشود که امکان افزايش آن به سه هزار تن وجود دارد.
بازوند بيان کرد: در بحث توليد ماهي سردابي، لرستان پس از استانهاي ساحلي کشور، بيشترين توليد را به خود اختصاص داده بهطوريکه 10 درصد ماهيان سردابي کشور در لرستان توليد ميشود.
وي با اشاره به اينکه بيش از 400 گونه گياهي در استان شناساييشده که در حال حاضر 100 گونه آن در حال مطالعه و بررسي است، اظهار کرد: وجود کارخانههاي داروسازي افلاک، داملران و اکسير در لرستان که سهم بخصوصي در صادرات داروهاي گياهي کشور دارند، بيانگر اين موضوع است که لرستان ميتواند يکي از قطبهاي گياهان دارويي کشور باشد.
استاندار لرستان افزود: در حوزه گردشگري، لرستان يکي از قديميترين زيستگاههاي بشري است و در اين استان سابقه زيستگاهي به 40 هزار سال قبل برميگردد که وجود پنج غار بزرگ، و بيش از پنج هزار اثر تاريخي که دو هزار و 300 اثر آن به ثبت رسيده گواه اين مهم است کما اينکه لرستان در زمينه صنايعدستي مانند مفرغ، ورشو سازي نيز شهرت جهاني دارد.
وي خاطرنشان کرد: 410 کيلومتر خطوط لوله و نفت در لرستان وجود دارد که اين مزيت خوبي براي ايجاد پالايشگاهها و پتروشيمي است.
بازوند گفت: واقعشدن لرستان در کريدور شمال ـ جنوب و وجود ميادين نفتي که تاکنون 36 طاقديس نفتي در استان شناساييشده با ظرفيت 150 ميليون مترمکعب ميتواند پاسخگوي نيازهاي اقتصادي استان باشد.
استاندار لرستان بابيان اينکه 22 درصد سنگهاي تزئيني و نماي ساختمان کشور متعلق به لرستان است، افزود: وجود معادن قير طبيعي در استان با مساحت 56 هزار هکتار ظرفيت خوبي است که تاکنون کارهاي مطالعاتي و اکتشافاتي توسط مشاوران، بخش خصوص و قرارگاه خاتمالانبيا براي 12 هزار هکتار از آن در حال انجام است.
استاندار لرستان بابيان اينکه زيرساختهاي 14 شهرک صنعتي در استان براي سرمايهگذاري آمادهشده است، افزود: فرودگاه خرمآباد جز 16 فرودگاه فعال کشور است و مرز هوايي آن نيز شناختهشده است.
وي عنوان کرد: باوجود ظرفيت خوبي که در زمينهٔ راهآهن در لرستان وجود دارد، يک راهآهن جديد در حال احداث است که زيرسازي آن به مبلغ 600 ميليارد تومان در حال اجراست.
بازوند بيان کرد: حلقه مفقوده آزادراه شمال به جنوب در لرستان بود که خوشبختانه ساخت اين آزادراهها در دستور کار قرارگرفته که تکميل و احداث آن با مبلغ يک هزار و 100 ميليارد تومان توسط قرارگاه خاتم در حال انجام است.
وي خاطرنشان کرد: بحث بندر خشک، در شوراي مناطق به تصويب رسيده اميد است که در هيئت دولت هم تصويب شود.
استاندار لرستان گفت: دو هزار و 500 کيلومتر رودخانه و آبراهه در استان وجود دارد و بالغبر 11 ميليارد مترمکعب از آب لرستان نيز بهصورت روانآب از استان خارج ميشوند و در ساير استانها به بهرهبرداري ميرسد.
وي اذعان کرد: پس از استانهاي شمالي، لرستان بيشترين بارندگي را در کشور به خود اختصاص داده است و باوجود خشکساليهايي که در کشور رخداده، ميزان بارندگي امسال در لرستان 365 ميليمتر گزارششده است و اين نشان ميدهد که در بسياري از نقاط استان نگراني زيادي در رابطه با کمآبي وجود ندارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]