واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۸:۴۴ب.ظ)
نخستين همايش ملي مناطق نمونه گردشگري برگزار شد انتقاد به عملكرد دولت گذشته نسبت به طرح مناطق نمونه گردشگري موج - نخستين همايش ملي مناطق نمونه گردشگري با هدف شناسايي و تحليل وضعيت موجود با حضور معاون معماري و شهرسازي وزارت راه و شهرسازي و معاون سرمايهگذاري و برنامهريزي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، نخستين همايش ملي مناطق نمونه گردشگري با هدف شناسايي و تحليل وضعيت موجود با حضور پيروز حناچي معاون معماري و شهرسازي وزير راه و شهرسازي، سعيد شيرکوند معاون سرمايهگذاري و برنامهريزي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري و مديران شهرسازي و معماري استانها در ساختمان وزارت راه و شهرسازي برگزار شد.
در اين نشست ضمن ارائه گزارشي مجزا از بررسيهاي شوراي عالي معماري و شهرسازي و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري انتخاب مناطق نمونه گردشگري دولت نهم و دهم در بوته نقد قرار گرفت.
سعيد شيرکوند در ابتداي مراسم گفت: تعداد مناطق نمونه گردشگري در ايران معضلي است، جلسات متعددي با شوراي عالي معماري و شهرسازي داشتيم و معضلات بيشماري را شناسايي کرديم که از لحاظ تعداد تا شيوه اجرا متفاوت هستند.
وي افزود: نظر شوراي عالي معماري و شهرسازي اين است که به سرعت وارد اين بحث نشويم و جنبههاي مختلف آن را مورد بررسي قرار دهيم تا به نتيجهاي قابل قبول دستيابيم.
به گفته معاون سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ايدههاي اين حوزه بايد ارزيابي کارشناسي و سپس تبديل به طرح شوند، در مرحله بعد نقاط قوت و ضعف طرح شناسايي و به برنامه تغيير ماهيت پيدا کنند تا در نهايت تحت قالب پروژه به اجرا درآيند.
شيرکوند با اشاره به اينکه طرح مناطق نمونه گردشگري از طرحهاي دولت اصلاحات بود که در دولت نهم و دهم به بدترين شيوه به اجرا درآمد افزود: دولت نهم و دهم به صورت کاملا ناشيانه اين طرح را در تمام استانها اجرا کرد به طوري که در بسياري از استانها مناطق گردشگري به يک شوخي تبديل شد.
وي ادامه داد: ۸ منطقه گردشگري به صورت کاملا بيبرنامه در دولت نهم و دهم مشخص شدند، در حال حاضر با آنهايي که مصوبه دارند مشکلي نداريم و قرار نيست آنها را لغو کنيم، اما؛ در نحوه اجراي آنها با معضلات فراواني روبهرو هستيم.
وي عمدهترين مشکلات را در اين حوزه، سرمايه گذاراني دانست که در اين پروژهها حضور داشتند.
همچنين محمدرضا عليرضايي رئيس شوراي روستايي ابيانه به بيان نقطه نظرات و انتقاداتي پرداخت که روستاي ابيانه را در دهه اخير تهديد کرد. وي از مسوولان درخواست کرد تا به توسعه گردشگري فرهنگي بپردازند و تعاريف خود را از توسعه در مناطق مختلف ايران تغيير دهند.
در اين برنامه کارشناسان دفتر معماري و شهرسازي نيز حضور داشتند و به ارائه گزارشي از مشکلاتي که طرحها و پروژههاي مناطق نمونه گردشگري داشتند اشاره کردند. در مدلي که توسط اين کارشناسان ارائه شد فرآيند دستهبندي ۱۱۶۸منطقه گردشگري به ۶ مرحله تقسيم شد و مراحل سرمايهگذاري، طرح مصوب، مالکيت اراضي، انطباق با طرح فرادست، بررسي طرح و نتيجه فرآيند توضيح داده شد.
در پايان اين نشست مديران معماري و شهرسازي تمامي استانها فرم مشخصات مناطق نمونه گردشگري را پر کرده تا در مورد آن مناطق توسط معاونت معماري و شهرسازي وزارت راه و شهرسازي و سازمان ميراث فرهنگي بازبيني نهايي انجام و اعلام نظر شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]