واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: النهار: اوباما برخلاف اعراب معتقد است «ایران شر مطلق نیست» / اعراب بدانند، امریکا به خاطر تهران به سوپرمارکت یا موسسه خیریه آنها تبدیل نمی شود
روزنامه النهار چاپ لبنان نوشت: اوباما در کمپ دیوید با رهبران کشورهای حاشیه خلیج [فارس] دیدار خواهد کرد. این استراحتگاه در میان عرب ها شهرت بدی دارد. در این استراحتگاه بود که مصر از اردوگاه کشورهای عربی خارج شد و نیز فلسطینی ها به سمت واگذاری امتیازهایی کشیده شدند که حتی به طرح ایجاد یک کشور کوچک برای آنها منجر نشد. هیچ چیز حاکی از این نیست شانس [موفقیت] تجربه سوم کشورهای عربی بیشتر از دو تجربه قبلی است.
به گزارش نامه نیوز، ایران موضوع اصلی گفتگوی شرکت کنندگان در این اجلاس است. رئیس جمهور آمریکا پیش از این که زمان نشست را مشخص کند آشکارا گفته بود:" خطری که کشورهای حاشیه خلیج [فارس] را تهدید می کند حمله خارجی نیست، بلکه خشم جوانان داخل این کشورها است".
از این رو اوباما با مهمانان خود درباره این که ایران شر مطلق است، هم رای نیست. بلکه تلاش خواهد کرد توافق هسته ای آینده را میان آنان ترویج دهد و آنان را متقاعد کند امضای این توافق به نفع کشورهای حاشیه خلیج [فارس] نیز است. به آنان اطمینان خواهد داد آمریکا از میزان دوستی خود با این کشور پس از امضای توافق نمی کاهد. برای آنان درباره توجه آمریکا به حفظ توازن در منطقه سخن خواهد گفت و این که تفاوتی میان عرب، ایرانی و عبری برای این کشور وجود ندارد و تنها میزان تعهد به سیاست های واشنگتن و ساز مخالف نزدن این کشورهاست که برای آمریکا مهم است. به این کشورها وعده همکاری های امنیتی و گشودن درهای انبارهای شرکت های تسلیحاتی به منظور امضای معاملاتی در این زمینه را (مطمئنا با قیمتی گزاف برای کالاهای قدیمی) خواهد داد.
کشورهای حاشیه خلیج [فارس] تلاش خواهند کرد گفتگوها را به راه های مهار نفوذ دامنه دار ایران در منطقه محدود کنند و نسبت به احتمال گسترش نفوذ این کشور که در نتیجه درآمدهای مادی حاصل از امضای توافق و نیز عقب نشینی احتمالی آمریکا از منطقه فراهم می شود، هشدار خواهند داد.
این کشورها رئیس جمهور اوباما را به مداخله تاثیر گذار در سوریه و حمایت از مخالفان مسلح، بر اساس این فرضیه که شکست نظام دمشق به منزله نمک پاشیدن روی زخم ایران است، ترغیب می کنند. اما اوباما در توضیح منافع توافق و اتخاذ رویکردی باز نسبت به ایران بسیار سخن خواهد گفت و بر خطر ناشی از "داعش" و دیگر گروه های تروریستی تمرکز خواهد کرد و از کشورهای حاشیه خلیج [فارس] خواهد خواست در حملات ائتلاف بین المللی علیه تروریسم مشارکت بیشتر داشته باشند که باعث شد نقش ایران در عراق به جای این که مطابق میلشان کاهش یابد، تثیبت شود. او، آنان را به سمت مهار طوفان قاطعیت در یمن پیش از این که بتواند یکی از اهداف خود را در مقابله با دوستان ایران در این کشور محقق سازد، سوق خواهد داد.
واشنگتن نه "سوپر مارکت" است که به مشتریان خود نقدا موضع گیری سیاسی و سلاح بفروشد و نه موسسه خیریه که به نیازمندان اعانه دهد. این کشور در درجه اول براساس منافع خود و در درجه دوم براساس توانایی درخواست کننده در تحمیل خواسته ها و شرط های خود اقدام می کند.
مسوولان کاخ سفید و از جمله اوباما تاکنون به عرب ها وعده های بسیار دادند. سال ها از دو سخنرانی مشهور آنان برای جهان عرب و اسلام در قاهره و آنکارا و وعده شان برای تشکیل کشور فلسطین می گذارد، اما هیچ کدام از وعده های آنان محقق نشده است.
رهبران کشورهای عربی حاشیه خلیج [فارس] بهتر بود، به جای به راه انداختن جنگ های نیابتی کوچک با ایران و کمک خواستن بی فایده از آمریکا، بایکدیگر متحد شوند و با اتکا به موضع فراگیر عربی "طوفان قاطعیت سیاسی" با تهران از موضعی برابر، مذاکرات مستقیم داشته باشند. به امید این که این موضع گیری موازنه از دست رفته قدرت را بازگرداند و واشنگتن را مجبور کند در بسیاری از اصول ثابت خود در مورد کشورهای عربی تجدید نظر کند.
منبع: تیک
۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]