تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسیارند دانشمندانی که جهلشان آنها را کشته در حالی که علمشان با آنهاست، اما به حالش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827050738




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قدرت خرید مردم چقدر تغییر کرد؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


فاطمه پاسبان؛
قدرت خرید مردم چقدر تغییر کرد؟
یک کارشناس اقتصاد کشاورزی عنوان کرد: گرچه برمبنای گزارش‌های فائو قیمت محصولات غذایی در بازارهای بین‌المللی کاهش یافته ولی این کاهش قیمت شامل حال ایرانیان نشده و قدرت خرید محصولات غذایی توسط ایرانیان پایین آمده است.



به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، فاطمه پاسبان، عضو هيات علمی مركز تحقيقات و بررسی مسائل روستايی وزارت جهاد كشاورزی درباره گزارش اخیر فائو در مورد آینده وضعیت غذا در جهان اظهار کرد: سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل (فائو) در گزارش جدید خود با اشاره به ادامه کاهش هزینه‌های مربوط به مواد غذایی در ماه آوریل، پیش‌بینی کرد که این هزینه‌ها در سال 2015 به پایین‌ترین حد خود در پنج سال گذشته خواهد رسید. به عبارتی با کاهش قیمت غذا در جهان امکان تهیه غذای ارزان فراهم شده است و البته انتقال کاهش قیمت جهانی غذا به داخل هر کشور می‌تواند امکان فراهم‌سازی غذای ارزان را برای مردم آن کشور فراهم کند.

او با بیان اینکه باید بررسی‌های لازم انجام گیرد تا مشخص شود، این انتقال در ایران نیز اتفاق افتاده است، گفت: اگر نگاهی به داده‌های مرکز آمار ایران بیندازیم مشاهده می‌کنیم که روند هزینه‌های خوراکی یک خانوار شهری در سال 1390 نسبت به سال 89 در حدود 25.2 درصد، در سال 1391 نسبت به سال 90 در حدود 36 درصد و سال 1392 نسبت به سال 91 در حدود 23.3 درصد افزایش یافته است.

این کارشناس حوزه کشاورزی همچنین اظهار کرد: در همین دوره، نرخ تورم در مناطق شهری برای سال 1390 26.4 درصد ، برای سال 1391 در حدود 28.6 درصد و برای سال 1392 در حدود 32.1 درصد بوده است. با مقایسه ارقام رشد هزینه‌های خوراکی و دخانی یک خانورا شهری و نرخ تورم مشاهده می‌شود که در سال 1390 و 1392 به ترتیب 1.2 و 8.8 درصد نرخ تورم از نرخ رشد هزینه‌های خوراکی و دخانی خانوار شهری بیشتر است. این به آن معناست که نه تنها سبد خوراکی خانوار شهری افزایش نیافته بلکه به دلیل تورم کاهش هم داشته است.

او افزود: از سوی دیگر نرخ تورم اعلام شده مرکز آمار هم نشان می‌دهد که در سال 1392 نرخ تورم برای خوراکی‌ها 43.7 درصد، برای نان وغلات 32.4 درصد و برای گوشت قرمز و سفید و فرآوردهای آن در حدود 33 درصد بوده که این نشان‌دهنده این است که این مواد غذایی نسبت به سال قبل افزایش قیمت داشته‌اند . یعنی قیمت خوراکی‌ها کاهش نیافته بلکه روند افزایشی داشته است.

پاسبان ادامه داد: آمار بانک مرکزی نیز حاکی از آن است که میزان مصرف سرانه یک خانوار شهری در سال 1392 نسبت به سال 1391 از برنج 2.9 درصد ، از گوشت دام 2.4 درصد و از گوشت پرندگان 4.5 درصد کاهش داشته و در مقابل مصرف نان در حدود 0.9 درصد افزایش داشته است . این در حالی است که تورم غلات و نان در حدود 39 درصد در سال 1392 گزارش شده است.

این پژوهشگر حوزه کشاورزی در ادامه اظهار کرد: آخرین اطلاعات منتشر شده بانک مرکز منتهی به 18اردیبهشت ماه امسال نشان می‌دهد که نسبت به هفته مشابه سال قبل ما شاهد افزایش قیمت 8.1 درصدی برای برنج ، 7.1 درصدی برای حبوبات، 14 درصدی برای لبنیات و 6.8 درصدی برای گوشت قرمز را تجربه کرده‌ایم. ارقام منتشر شده رسمی حاکی از آن است که کاهشی در قیمت غذای خانوار صورت نگرفته و کاهش قیمت غذای بازارهای جهانی به داخل منتقل نشده است.

او یادآور شد: وضعیت موجود نشان می‌دهد که در خصوص قیمت مواد غذایی، نبودن تقارن در بازار ایران مشاهده می‌شود. از میان عوامل متعدد برای وجود نداشتن تقارن می‌توان به ساختار و قدرت بازار غذا در ایران اشاره کرد. ساختار موجود اجازه کاهش قیمت غذا در داخل را علی‌رغم کاهش قیمت غذا در بازارهای جهانی را نمی‌دهد. البته این مساله نیاز به تحقیقات علمی دارد ولی به طور کلی برای آن می‌توان عواملی مانند تعرفه‌ها، قدرت انحصاری، رانت‌های اقتصادی و سیاست‌های دولت در این خصوص را موثر دانست./اقتصادنیوز/110
 



۲۳/۰۲/۱۳۹۴ - ۱۹:۲۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن