واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دستاورد عربستان از تجاوز به یمن تهران- ایرنا - رژیم سعودی نزدیک به دوماه است تجاوز هوایی سنگینی را به یمن همسایه استقلال طلبش انجام می دهد که به جز خسارات سهمگینی که نصیبش شده، هیچ دستاورد دیگری نداشته است.
رژیم سعودی پس از اینکه عبدربه منصور هادی رییس جمهوری نامحبوب یمن به دست مردم ناراضی یمن سرنگون شد و به ریاض گریخت، در میان حیرت همگان اقدام به تجاوز هوایی به یمن کرد که تا چندروز پیش به مدت حدود 50 روز یکسره ادامه داشت و خسارت های سنگینی به منابع و زیر ساخت های این کشور وارد کرد.
رژیم سعودی علی القاعده جانب هیچ کدام از طرف های درگیر را در یمن نمی بایست داشته باشد چون مساله یمن، مساله داخلی این کشور بود اما با ورود به جانبداری از یک طرف، آن هم طرف اقلیت سیاسی تحت رهبری رییس جمهوری فراری و شکست خورده، عملا وارد بازی خطرناکی شد که بی درنگ ذهن های ناظران منطقه را به این سو کشاند که آل سعود چه هدف هایی را از این حملات خونین هوایی به یمن می توانسته داشته باشد.
آل سعود از سه راه می توانست به یمن حمله کند: هوایی، دریایی و زمینی. حمله زمینی ریسک بسیار بالایی برای این خاندان و اصولا هر دولت متجاوزی دارد و در تنها جایی که این رژیم عقل به خرج داد همین جا بود که علیرغم وسوسه هایی که می شد، تن به حمله زمینی نداد وگرنه در باتلاقی که تا مرز سرنگونی آل سعود پیش می رفت، گرفتار می شد. یمنی ها که در جنگاوری و دلاوری میهن دوستانه سبقه تاریخی دارند، در کوه های مرز خود با عربستان در کمین سربازان آل سعود بودند.
همچنین آل سعود با وجود دسترسی به آب های آزاد هیچگاه نه تمایل و نه توان ایجاد یک نیروی دریایی قدرتمند حداقل در سطح منطقه را نداشته است.
بنابراین رژیم سعودی تنها با تکیه به نیروی هوایی اقدام به تجاوز به یمن کرد.
اصولا درمیان این سه نیرو، نیروی هوایی، نیرو و نماد محافظه کاری است به این معنا که متجاوزی که از هیچ کدام از نیروها غیر از نیروی هوایی برای تجاوز خود استفاده نکند نشان دهنده راهبرد محافظه کارانه اوست که تمایل ندارد هیچ نیروی انسانی خود را از دست بدهد.از دست دادن نیروی انسانی و متعاقب آن شکست های وارده به نیروی زمینی برای دولت متجاوز سنگین بارتر است.
از طرف دیگر میزان خسارات دریافتی کشور متجاوز از حمله هوایی کمتر از دو نیروی دیگر است.
بنابراین از همان آغاز معلوم بود که رژیم سعودی جسارت ریسک را ندارد و بنابراین به حملات وحشیانه علیه عمدتا غیر نظامیان دست زد.
اما با مرور حملات هوایی نزدیک به دو ماهه سعودی شاهد آن هستیم که این رژیم در این مسیر تجاوز، نه تنها هیچ دستاوری نداشته است بلکه زیان های سنگینی نیز نصیبش شده است.
این رژیم حتی یک وجب از خاک یمن را نتوانسته از آن خود کند بلکه با حملات تلافی جویانه ای از سوی یمن که می تواند معادله قدرت جنگی هوایی سعودی را برهم زند، روبرو شده است.
رژیم سعودی درحملات هوایی خود به جبهه های مردمی مخالف عبدربه منصور هادی رییس جمهوری نامحبوب و مخلوع یمن، نه تنها نتوانسته است مانع پیشروی آنها شود بلکه جنبش های مردمی را در راه آزاد سازی این کشور مصمم تر و درعمل موفق تر و پیش رونده تر نشان داد که نمونه بارز آن تسخیر شهر راهبردی عدن آن هم بعد از آغاز و تشدید حملات هوایی سعودی است.در واقع تسخیر عدن بدست جبهه های مردمی یمن، دستاورد و نتیجه حملات رژیم سعودی بود.
حملات رژیم سعودی که روزانه دهها کودک و پیر و افراد نیازمند حمایت را به خاک و خون می کشاند چنان خونین بود و سبعانه، که برخی نهادهای امدادی و حمایتی بین المللی را که قرار نبود با هدف، واکنشی نشان دهند به برخی واکنش ها کشاند اما مهمتر، انسجامی بود که در میان ملت یمن سبب شد و اگر تا آن موقع عده قلیلی یمنی نظر مثبتی به عربستان داشتند از این رژیم کودک کش روی برگرداند.
حاصل یکپارچگی ملی در یمن بعد از سالها در این کشور، واقع نمی شد مگر براثر حملات و تجاوز رژیم سعودی.
بالاتر از همه، کینه تاریخی است که در وجود تک تک یمنی ها نسبت به حملات هوایی و تجاوز دولت شمالی خود یعنی رژیم سعودی شکل گرفت.
این نیز دستاورد حمله و تجاوز رژیم سعودی بود که برای همیشه عدم اعتماد و کینه نسبت به همسایه شمالی در یمن شکل گرفته است.
رژیم سعودی از حمله به یمن هیچ دستاوردی نداشت، الا کینه و بی اعتمادی تاریخی یمنی ها نسبت به خود. دست های سعودی خالی ماند و البته کثیف.
**1856**
23/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]