محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829205363
8 شهريور 1389 / 19 رمضان 1431 / 30 آگوست 2010
واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
8 شهريور 1389 / 19 رمضان 1431 / 30 آگوست 2010
1) 8 شهريور سال 1360 هجري شمسي: محمد علي رجائي رئيس جمهور و حجت الاسلام محمد جواد باهنر نخست وزير وقت جمهوري اسلامي ، دو مبارز خستگي ناپذير ، براثر انفجار بمب در دفتر نخست وزيري به شهادت رسيدند. اين انفجار كه تو طئه آن را آمريكاي جهانخوار طراحي كرده بود به دست عوامل خود فروخته انجام گرفت. شهيد رجائي فعاليت خود را در كسوت معلمي آغاز كرد و در اثنا ي مبارزه با رژيم طاغوت بارها دستگير و زنداني شد.در سال 1357با پيروزي انقلاب اسلامي اززندان آزاد شد و يك سال بعد درمقام نماينده منتخب مردم تهران به مجلس شوراي اسلامي راه يافت و سپس به نخست وزيري رسيد. درسال1360هجري شمسي با رأي مردم به رياست جمهوري انتخاب شد و درهمين سمت نيز به شهادت رسيد. ديگر همرزم او شهيد باهنر ازخادمان واقعي اين مرزو بوم و دين مبين اسلام بود. وي سالها دربطن مبارزات حق جويانه مردم با رژيم ستمشاهي قرارداشت. شهيد باهنر دركنار تعليم و تعلم همگام با ملت مسلمان ايران مبارزات سياسي خود را بطور جدي ادامه داد و دراين راه بارها و بارها زنداني شد. سرانجام درسال1357هجري شمسي به فرمان امام خميني(ره) رهبركبيرانقلاب اسلامي مأمور برنامه ريزي و تنظيم اعتصابات برضد رژيم شد. دكترباهنر در زمان رياست جمهوري شهيد رجايي به نخست وزيري برگزيده شد و به خدمت به مردم پرداخت. ازجمله تأليفات دكتر باهنر «فروغ انديشه» را مي توان نام برد.
2) 8 شهريورماه سال1366هجري شمسي: ناجي العَلي طراح و كاريكاتوريست فلسطيني كه در لندن بدست عوامل امريكاي جهانخوار ترور شده بود پس از 38 روز بيهوشي بدرود حيات گفت. او ازفلسطينيان اردوگاه «عِينُ الحُلوَه» واقع درجنوب لبنان بود كه درسيرتكاملي حيات هنري خود ازطراحان بنام عرب شد. او آثارخود را ازطريق همكاري با نشريات مختلف كويت عرضه مي كرد. طرحهاي او اغلب مضامين ضد صهيونيستي و انتقادي ازضاج سازشكا عرب دارد. گفتني است كه شش ماه پس ازمرگ ناجي العَلي اتحاديه بين المللي ناشران جايزه قلم طلايي آزادي را به وي اختصاص داد.
3) قتل "ميرزا علياصغر خان اتابك اعظم" صدراعظم منفور و مستبد دوران مشروطيت (1286 ش): محمد علي شاه قاجار، پس از آن كه به تخت سلطنت نشست، با مشكلات متعددي روبرو گرديد. به اعتقاد او، تنها مرد با تجربهاي كه ميتوانست برمشكلات فايق آيد، صدراعظم پدر و پدر بزرگش، ميرزا علي اصغر خان امين السلطان معروف به اتابك اعظم بود. اتابك در آن زمان در اروپا به سر ميبرد و پس از اين پيشنهاد راهي تهران شد و به زودي كابينه خود را معرفي نمود. اما او نيز با شورشها و ناآراميهايي در كشور مواجه گرديد و مجبور به سركوبي آنان شد. در همين زمان بود كه مشروطه خواهان به رهبري شيخ فضل اللَّه نوري در حرم حضرت عبدالعظيم در ري تحصن كردند و تلگرافهايي در رد مشروطه غير مشروعه مخابره نمودند. اتابك در دوران حكومت خود، همواره مورد هجمه جرايد و انجمنها بود و از طرف آنان شايع شد كه او مخالف مشروطه است. او همچنين طرفدار شديد روسيه بود و از آن دولت دفاع ميكرد. او دشمن آزادي و آزادي خواهان بود و جز حفظ مقام خود، به چيزي نميانديشيد و لذا منفور مردمان بود. اتابك در 24 سالگي وارث 24 منصب درباري (و به گفته ديگري 34 منصب درباري و دولتي بوده) و در 28 سالگي شخص دوم مملكت به شمار ميآمد. وي امضاكننده قرارداد امتياز تنباكو با انگلستان بود كه به نهضت تنباكو و ضرر فراوان به اقتصاد ايران انجاميد. وي حدود ربع قرن در رأس هيئت حاكمه ايران قرار داشت و چون مخالف ترقي بود، لذا هيچ كار قابل توجهي براي مردم و كشور نكرد. با دسيسههاي او بود كه سيد جمال الدين اسدآبادي به دستور ناصرالدين شاه به طرزي اهانتآميز از ايران اخراج شد. سرانجام، اتابك اعظم پس از چهار ماه صدارت، به هنگام خروج از مجلس شوراي ملي توسط يكي از مشروطهطلبان به نام عباس آقا تبريزي و به تحريك سيد حسن تقي زاده، به قتل رسيد. 4) امضاي معاهده ننگين تقسيم ايران بين روسيه و انگليس در عهد "محمد عليشاه قاجار" (1286 ش): روسيه و انگلستان از سالها قبل رقابت شديدي بر سر منافع خود در ايران داشتند. هر امتيازي كه يكي از اين دو كشور به دست ميآورد، ديگري سعي ميكرد، مشابه آن را تحصيل كند. اگر دولتمردان ايران به سوي روسيه تمايل مييافتند، انگلستان تلاش ميكرد كه آنها را از صحنه خارج سازد و اگر نفوذ انگليس در حكومت ايران گسترش مييافت، روسيه به وسايلي متوسل ميشد تا آن وضع را تغيير دهد. عليرغم اين همه رقابت و اختلاف، پس از انقلاب مشروطه، ناگهان بين روسيه و انگليس توافقي حاصل ميشود كه به موجب آن، ايران به مناطق نفوذ تقسيم ميشود. بر اساس قرارداد تقسيم ايران، منطقه مركزي كشور، بيطرف اعلام شد. مناطق شمال و قسمتي از غرب ايران، تحت كنترل روسيه قرار گرفت و نواحي جنوبي نيز به منطقه نفوذ انگليس تبديل گرديد. اين قرارداد در حالي امضا شد كه حكومت ايران به علت بيكفايتي شاهان قاجار، به قدري تضعيف شده بود كه روسيه و انگليس براي انقعاد اين قرارداد، حتي با دولت ايران نيز مشورت نكردند. اين پيمان كه به قرارداد 1907 مشهور شد خشم مردم ايران را برانگيخت و مجلس شوراي ملي نيز با آن مخالفت كرد. عليرغم امتناع مجلس از تصويب اين قرارداد، نيروهاي روس و انگليس، تا پس از انقلاب كمونيستي در شوروي، از ايران خارج نشدند.
5) ارتحال عالم و عارف رباني آيتاللَّه "شيخ حسنعلي نخودكي اصفهاني" (1321 ش): آيتاللَّه شيخ حسنعلي اصفهاني معروف به نخودكي در حدود سال 1240 ش (نيمه ذيقعده 1279 ق) در اصفهان ديده به جهان گشود و از كودكي تلاش و جدّيت وافر در تزكيه نفس، تهجّد و عبادت داشت. وي تحصيلات مقدماتي را در اصفهانفراگرفت و آنگاه رياضيات، حساب و فلسفه را از محضر آخوند ملامحمد كاشي و جهانگيرخان قشقايي آموخت. سپس به نجف اشرف عزيمت نمود و در محضر بزرگاني چون سيدمحمد فشاركي، سيد مرتضي كشميري و ملااسماعيل قرهباغي شاگردي نمود. آيتاللَّه نخودكي اصفهاني پس از مراجعت از نجف اشرف، در مشهد مقدس اقامت گزيد و از محضر فرزانگان اين ديار نيز بهرهمند گشت. او علاوه برتدريس و تحقيق و عبادت بسيار، به مستمندان و نيازمندان توجه ويژهاي داشت. آيتاللَّه نخودكي اصفهاني، بيشتر ايام عمر را در رياضتهاي طاقتفرسا سپري كرد. وي داراي مقامات و كرامات بسيار بود كه شرح جزئي از كرامات و كارهاي خارقالعاده وي در كتابي تحت عنوان نشان از بينشانها توسط فرزندش گردآوري و منتشر گرديد. آيتاللَّه نخودكي سرانجام در هشتم شهريور 1321 ش برابر با 17 شعبان 1361 قمري وفات يافت و در جنب ايوان عباسي (مقابل صحن ايوان طلا) در حرم حضرت رضا(عليه السلام) مدفون گرديد. 6) رحلت آيتاللَّه "جلال طاهر شمس گلپايگاني" عضو مجلس خبرگان رهبري (1374 ش): آيتاللَّه جلال طاهرشمس گلپايگاني در سال 1306 شمسي در روستاي گوگد از توابع گلپايگان ديده به جهان گشود و در نوجواني در اراك به تحصيل علوم ديني پرداخت. وي در سال 1324 براي ادامه تحصيل، راهي قم گرديد و از محضر درس آيات عظام: سيد حسين بروجردي، سيد محمد حجت كوه كمرهاي، محمدعلي اراكي، سيد محمدرضا گلپايگاني، علامه طباطبايي و امام خميني(ره) كسب فيض نمود و به درجه اجتهاد رسيد. آيتاللَّه طاهرشمس گلپايگاني همچنين به مدت دو سال در درس آيتاللَّه سيدابوالقاسم خويي در نجف حاضر شد و از آن پس به مدت بيش از سي سال، بارها سطوح عالي حوزه را در قم تدريس نمود. با شروع انقلاب اسلامي، او نيز همراه با ديگر مدرّسان حوزه در تشكيل جامعه مدرسين حوزه علميه قم تلاش نمود و امضايش همواره در بحبوحه انقلاب، در ذيل پيامها و اعلاميههاي جامعه مدرسين، ديده ميشد. آيتاللَّه طاهر شمس گلپايگاني پس از پيروزي انقلاب، به عضويت در شوراي مديريت حوزه علميه قم و مجلس خبرگان رهبري از استان مركزي درآمد و به خدمت در اين سنگرها پرداخت. آيتاللَّه طاهر شمس سرانجام در چنين روزي مطابق با سوم ربيع الثاني 1416 ق در 68 سالگي در سانحه تصادف به لقاءاللَّه رسيد و در حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله عليها) به خاك سپرده شد. 7) روز دولت 8) روز مبارزه با تروريسم
9) ضربت خوردن امام علي(عليه السلام) به دست "عبدالرحمن ابنملجم مرادي" (40 ق): پس از جنگ نهروان ميان امام علي(عليه السلام) و خوارج، سه تن از آنان در خانهي كعبه براي قتل معاويه، عمروعاص و امام علي(عليه السلام) هم پيمان شدند كه در شب نوزدهم رمضان،مبادرت به آن كار نمايند. عبدالرحمن بن ملجم مرادي كه از ياران سابق امام علي(عليه السلام) بود، در اين شب، ضربتي را بر فرق مبارك امام وارد ميسازد و اثر زخم و زهر شمشير، امام را ناتوان ساخته و در 21 رمضان به شهادت ميرساند.
10) وفات "غياثالدين جمشيد كاشاني" منجم و رياضيدان(832 ق): غياثالدين جمشيد پسر مسعودبن محمودبن محمد طبيب در حدود سال 790 ق به دنيا آمد. وي طلبهي رصدخانه مراغه به شمار ميرفت كه به دست خواجه نصيرالدين طوسي داير شده بود. غياث الدين كاشاني در كاشان نيز سه خسوف رصد كرد. سپس به خاطر توجه شاهان مغول كه به نجوم علاقه داشتند ترك ديار نمود و نزد آلغبيك مغول به سمرقند رفت. وي در سال 818 ق ابزار رصد تازهاي به نام "طبق المناطق" اختراع كرد و كتابي به نام نزهةالحدائق نوشت و آن را جام جم ناميد. در سمرقند طرح و نقشهي رصدخانهي سمرقند را فراهم آورد. غياثالدين از دست همكاران حسد پيشه، خون دلها خورد تا مرگش رسيد. "زيج خاقاني"، "زيج تسهيلات"، "سُلَمُّ السَّماء" (در حل اشكالي كه براي پيشينيان در ابعاد و اجرام رخ داده است)، "مُحيطيّه" در باب استخراج نسبت مابين محيط دايره و قطر كه امروزه آن را با "پي" يوناني مينويسند. رساله "وَتْر و جيب"، همچنين تفسير القرآن و كتب ديگر، از جمله تاليفات اين رياضيدان ايراني ميباشند. او اولين رياضيداني است كه كسرهاي اعشاري را وضع كرد. 11) 30اوت سال1790ميلادي: مداد را نيكُلا كنته مخترع آلماني اختراع كرد. او براي سهولت نوشتن ازنوعي ذغال سنگ نرم بنام گرافيست را ميان دوقطعه چوب قرارداد بدين ترتيب مداد را اختراع كرد. امروزه يكي ازانواع مداد مخصوص سياه قلم درنقاشي به ياد اين مخترع به كنته معروف است.
12) 30اوت سال1999ميلادي: تي مور شرقي ازاندونزي جدا شد و به استقلال رسيد. درچنين روزي مردم مبارزتي مورشرقي كه خواهان استقلال اين كشور بودند پاي صندوقهاي رأي رفتند و با اكثريت 78/5 درصد به جدايي مورازاندونزي رأي دادند.
13) تهيه اولين مداد جهان توسط "نيكولا كِنْتِه" مخترع آلماني (1790م): در 30 اوت 1790م نيكولا كِنتِه براي سهولت در نوشتن از نوعي زغال نرم به نام گرافيت استفاده كرد و براي جلوگيري از آلودگي دست به هنگام نوشتن، گرافيت را ميانِ دو قطعه چوب قرار داد. بدين ترتيب مداد اختراع شد. امروزه يكي از انواع مداد كه در نقاشي مورد استفاده قرار ميگيرد به نام اين مخترع، به مداد كِنته معروف است.
14) تولد "اِرنِست رادِرفورد" فيزيكدان برجسته بريتانيايي (1871م): ارنست راترفوردْ فيزيكدان انگليسي و پدر انرژي هستهاي در 30 اوت 1871م در شهر نلسون زلاندنو به دنيا آمد. وي پس از اتمام تحصيلات مقدماتي در زادگاهش راهي كمبريج در انگلستان شد و از سال 1919م به استادي فيزيك تجربي دانشگاه كمبريج دست يافت. رادرفورد در اين هنگام، تحقيقات و مطالعات خود را در راه تجزيه وتحليل تشعشعات راديواكتيو متمركز كرد. رادرفورد در اوايل كار تحقيقاتي خود، با انجام آزمايشي كه فكر آن از خود وي بود، دو تابش راديواكتيوي ناهمانند، شناسايى كرد. وي اشعه اول را كه تابشي با بار الكتريكي مثبت بود و به سهولت در مواد جذب ميشد اشعه آلفا نام داد و اشعه دوم را كه تابشي با بار الكتريكي منفي بود و تشعشع كمتري ايجاد ميكرد اما قابليت نفوذ آن در مواد، زياد بود، اشعه بتا ناميد. رادرفورد همچنين پس از چندي اشعه سومي را كه شبيه پرتوهاي ايكس بود و نافذترين تابش را داشت، پرتو گاما نامگذاري كرد. وي سپس قسمتي از اشعه صادر شده از عنصر راديواكتيو راديوم را در لولهاي جمعآوري كرد و پس از بررسيهاي فراوان، طيف هليوم را كه عنصر ديگر راديواكتيو است در آن مشاهده نمود. رادرفورد در اين آزمايش متوجه شد كه ذره آلفا، همان اتمهاي هليوم است. رادرفورد در سال 1903م به عضويت انجمن سلطنتي لندن درآمد و در سال 1904م نخستين كتاب خود به نام فعاليت تشعشعي را منتشر كرد. شهرت روزافزون رادرفورد در مجامع علمي سبب شد كه از طرف دانشگاهها، تصدي كرسيهاي استادي زيادي به وي پيشنهاد شود. از اين رو، رادرفورد در دانشگاه منچستر، رهبر گروهي شد كه به سرعت دست به كار تدوين نظريههاي تازه درباره ساختار اتم شد. وي در سال 1908م به دليل تحقيق در زمينه فعاليت تشعشعي عناصر، موفق به اخذ جايزه نوبل شيمي شد. بزرگترين دستآورد علمي رادرفورد در اين سالها، كشف ساختار هسته اتم بود كه اين امر، دانش فراواني درباره ماهيت ماده براي جامعه علمي به ارمغان آورد. او آشكارا بزرگترين فيزيكدان آزمايشگر زمان خود بود و به دليل پژوهشهاي طولاني درباره اتم به پدر انرژي هستهاي شهرت يافت. رادرفورد اتم را موجود سختي ميدانست كه يك منظومه شمسي بسيار ريز متشكل از ذرات بيشمار است كه داراي اسرار نهفته فراواني ميباشد. ارنست رادرفورد سرانجام در يازدهم ژوئن 1937م در 66 سالگي درگذشت. 15) مرگ " ژياكومو لئوپارْدي" شاعر و اديب بزرگ ايتاليايي (1873م): ژياكومو لئوپاردي، اديب برجسته ايتاليايى در 30 ژوئيه 1798م در شهر كاناتي در ايتاليا به دنيا آمد. وي از كودكي عليل بود و عمرش در ناكامي و تحمل شدايد و سختيها گذشت. لئوپاردي در ابتدا براي تحصيل علوم الهي به يكي از اساتيد كليسا سپرده شد، اما در چهارده سالگي، به اذعان استادش، مطلب ديگري براي آموختن نداشت. از اين رو، لئوپاردي به سرودن شعر پرداخت و در يازدهسالگي، اولين اثر شاعرانه خود را سرود. وي پس از آن، زبانهاي يوناني، عربي، فرانسه، انگليسي و اسپانيايى را آموخت و در 16 سالگي مجموعهاي در اين باره نوشت كه اعجاب دانشمندان را برانگيخت. لئوپاردي تندرستي خود را بر سر اين كار گذاشت چنانكه در 20 سالگي با پشت خميده و نيمه كور و روحي رنجور و نوميد، پيوسته آرزوي مرگ را داشت. لئوپاردي در طول ساليان زندگي خود بيش از چهار هزار قطعه شعر سرود. اشعار وي غنايى و از نظر احساسات، عالي و عميقاً بدبينانه است. اين اشعار همچنين آميخته با وطنپرستي و تحقير فرمانروايان ايتاليا ميباشند. ژياكومو لئوپاردي از شعراي رمانتيك ايتاليا به شمار ميرود و آثارش از احساس و تخيل بسياري برخوردار است. درباره اشعار لئوپاردي گفتهاند كه در بيشتر سرودههاي او از استعاره و ايهام بهره گرفته شده و كلمات را از معاني خاكي آن پاك كرده، به صفا و خلوص و معنويت ميرساند. لئوپاردي در سالهاي پاياني عمر خود به هجوهاي سياسي و اجتماعي نيز پرداخت. ادبيات ايتاليا به وجود وي افتخار ميكند و منتقدينْ او را محبوبترين و ظريفترين شاعر ايتاليا ميدانند، ضمن اينكه لئوپاردي، رمانتيكترين شاعر ايتاليايي نيز ميباشد. مهمترين اثر لئوپاردي، نغمههاي شاعرانه است و ترانهها، پالينوديا و ديالوگها از ديگر آثار اوست. ژياكومو لئوپاردي سرانجام در 30 اوت 1837م در 39 سالگي درگذشت. 16) مرگ "گوتفريد كِلِر" اديب و نويسنده معروف سوئيسي (1890م): گوتفريد كِلِر، شاعر و داستاننويس برجسته سوئيسي در يازدهم فوريه 1819م در زوريخ سوئيس به دنيا آمد و در كودكي پدر را از دست داد. كلر در آغاز به هنر نقاشي شوق فراوان نشان داد و با كمك مالي مادر به مونيخ آلمان رفت تا كار هنري را آغاز كند. پس از دو سال، از نقاشي سرخوردگي يافت و استعداد خود را براي ادامه كار كافي ندانست. در بازگشت به زوريخ، علاقه به سياست او را به محيط مهاجران سياسي آلماني كشاند و ذوق شاعري و نويسندگي را در او بيدار كرد. كلر در سال 1846م، نخستين ديوان كوچك خود را انتشار داد كه رنگ ميهنپرستانه داشت و موجب شد كه شاعر از طرف دستگاه حكومت، بورس تحصيلي دريافت نمايد. اما وي در دانشگاهْ تحت نظر برخي استادان خود، به استواري عالم دنيوي و بيايماني به خدا روي آورد. وي سپس راهي برلين در آلمان گرديد و در طي اقامت پنج ساله در آن شهر، معلومات خود را وسعت بخشيد. پنج سال اقامت در برلين نه تنها از نظر خلق آثار براي كِلِر زندگي پرثمري بود، بلكه در سراسر زندگي او نيز اثري عميق بر جاي نهاد و درباره مسائل اجتماعي تجربه بسياري برايش فراهم آورد كه همه آنها در آثارش با لحني انتقادي و آموزنده و در عين حال طنزآميز نمودار شده است. كلر در طي سالهاي بعد با انتشار چندين رمان موفق، به شهرت فراواني دست يافت و احترام زيادي پيدا كرد. برخي از آثار وي به ويژه مجموعه داستانهاي مردم زلْدْويلا، آينه منعكس كننده دنياي واقعي است كه از نظر ترسيم چهرهها، بسيار طبيعي و ستودني جلوه ميكند و از نظر اخلاقي و روحي با طنزي لطيف و پرجاذبه همراه است. اين اثر از پيروزي بسيار برخوردار گشت و شهرت كلر را از مرزهاي ادبي آلمان فراتر برد. وي در رمان مردم زلدويلا به وسيله هجوي آميخته با حسن نيت، با عشق به ميهنش، معايب و نقايص اخلاقي هموطنانش را بيان ميكند و در ضمنْ ادراك خود را از زندگي، فلسفه و مذهب آشكار ميسازد. كلر در رمان هفت افسانه، با زبان طنزْ هم عالم مسيحيت را به مسخره گرفته و هم دنياي كفر و الحاد را و عقيده خود را مبني بر نماي غير روحاني و دنيوي مذهب و رهايى از قيد كشيشي ابراز داشته است. كلر پانزده سال نيز به عنوان فرماندار يكي از ايالتهاي سوئيس به خدمت پرداخت كه در اين دوران از ميزان فعاليتهاي ادبي وي كاسته شد. به طور كلي، اشعار جواني كلر تحت تأثير شعرهاي عاميانه قرار گرفته كه غالباً براي آنها آهنگ ساخته شده و جزو فرهنگ ملي گشته است. اشعار دورههاي بعد بيشتر جنبه فلسفي دارد و انديشه او را بيان ميكند. كِلِر در طنزْ استاد است و گرچه شهرت او بيشتر در داستاننويسي بود، اشعار وي نيز مورد ستايش فراوان قرار گرفته است. كلر از بزرگترين شخصيتهاي ادبي آلماني زبان سوئيس در قرن نوزدهم است كه آثارش بيش از ديگران خواننده داشته و نفوذش تا امروز در نويسندگان كشورش باقي مانده است. رمانهايي همچون مارتين زالاندِر، داستانهاي زوريخ و ديوان جديد و ديوان كامل از ديگر از آثار كلر هستند. زيگفريد كلر سرانجام در 30 اوت 1890م در 71 سالگي درگذشت. 17) درگذشت "ناجي العلي" طراح و كاريكاتوريست معروف فلسطيني (1987م): ناجي العُلي هنرمند فلسطيني در سال 1937م در فلسطين به دنيا آمد ولي بر اثر خشونت و اشغالگري صهيونيستها، در كودكي به همراه خانوادهاش مجبور به اقامت در اردوگاهي در جنوب لبنان گرديد. وي كه با درد و رنج فلسطينيها و جنايات صهيونيستها از نزديك آشنا بود، بر اساس گرايش و ذوق هنري خود، به طراحي و كاريكاتور روي آورد و با كاريكاتورهاي خود، ضمن آگاه ساختن افكار عمومي، رژيم صهيونيستي را رسوا و افشا ميكرد. سرانجام تروريستهاي موساد ناجي العُلي را هنگام عزيمت به دفتر كارش در لندن در 22 ژوئيه 1987م مورد هدف قرار دادند كه سرانجام پس از 38 روز بيهوشي، در روز 30 اوت 1987م در 50 سالگي درگذشت. اتحاديه بينالمللي ناشران، جهت ارجنهادن به هنر سياسي ناجيالعُلي، شش ماه پس از مرگ اين هنرمندِ مبارز فلسطيني، جايزه قلمِ طلاييِ آزادي را به وي اهدا كرد. 18) روز ملي و استقلال "آذربايجان" از اتحاد جماهير شوروي سابق (1991 م) (ر.ك: 28 مه)
19) تولد تئووان دوسبورگ طراح هلندي بنيانگذار و پيشرو جنبش د.استيل 1883 م 20) درگذشت ژوزف مولر بروكمن نظريه پرداز و طراح پيشرو مكتب گرافيك سوئيس 1996 م /ن
#سرگرمی#
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: راسخون]
[مشاهده در: www.rasekhoon.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 553]
صفحات پیشنهادی
8 شهريور 1389 / 19 رمضان 1431 / 30 آگوست 2010
8 شهريور 1389 / 19 رمضان 1431 / 30 آگوست 2010 1) 8 شهريور سال 1360 هجري شمسي: محمد علي رجائي رئيس جمهور و حجت الاسلام محمد جواد باهنر نخست وزير وقت جمهوري ...
8 شهريور 1389 / 19 رمضان 1431 / 30 آگوست 2010 1) 8 شهريور سال 1360 هجري شمسي: محمد علي رجائي رئيس جمهور و حجت الاسلام محمد جواد باهنر نخست وزير وقت جمهوري ...
30 شهریور 1387 / 19 رمضان 1429 / 20 سپتامبر 2008
30 شهریور 1387 / 19 رمضان 1429 / 20 سپتامبر 2008 1) 19رمضان سال40هجري قمري: «حضرت علي(علیه السلام)» نخستين امام ... 8 دی 1387 / 29 ذی الحجه 1429 / 28 دسامبر 2008 1) 8 دي ماه سال 1369 ... 16 شهريور 1389 / 27 رمضان 1431 / 7 سپتامبر 2010 .
30 شهریور 1387 / 19 رمضان 1429 / 20 سپتامبر 2008 1) 19رمضان سال40هجري قمري: «حضرت علي(علیه السلام)» نخستين امام ... 8 دی 1387 / 29 ذی الحجه 1429 / 28 دسامبر 2008 1) 8 دي ماه سال 1369 ... 16 شهريور 1389 / 27 رمضان 1431 / 7 سپتامبر 2010 .
17 شهريور 1389 / 28 رمضان 1431 / 8 سپتامبر 2010
vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 17 شهريور 1389 / 28 رمضان 1431 / 8 سپتامبر 2010 1) 17شهريور سال 1357 هجري شمسي: نخستين ..... 19) تولد پيتر سلرزا كمدين انگليسي (1980-1925) م /ن ...
vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 17 شهريور 1389 / 28 رمضان 1431 / 8 سپتامبر 2010 1) 17شهريور سال 1357 هجري شمسي: نخستين ..... 19) تولد پيتر سلرزا كمدين انگليسي (1980-1925) م /ن ...
2 شهريور 1389 / 13 رمضان 1431 / 24 آگوست 2010
2 شهريور 1389 / 13 رمضان 1431 / 24 آگوست 2010 1) دوم شهريورماه سال1298هجري شمسي: استاد حاج احمد ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... سيدعلي اندرزگو، در آستانة افطار روز 19 رمضان 1357 ش.
2 شهريور 1389 / 13 رمضان 1431 / 24 آگوست 2010 1) دوم شهريورماه سال1298هجري شمسي: استاد حاج احمد ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... سيدعلي اندرزگو، در آستانة افطار روز 19 رمضان 1357 ش.
6 شهريور 1389 / 17 رمضان 1431 / 28 آگوست 2010
6 شهريور 1389 / 17 رمضان 1431 / 28 آگوست 2010 1) 6شهريور ماه سال 1371هجري شمسي: ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع ...
6 شهريور 1389 / 17 رمضان 1431 / 28 آگوست 2010 1) 6شهريور ماه سال 1371هجري شمسي: ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع ...
12 شهريور 1389 / 23 رمضان 1431 / 3 سپتامبر 2010
3 سپتامبر 2010 – 12 شهريور 1389 / 23 رمضان 1431 / 3 سپتامبر 2010 1) 12شهريورماه سال1371هجري ... vazeh.com 03:14:16 04:58:50 19:20:39 19:41:51 1:19 مانده تا غروب خورشید .... 8) مرگ "اليوركراموِل" تنها رئيس جمهور انگلستان (1658م): اليور كراموِل، سياستمدار ... دادند و آنان نيز پس از محاكمه، وي را در 30 ژانويه 1649م به دار آويختند.
3 سپتامبر 2010 – 12 شهريور 1389 / 23 رمضان 1431 / 3 سپتامبر 2010 1) 12شهريورماه سال1371هجري ... vazeh.com 03:14:16 04:58:50 19:20:39 19:41:51 1:19 مانده تا غروب خورشید .... 8) مرگ "اليوركراموِل" تنها رئيس جمهور انگلستان (1658م): اليور كراموِل، سياستمدار ... دادند و آنان نيز پس از محاكمه، وي را در 30 ژانويه 1649م به دار آويختند.
13 شهريور 1389 / 24 رمضان 1431 / 4 سپتامبر 2010
13 شهريور 1389 / 24 رمضان 1431 / 4 سپتامبر 2010 1) 13شهريورماه سال1357هجري شمسي: نخستين تظاهرات ميليوني مردم مسلمان ... vazeh.com 03:04:01 04:51:33 12:08:22 19:23:29 19:45:05 1:40 مانده تا اذان ظهر .... 8) روز مردم شناسي (بزرگداشت ابوريحان بيروني) ... بر پا كننده بيش از 30 نمايشگاه فردي و 40 نمايشگاه گروهي مي باشد.
13 شهريور 1389 / 24 رمضان 1431 / 4 سپتامبر 2010 1) 13شهريورماه سال1357هجري شمسي: نخستين تظاهرات ميليوني مردم مسلمان ... vazeh.com 03:04:01 04:51:33 12:08:22 19:23:29 19:45:05 1:40 مانده تا اذان ظهر .... 8) روز مردم شناسي (بزرگداشت ابوريحان بيروني) ... بر پا كننده بيش از 30 نمايشگاه فردي و 40 نمايشگاه گروهي مي باشد.
27 شهریور 1387 / 16 رمضان 1429 / 17 سپتامبر 2008
27 شهریور 1387 / 16 رمضان 1429 / 17 سپتامبر 2008 1) 27شهريور سال 1367هجري شمسي : درگذشت شاعر ... vazeh.com 03:11:36 04:57:00 12:10:17 19:21:44 19:43:03 1:2 مانده تا غروب خورشید ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 5 شهريور 1389 / 16 رمضان 1431 / 27 آگوست 2010 .
27 شهریور 1387 / 16 رمضان 1429 / 17 سپتامبر 2008 1) 27شهريور سال 1367هجري شمسي : درگذشت شاعر ... vazeh.com 03:11:36 04:57:00 12:10:17 19:21:44 19:43:03 1:2 مانده تا غروب خورشید ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید ... 5 شهريور 1389 / 16 رمضان 1431 / 27 آگوست 2010 .
8 مهر 1387 / 28 رمضان 1429 / 29 سپتامبر 2008
8 مهر 1387 / 28 رمضان 1429 / 29 سپتامبر 2008 1) 8 مهرماه سال 1360هجري شمسي: فرماندهان نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران براثر سانحه هوايي شهيد ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید . ... 16 شهريور 1389 / 27 رمضان 1431 / 7 سپتامبر 2010 ... 27 مهر 1389 / 11 ذیقعده 1431 / 19 اکتبر 2010 ... ...
8 مهر 1387 / 28 رمضان 1429 / 29 سپتامبر 2008 1) 8 مهرماه سال 1360هجري شمسي: فرماندهان نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران براثر سانحه هوايي شهيد ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید . ... 16 شهريور 1389 / 27 رمضان 1431 / 7 سپتامبر 2010 ... 27 مهر 1389 / 11 ذیقعده 1431 / 19 اکتبر 2010 ... ...
7 مهر 1387 / 27 رمضان 1429 / 28 سپتامبر 2008
7 مهر 1387 / 27 رمضان 1429 / 28 سپتامبر 2008 1) 7مهرماه سال1360هجري شمسي: حجة الاسلام سيّد عبدالكريم هاشمي نژاد به هنگام بازگشت از ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید .... 16 شهريور 1389 / 27 رمضان 1431 / 7 سپتامبر 2010 ... 27 مهر 1389 / 11 ذیقعده 1431 / 19 اکتبر 2010 ... ...
7 مهر 1387 / 27 رمضان 1429 / 28 سپتامبر 2008 1) 7مهرماه سال1360هجري شمسي: حجة الاسلام سيّد عبدالكريم هاشمي نژاد به هنگام بازگشت از ... vazeh.com 05:45:31 07:14:40 12:13:30 17:11:00 17:31:27 0:8 مانده تا طلوع خورشید .... 16 شهريور 1389 / 27 رمضان 1431 / 7 سپتامبر 2010 ... 27 مهر 1389 / 11 ذیقعده 1431 / 19 اکتبر 2010 ... ...
-
سرگرمی
پربازدیدترینها