تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ثروت فراوان، دشمن مؤمنان و پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1841985159




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحقق اهداف اتحادیه اقتصادی اوراسیا در پرده ابهام


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تحقق اهداف اتحادیه اقتصادی اوراسیا در پرده ابهام تهران - ایرنا - تحلیلگران امور بین الملل، تحقق اهداف اتحادیه اقتصادی تازه تاسیس «اوراسیا» را از این لحاظ که هدف آن صرفا اقتصادی خواهد بود یا اهداف دیگری را دنبال می کند، مورد تردید قرارداده اند.


به اعتقاد برخی تحلیلگران منطقه آسیای مرکزی طرح اتحادیه اقتصادی موسوم به «اوراسیا»، که مسکو می خواهد آن را در قلمرو جمهوری های شوروی سابق عملی کند، نوعی قدرت نمایی مسکو در مقابل اردوگاه غرب به ویژه اتحادیه اروپاست در حالیکه برخی دیگر از تحلیلگران، اوراسیا را صرفا یک اتحادیه اقتصادی می دانند.
هشتم خرداد ماه سال گذشته در آستانه پایتخت قزاقستان بین سه کشور روسیه، قزاقستان و بلاروس سندی برای تاسیس «اتحادیه اقتصادی اوراسیا» که گفته می شود بزرگترین اتحادیه جدید اقتصادی جهان پس از اتحادیه اروپا خواهدبود ، به امضا رسید. بعدها ارمنستان هم به این اتحادیه پیوست.
قرقیزستان نیز در نشست جمعه هفته گذشته رهبران کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا که در مسکو برگزار شد، رسما عضو این اتحادیه شد.
تاجیکستان در مورد عضویتش در اتحادیه اقتصادی اورسیا هنوز تصمیم روشنی نگرفته است اما اعلام شد که یک هیئت از این کشور مشغول بررسی جوانب پیوستن به این اتحادیه است.
« الماسبایک آتمبایف »رئیس جمهوری قرقیزستان سال گذشته در مورد پیوستن به این اتحادیه گفت: ما شانسی برای انتخاب نداریم، اوکراین می تواند از بین اتحادیه اروپا و اتحادیه گمرکی جدید یکی را انتخاب کند، ولی ما فقط یک راه داریم.
به اعتقاد برخی مفسران سیاسی اگر تاکید و تلاش های مسکو برای تحقق این بلوک جدید پیش از حوادث اوکراین رخ می داد، شاید اوضاع به گونه ای دیگر پیش می رفت.
امروز برخی صاحب نظران و مقامات کشورهای پساشوروی اعتقاد دارند که شرکت در این اتحادیه ممکن است آنها را از سود هنگفت نزدیکی با غرب محروم کند، هر چند طرف غربی نیز تلاش دارد تا این ذهنیت را در بین مقامات این کشورها قوت بخشد.
به اعتقاد برخی کارشناسان سیاسی، کرملین در تلاش برای یکپارچه سازی دولت های جداشده از شوروی است که این روند با تردید در میان اعضای کنونی و آینده این اتحادیه مواجه شده است.
به عقیده «اهل الدین حکمت اف» یک کارشناس رسانه ای در مسائل آ سیای مرکزی، که با بدبینی به این اتحادیه می نگرد اتحادیه اقتصادی اوراسیا که در ابتدا بنیانی برای رسیدن به سازش بود، اکنون پس از تحولات اوکراین معنای دیگری پیدا کرده است.
به گفته وی، اکنون به نظر می رسد که مسکو به عنوان یکی از بانیان این اتحادیه در اندیشه گردش تجاری صرف و اهداف اقتصادی نیست، بلکه به نوعی می خواهد در مقابل غرب قدرت نمایی کند.
«پاپیسک» کارشناس یک پژوهشگاه مسائل سیاسی آسیای مرکزی نیز می گوید: اتحادیه اوراسیا یک طرح سیاسی است چون روسیه خود را ستون سیاسی امور بین الملل می داند و از این رو، طرح آن برای کشور های جداشده از شوروی فقط یک طرح اقتصادی نیست.
«فرهاد تلگن اف» رییس صنایع سبک قرقیزستان نیز پیشتر گفته بود که 60 درصد واردات قرقیزستان از کشورهایی چون ترکیه و چین است که عضو اتحادیه جدید نیستند، اما پس از وارد شدن به این اتحادیه نرخ کالاها می تواند تا دو برابر افزایش یابد.
در مقابل جمعه کاداو یکی از وزیران پیشین حکومت قرقیزستان و از موافقان طرح اتحادیه اقتصادی اوراسیا می گوید: عضویت در این اتحادیه فواید زیادی برای کشورهای عضو دارد.
وی می افزاید: عضویت کشور ما بدین معنی است که 800 هزار مهاجر کاری در روسیه و قزاقستان در اتحادیه اقتصادی اوراسیا کار می کنند گویی صاحب مقام شهروندی اتحادیه مذکور شده اند.
کادوا تاکید می کند: با این عضویت مشکل اقامت مهاجران ما در کشورهای عضو حل می شود و همه مدارک دانشگاههای ما نیز در قلمرو این اتحادیه اعتبار پیدا می کنند.
به گفته وی، مهاجران قرقیز همچنین خواهند توانست در مشاغلی مانند پزشکی و آموزگاری در قزاقستان ، روسیه و یا بلاروس کار کنند.
در چارچوب قرارداد اتحادیه اقتصادی اوراسیا، کشورهای عضو انتقال سرمایه، گردش کالا، خدمات و نیروی انسانی را آزاد می کنند و در سال 2016 میلادی (1395 خورشیدی) بازار واحد عرضه دارو و تا سال 2019 میلادی (1398 خورشیدی) بازار واحد نیروی برق را تشکیل می دهند.
بازار واحد نفت و گاز و فرآورده های نفتی اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز تا سال 2025 میلادی (1404 خورشیدی) تشکیل خواهد شد.
بر اساس برنامه ریزی انجام شده قرار است کشورهای عضو بازاری با مجموع تولید ناخالص ملی پنج هزار و 400 میلیون دلار تشکیل دهند.
برخی تحلیلگران مقایسه بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا با اتحادیه اقتصادی اروپا را نادرست می دانند، چون از نظر تولید ناخالص ملی بین کشورهای عضو دو اتحادیه اختلاف فاحشی وجود دارد.
اتحادیه اوراسیا فقط در سطح یک منطقه فعالیت دارد، اما رقیب اروپایی فعالیت جهانی دارد.
تولید ناخالص ملی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در سال 2012 برابر 13هزار و 68 میلیارد یورو معادل 25 درصد تولید ناخالص ملی جهانی بود، در حالی که در همان سال تولید ناخالص ملی روسیه، بلاروس و قزاقستان معادل پنج درصد ناخالص ملی جهانی را تشکیل می داد.
آساق**1663**1446



22/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن