تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك عالم برتر از هزار عابد و هزار زاهد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819120224




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فساد و اختلاس اثر امر به معروف و نهی از منکر را کم می کند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیت الله جوادی آملی: فساد و اختلاس اثر امر به معروف و نهی از منکر را کم می کند قم - ایرنا - آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید گفت: اثرگذاری امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ای که فساد و اختلاس در آن وجود داشته باشد، کم می شود؛ چراکه مردم تنها سخنان زاهد داغدیده را که از داغ دل سخن می گوید به گوش جان می سپرند.


به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اسراء، وی در دیدار اعضای جامعه عبادالرحمن بصیر و عوامل برگزاری همایش روش های کاربردی امر به معروف و نهی از منکر، افزود: امر به معروف در کتب فقهی در کنار مساله جهاد ذکر می شود، چراکه واجب سیاسی و عبادی است و امر و نهی در آن جنبه فرمان دارد.
آیت الله جوادی آملی اضافه کرد: احیای امر به معروف و نهی از منکر از برجسته ترین کارهای اولیای الهی است؛ اما نکته مهم در این مورد آن است که امر به معروف؛ تنها تعلیم، تبلیغ و سخنرانی نیست، بلکه باید زمینه ای وجود داشته باشد که امر آمر به معروف اطاعت شود.
وی در بیان اهمیت امر به معروف و نهی از منکر بیان داشت: امر به معروف از قبیل دستورات الهی و امر والدین است، چنانچه کسی سخن آمر به معروف را عمل نکند، 2 خلاف شرع مرتکب شده است.
این مرجع تقلید ادامه داد: ابتدا حکم خدا را کنار گذاشته و بعد امر آمر به معروف را ترک کرده است؛ تخلف از امر آمر به معروف مانند ترک نماز از سوی کسی می ماند که نذر کرده تا اول وقت نماز بخواند؛ نخست ادای نذر خود را کنار گذاشته و سپس امر الهی را انجام نداده است.
وی خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر نسبت به اعمالی صدق می کند که فرد به عمد و با آگاهی نسبت به حرمت آن اعمال، تخلفی را مرتکب شود؛ لذا امر به معروف و نهی از منکر، متفاوت از ارشاد، تبلیغ، تذکره و تعلیم است، زیرا متخلف عالم به حکم است و عمدا گناه می کند، از این رو سخنان آمر به معروف باید به قدری دلپذیر باشد و از قلب برآید که توانایی ایجاد تحول در مخاطب را دارا باشد.
آیت الله جوادی آملی با تاکید بر اینکه سخنان آمر به معروف برای تاثیرگذاری باید دلمایه داشته باشد، بیان کرد: از آنجایی که امر به معروف و نهی از منکر از شئون حکومت اسلامی بوده و این انقلاب نیز با فداکاری و بهترین خونها به پیروزی رسیده است، آمر به معروف، شهامت و شهادت را در امر خود تفسیر می کند.
وی افزود: از آنجا که مردم بزرگ ایران بسیار عاقل و خردمند بوده و تنها به کسی دل می دهند که حرف از دل او برخیزد؛ آمر به معروف باید وابسته به حکومت دینی باشد و هیچگاه به بی راهه نرود؛ در نهایت نیز آنچه را می داند با روح و جان به دیگری منتقل کند تا اثرگذاری داشته باشد.
آیت الله جوادی آملی افزود: تنها کسی می تواند فرمان دهد که فرمانده و پیشرو باشد، زیرا مردم تنها به دستور قائد عمل می کنند؛ از این رو آمر به معروف نیز خود باید پیشرو در عمل به معروفات باشد؛ کسی که پشت قافله حرکت کرده و به دیگران می گوید بروید، کمتر کسی به سخنانش عمل می کند؛ چنانچه بخواهیم جامعه را حرکت دهیم، باید خود پیشاپیش مردم حرکت کنیم. ک/1
/2085/ 1175/1358



22/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن