واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۱:۴۳ق.ظ)
ترکيب اعضاي کميسيون احزاب وزارت کشور تعيين شد موج - نمايندگان مردم در خانه ملت، به منظور صدور پروانه جهت تشکيل حزب و نظارت بر فعاليت احزاب و انجمنهاي اقليتهاي ديني، ترکيب اعضاي کميسيون احزاب وزارت کشور را مشخص کردند.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از مجلس شوراي اسلامي، نمايندگان در نشست علني امروز (سهشنبه 22 ارديبهشت) مجلس شوراي اسلامي در جريان بررسي جزئيات طرح نحوه فعاليت احزاب و گروههاي سياسي با اصلاحات ماده 10 اين طرح که براي بررسي بيشتر به کميسيون تخصصي ارجاع شده بود، موافقت کردند.
بنابراين گزارش در ماده 10 اين طرح نحوه تعيين اعضاي کميسيون احزاب وزارت کشور مشخص شده است که نمايندگان با 146 رأي موافق، 4 رأي مخالف و 6 رأي ممتنع از مجموع 211 نماينده حاضر در مجلس با اصلاحات آن موافقت کردند.
به گزارش خبرگزاري خانه ملت، در ماده 10 اين قانون آمده است:
به منظور صدور پروانه جهت تشکيل حزب و نظارت بر فعاليت احزاب و انجمنهاي اقليتهاي ديني و انجام وظايف تصريح شده در اين قانون کميسيون احزاب به شرح زير در وزارت کشور تشکيل ميگردد:
1- نماينده دادستان کل کشور
2- نماينده رئيس قوه قضائيه
3- يک نماينده از ميان دبيران کل احزاب ملي و يک نماينده از ميان دبيران کل احزاب استاني داراي پروانه فعاليت
4- معاون سياسي وزارت کشور
5- دو نماينده به انتخاب مجلس شوراي اسلامي از بين نمايندگان داوطلب.
در تبصره 1 اين ماده آمده است: اعضاي موضوع اين ماده بايد ظرف مدت يکماه از تاريخ لازمالاجرا شدن اين قانون، انتخاب و به وزارت کشور معرفي شوند. وزارت کشور موظف است حداکثر تا دهروز پس از آن، اولين جلسه کميسيون را تشکيل دهد.
تبصره 2 اين ماده به شرح زير است:
اعضاي کميسيون براي مدت دوسال انتخاب ميشوند و تا معرفي اعضاي جديد به کار خود ادامه ميدهند.
در تبصره 3 ماده 10 اين طرح اشاره شده است که: نمايندگان موضوع بند (3) موضوع اين ماده به انتخاب دبيران کل احزاب ملي و استاني و با حدنصاب اکثريت مطلق آرا آنها انتخاب ميشوند. نحوه برگزاري اين انتخابات بر اساس دستورالعملي خواهد بود که با پيشنهاد کميسيون احزاب به تصويب وزارت کشور خواهد رسيد.
تبصره 4 اين ماده عبارتست از: کميسيون ميتواند از نمايندگان ساير سازمانها و افراد صاحب نظر جهت مشاوره دعوت شد.
تبصره 5 ماده 10 اشاره دارد که جلسات کميسيون با حضور پنج نفر از اعضا رسميت مييابد و تصميمات آن با رأي حداقل چهار نفر از اعضاي معتبر است.
در تبصره 6 ماده 10 اين طرح آمده است: اعتبار مورد نياز کميسيون احزاب که هر سال در بودجه سالانه وزارت کشور پيشبيني ميشود، ذيل رديف مستقل لحاظ ميگردد.
تبصره 7 عبارتست از: معاون سياسي وزير کشور، رئيس کميسيون است و نايبرئيس از ميان اعضاء انتخاب ميشود. دبير کميسيون به پيشنهاد رئيس کميسيون و با رأي اعضا انتخاب ميگردد. چنانچه دبير از ميان اعضا نباشد، بدون حق رأي در جلسات کميسيون شرکت ميکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]