واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توافق ائتلاف حاکم؛ گامی دیگر در جهت افزایش اختیارات نظامی ژاپن پکن - ایرنا - با موافقت اعضای ائتلاف حاکم ژاپن با طرح دولت برای افزایش قانونی اختیارات نیروهای نظامی این کشور، راه برای تصویب نهایی این طرح در پارلمان هموارتر شد.
به گزارش ایرنا، اعضای حزب حاکم «لیبرال دموکرات» و همپیمانش «کمیتو» در جلسه مشترک خود، با طرح دولت ژاپن برای افزایش اختیارات نظامی این کشور موافقت کردند.
این توافق، می تواند مسیر قانونی شدن طرح افزایش اختیارات نیروهای نظامی ژاپن که از سوی «شینزو آبه» ارائه شده را هموارتر کند.
حال کابینه شینزو آبه باید برای تصویب نهایی این طرح، آن را به پارلمان ژاپن ارائه کند که به نظر می رسد با موافقت احزاب حاکم ژاپن، این طرح در پارلمان نیز تصویب شود.
روزنامه ژاپن تایمز گزارش داد، در صورتی که این طرح تصویب شود، همکاری های نظامی توکیو و واشنگتن بیش از پیش خواهد شد.
بر اساس توافق صورت گرفته، نیروهای نظامی ژاپن می توانند در عملیات های برون مرزی به کمک همپیمانان خود به ویژه آمریکا بشتابند.
«ماساهیکو کومورا» معاون حزب لیبرال دموکرات در این باره گفت: پس از گفت و گو های انجام شده، بهترین مفاد را برای این طرح تصویب کردیم.
ژاپن تایمز گزارش داد نمایندگان دو حزب حاکم ژاپن در جلسه مشترک خود دو طرح ارائه شده از سوی دولت را مورد بررسی قرار دادند.
یکی از طرح ها به طور دائمی به نیروهای نظامی ژاپن اجازه می دهد نیازهای لجستیک هم پیمانان خود را در عملیات های برون مرزی تامین کنند.
همچنین یکی دیگر از طرح ها به بازنگری در رابطه با ماده 10 قانون موجود در قانونی اساسی ژاپن مربوط می شود. یکی از این بازنگری ها، به نیروهای ژاپنی اجازه می دهد در محیط اطراف این کشور به ویژه شبه جزیره کره، به ارتش های هم پیمان کمک کنند.
این توافق در حالی صورت می گیرد که یک مقام ارشد نظامی چین در دیدار با جمعی از سیاستمداران ژاپنی، نسبت به افزایش همکاری های نظامی توکیو و واشنگتن هشدار داده است.
وی که هویتش فاش نشده، گفته است اگر ژاپن بخواهد تنها دنباله رو آمریکا باشد، دیگر نمی توان آینده ای برای روابط نظامی توکیو - پکن در نظر گرفت.
تلاش های چند ماه اخیر دولت ژاپن برای افزایش قانونی اختیارات نظامیان این کشور در حالی صورت می گیرد که این مسئله با مخالفت های گسترده مردمی و محدودیت های قانونی رو به رو است.
شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، اخیرا از داشتن یک «ارتش قدرتمند» سخن رانده و گفته این ارتش حق دارد در جنگ های بین المللی حضور داشته باشد.
طبق اعلام مقامات ژاپنی، این کشور در تلاش است محدودیت های قانونی در زمینه صادرات سلاح را نیز برداشته و به بهانه های مختلف از جمله گسترش فعالیت های اقتصادی، به جرگه صادرکنندگان تجهیزات جنگی بپیوندد و از قرار معلوم، آمریکا نخستین بازار ژاپن در این عرصه خواهد بود.
قانون اساسی ژاپن در سال 1947 تدوین و با فشار نظامیان آمریکایی ها به این کشور تحمیل شده است. طبق این قانون، ژاپن اجازه داشتن «ارتش» به معنی مصطلح آن را ندارد و در مقابل می تواند نیروهای محدود نظامی موسوم به «نیروهای دفاع از خود» داشته باشد.
آساق*231*1597
22/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]