واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۹:۴۱ق.ظ)
آفرينش: «ضرورت تغيير نگاه فرهنگي به سرمايه داري» موج -
به گزارش خبرگزاري موج، «ضرورت تغيير نگاه فرهنگي به سرمايه داري» سرمقاله روزنامه آفرينش است که در آن مي خوانيد:
گرچه امروز در تمام همايش ها، مناسبت ها و سخنراني هاي مسولان کشور، در مورد جذب سرمايه گذار و فضا سازي براي سرمايه گذاري داخلي و خارجي صحبت مي شود، اما جداي از ملزومات و فراهم سازي ساختار اداري و اقتصادي آن، بايد بر نوع نگاه و بينش فرهنگ عمومي نسبت به قشر سرمايه دار، تاکيد ويژه اي داشت. لازم است که تاکيد کنيم نگرش اين نوشتار حمايت و يا تبعيت از نظام سرمايداري نيست و صرفاً به يکي از وجوه فرهنگ اقتصادي کشور اشاره خواهيم داشت.
متاسفانه در طي دهه هاي گذشته و بر اثر تبليغات و عملکردهاي نامناسب ما اين فرهنگ و نگاه در بين عامه مردم به وجود آمده که اقشارپردر آمد و سرمايه دار، همگي با ظلم و حق خوري پايين دستان خود به اين ثروت و امکانات رسيده اند.
البته همانطور که گفته شد اين بينش به سبب نوع عملکرد نامناسب و بعضاً جهت دار برخي افراد و گروه ها بوده است که همواره سعي داشتند ارزش هاي اعتقادي خود را با تخريب چهره ديگران به مردم القا کنند. متاسفانه عملکرد مغرضانه برخي ازاين افراد و گروه ها باعث شده تا برخي از مردم نداشته هاي خود را در دست افراد سرمايه دار ببينند و آنها را متهم به حق خوري نمايند. اين موضوع باز قابل تحمل است، چراکه حتي اين اقشار سرمايه دار از ديد برخي افراد و نهادها جاسوس و وطن فروش هم تلقي مي شوند!.
اين درحالي است که همين اقتصاد درمانده و نيمه جان فعلي نيز به همت و ميزان سرمايه همين اقشار سروپا ايستاده و به عبارتي تمام بارمشکلات اقتصادي بردوش آنها گذاشته شده است. بايد پذيرفت که عملکرد ما در برخورد با اين سرمايه داران و علي الخصوص سرمايه گذاران داخلي به هيچ وجه مناسب و منطقي نبوده است. درگفتار مدام از افزايش توليد حرف مي زنيم، اما به اين نکته توجه نمي کنيم که تحقق توليد و اشتغال برپايه همين خرده سرمايه داران و آن دسته از سرمايه گذاران کلاني است که امروزه تمام کشورهاي دنيا براي جذب و دادن تسهيلات به آنها باهم رقابت مي کنند. آن وقت ما يا به چشم قلک کسري بودجه به آنها نگاه مي کنيم و يا در بعد سياسي و ارزشي، آنها را معاندان نظام، جاسوسان ايادي استکبار و پاي مال کنندگان حقوق مستضعفان معرفي مي کنيم!.
هنوز هستند بسياري از کارگران و بازنشستگاني که سه دهه پيش از اين در کارخانجات و واحدهاي توليدي مختلف کار مي کردند و تا امروز از کارفرماي خود به نيکي ياد مي کنند و از اينکه آنها از ايران مهاجرت کردند و يا برخورد نامناسبي با خودشان و خانواده شان صورت گرفته، افسوس مي خورند. بسيارند سرمايه داران بزرگي که تا چند سال پيش در ايران حضور داشتند و به سبب نوع برخوردهاي نامناسب و عدم حمايت از آنها براي فعاليت اقتصادي، از کشور خارج شدند و سرمايه هاي کلان خود را در عرصه هاي ديگري در خارج از ايران به کار گرفته اند.
البته ناگفته نماند در طي چند سال گذشته به سبب نوع مديريت هاي غير اصولي بر تحولات اقتصادي کشور، بسياري از سرمايه داران براي حفظ ثروت و فرار از ورشکستگي مجبور به مهاجرت شدند.
ضمن اينکه نبايد از بروز فسادهاي کلان در طي اين ايام و تعرض بر بيت المال از سوي برخي افراد و جريان ها، چشم پوشي کرد. مردم با ديدن اينکه برخي افراد دون پايه در طي چند سال سرمايه هاي خود را به اندازه يک سوم بودجه يک سال کشور افزايش داده اند و پرونده هاي فساد مالي آنها يکي پس از ديگري روي کار مي آيد، نگاهشان بيش از گذشته به قشر سرمايه دار منفي شده است.
اما واقعيت اين است که ضمانت توفيق اقتصادي کشور منوط به حضور و فعاليت اين افراد در عرصه توليد وصنعت مي باشد. ضروريست تا مسئولان و صاحبان رسانه بدور از سياسي کاري و غرض ورزي، زمينه را براي تغيير نگرش جامعه و فراهم سازي فعاليت سرمايه داران داخلي و خارجي فراهم کنند. بسياري از مشکلات اجتماعي امروز ما به اين سبب است که عملکرد نامناسب و سوء نظارت هاي کافي در طي سال هاي گذشته موجب فرصت طلبي عده اي از افرادي شد که نه تنها فعال اقتصادي نيستند، بلکه سرمايه هاي کشور را در جهت منافع خود مصادره کردند و تقصير آن را بر گردن فعالان اقتصادي انداختند. آنها شکافي را به وجود آورده اند که مردم را به دو دسته فقير و غني تقسيم کرده است و اين مسئله به هيچ وجه براي رشد و توسعه کشور مناسب نيست.
نويسنده: حميدرضا عسگري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]