محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842170524
«درس هايي از ماجراي يمن براي روشنفکران ما»
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۹:۳۸ق.ظ)
رسالت: «درس هايي از ماجراي يمن براي روشنفکران ما» موج -
به گزارش خبرگزاري موج، «درس هايي از ماجراي يمن براي روشنفکران ما» عنوان سرمقاله روزنامه رسالت است که در آن مي خوانيد:
اشاره ماجراي يمن، درس هايي براي روشنفکران ما دارد؛ کساني که در به خاطر سپردن پيشينه مداخلات آشکار اروپايي ها و آمريکايي ها در کشور ما، با مشکل مواجه اند؛ از پرتغالي ها و غصب جزيره هرمز و کمپاني هند شرقي و تهاجم روسيه و ... تا کودتاي بيست و هشت مرداد و مشارکت بي پرده در جنگ عراق عليه ايران. روشنفکران ما اکيداً دوست دارند تا با اين منابع تهديد ثابت کشور ما طي دويست سال اخير، طرح «رفاقت گرگ و ميش» بريزند.
سخن از مفهوم «حاکميت ملي» است...
گفتگوي خبرگزاري فارس با آلن اير، سخنگوي وزارت خارجه آمريکا، در مورد منطق متناقض ايالات متحده و متحدانش، در قبال مفهوم «حاکميت ملي» در يمن و اوکراين، تمايز اين دو کشور، يکي در خاورميانه و ديگري در غرب اروپا را آشکار مي سازد و به خوبي نشان مي دهد که چرا ملل غرب آسيا که در طول تاريخ از هوشمندترين مردم دنيا بوده اند، طي دويست سال اخير نتوانسته اند به سطح مطلوبي از توسعه دست يابند.
در واقع، در اين گوشه از جهان، مفهوم «استقلال» ملت ها از دست رفته است، و هر گاه، آن ها به سمت يک حکمراني اتحاد ملي پيش مي روند، نيروهايي از خارج براي استمرار آشفتگي سياسي و تضمين ثبات زدايي وارد عمل مي شوند.
قضيه
خبرگزاري فارس (خبر شماره 13940216000865) از سخنگوي وزارت خارجه آمريکا پرسيده است:«در حالي که مسئله يمن، مسئله داخلي بود، و رئيس جمهور هم استعفا داده بود، عربستان عليه اين کشور دست به اقدام نظامي زد. سئوال ما اين است که واشنگتن بر اساس چه مبناي قانوني و چه مبنايي در حقوق بين الملل دست به حمايت از اين عمليات زده است؟» در پاسخ، آلن اير گفت:«پاسخ من اين است که ما از حق و توانايي عربستان سعودي براي دفاع از مرزهاي جنوبي اش و همين طور براي از بين بردن تسليحات سنگين و موشک ها که تهديدي براي امنيت عربستان سعودي هستند، حمايت مي کنيم». خب؛ انگار نه انگار که اين همه مناطق مسکوني و زن و کودک طي اين مدت هدف قرار گرفته اند.
در ادامه، خبرگزاري فارس پرسيد:«مي دانيد که وضعيت يمن از جهاتي به وضعيت اوکراين شباهت دارد. در هر دو کشور رئيس جمهور به دليل اعتراضات داخلي کشور را ترک کردند و اتفاقاً رئيس جمهور يمن استعفا هم داده بود، اما آقاي يانوکوويچ استفعا هم نداده بود. واشنگتن در اوکراين از آشوبگران دفاع کرد و دولت را فاقد مشروعيت خواند، اما در يمن درست نقطه مقابل، يعني طرف حکومت را گرفت و از دخالت خارجي در اين کشور حمايت کرد، در حالي که در اوکراين روسيه را به دخالت خارجي متهم کرد. اين استاندارد دوگانه را چطور تفسير مي کنيد؟» و آلن اير اين چنين، با استعمال واژه مبهم «اقدامات ثبات زدا» از پاسخ طفره رفت: من اين فرض شما را قبول ندارم، يعني وضعيت آن ها فرق دارد و اوضاع يمن منحصر به فرد است.
از اين نظر که عربستان به دليل اقدامات ثبات زدايي که صورت گرفت، مجبور شد تا کاري بکند».
برهان
تز 1.
فضاي سياسي کشورهاي حوزه موسوم به خاور ميانه، از سال 2001، که تهاجم پيش دستانه ايالات متحده آمريکا به منطقه غرب آسيا، در واکنش به رويدادهاي يازده سپتامبر آغاز شد، وارد شرايط به مراتب غير عادي تر از پيش گرديد؛ نحوي فضاي امنيتي و ريسک بار بر سراسر اين منطقه سايه افکند. با تهاجم به عراق و آشفتگي در سوريه و پس از آن، ظهور داعش، که با ارعاب و توحش همراه بود، مناسبات اجتماعي در اين منطقه از حال عادي خارج شد، و زنگ هاي خطر به صدا درآمد. اثرات ريسک بر ساختارهاي اجتماعي و تجربه روزمره، بسيار عميق است، و اين را هم بايد به عوامل ثابت توسعه نيافتگي در اين بخش از جهان افزود.
در واقع، رابطه اي هست ميان ريسک، انعطاف پذيري، مشارکت اجتماعي، و توسعه؛ به اين ترتيب که هر چه ميزان ريسک افزايش يابد، انعطاف پذيري کاهش مي يابد، گرايش هاي انزواطلبانه فزوني مي گيرد، و مشارکت اجتماعي به رکود کشيده مي شود، و در نتيجه، توسعه کند مي گردد. در عوض، يک گروه نخبه از افراد غير منتخب و غير پاسخگو، به جاي دانشمندان، رهبران کسب و کار و متخصصان حقوقي مسئول پيش برد امور کشور مي شوند. اين وضع، جوي از سرخوردگي عمومي و استعداد براي ظهور مسائل مهم سياسي و اجتماعي، به بار مي آورد.
نحوي تغيير اساسي در تصميم گيري هاي سياسي روي مي دهد، که حاصل آن، از حوزه هاي خلاق آموزشي و فرهنگي و تکنولوژيک و اقتصادي و مدني فاصله گرفته، به مسائلي مانند توان نظامي و مهاجرت و امنيت و... معطوف مي گردد؛ و مقصر اين وضع، ممالک مداخله گري هستند که اينچنين، دست خود را در
دست اندازي به ممالک فلک زده اين گوشه از جهان باز مي بينند.
تز 2.
در يک جامعه ريسک بار، سرعت تغييرات سياسي و تکنيکي از شتاب واکنش دولت ها به مخاطرات معطوف به اجتماع بيشتر است، و دولت ها از عکس العمل فعال باز مي مانند. اين به پيچيدگي عظيمي مربوط مي شود که دولت ها در جوامع مصيبت زده اي چون جوامع امروز غرب آسيا، با آن روبه رو هستند. اين دولت ها مانند دولت هاي ايمن به دور از کانون هاي درگيري، فقط مأمور به «توسعه» نيستند، بلکه بايد مسائل امنيتي متعددي را در داخل و اطراف خود حل و فصل کنند. مأموريت آن ها «توسعه» نيست، بلکه «مديريت بحران ها» ست.
در جوامع ريسک بار، نخبگان و دانشمندان، به جاي پرداختن به «پيشرفت» در تکنولوژي هاي برتر، هسته اي و بيوشيميايي، به سمت مسائل نظامي و امنيتي تمرکز مي يابند، و در اين جوامع، نحوي عقب ماندگي تکنيکي نيز مزيد بر دشواري ها مي شود، و تحليل و هدر رفت سرمايه ها و امکانات داخلي، در کنار نحوي سرخوردگي اجتماعي ناشي از عقب ماندگي کشور، به نوبه خود، شرايط ريسک بار و امنيتي کشور را وخيم تر مي کند. در همين ارتباط، اين نکته نيز اهميت دارد که در وضع ريسک بار، تصميمات، به جاي آن که از سوي مراجع تخصصي گرفته شود، توسط نهادهاي دفاعي و امنيتي اتخاذ مي شود.
از همين جا، دشواري بعدي سر بر مي آورد که دولت ها در يک جامعه ريسک بار، بالاجبار، دست و پاي خود را از حل بسياري از مسائل جمع مي کنند و آن ها را به نيروهاي بازار واگذار مي کنند. سپس، دولتي که ديگر، به نحو مؤثري نمي تواند خواسته هاي مردم را نمايندگي کند، دچار بحران مقبوليت مي شود. بدين ترتيب، قاعده هرم جامعه ناراضي مي شود، اتحاديه هاي کارگري و گروه هاي قومي و محلي روياروي دولت مرکزي و يکديگر قرار مي گيرند، و اين نيز، باز به نوبه خود، دولت ها را ناپايدار و فاقد پايگاه اجتماعي مي کند.
تز 3.
يک وجه ديگر از مصائب ملل غرب آسيا، جهاني بودن مسائل اين منطقه است. اين منطقه، وسط چهار راه دنياست، و از اين قرار، از ديرباز، با مسائل جهاني سازي بيگانه نبوده است، ولي امروز، با جهاني سازي مبادلات انرژي، اين منطقه با معضل دو چندان مواجه گرديده است. اين را قياس کنيد با وضع کشورهاي خواب آلود شمال اروپا که کسي کاري به کار آن ها ندارد و آن ها نيز مي توانند، با آرامش، برنامه هاي توسعه خود را در مدت طولاني بي طرفي در مناقشات جهاني پيش ببرند. جالب آن که برخي از روشنفکران ما، آن کشورهاي خواب آلود را الگوي توسعه ما تلقي مي کنند، بدون آن که بر تمايز فاحش موقعيت جغرافيايي کشور ما با آن ها توجهي بورزند.
دولت ها در کشورهاي خاورميانه، نيک مي دانند که هر مسئله در درون کشورشان، ابعادي بزرگ تر از کشورشان دارند، و اين تصميم گيري را براي آنان، دشوار و پر هزينه مي سازد. از اين قرار، اين دولت ها، به اين اشتباه هولناک نزديک مي شوند که روابط خود را با ملت خود کمرنگ و با کشورهاي خارجي که به گمانشان مؤثرترند بيشتر سازند. آن ها مي کوشند تا تصميم گيري هاي خطير پارلمان و مردم خود را دور بزنند و در گرگ و ميش و ابهام، تصميمات بزرگي را رقم بزنند.
نتيجه سياسي اين وضع، فقدان يک جمهوريت فعال در تصميم گيري ها، و رفته رفته بي تفاوتي يا اعتراض مردم است، که اين، به نوبه خود، دولت ها را بيشتر به سمت حمايت هاي بيروني سوق مي دهد و اين چرخه در خلأ بيشتر اتکاء به مردم خود را نشان مي دهد. اين چرخه مدام استمرار مي يابد (توأم با اقتباس هايي از اولريک بک و گب مايتن).
نويسنده: دکتر حامد حاجي حيدري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
درس هایی از ماجرای یمن برای روشنفکران ما
درس هایی از ماجرای یمن برای روشنفکران ما تهران - ایرنا - روزنامه رسالت در سرمقاله شماره سه شنبه خود با طرح تحولات مختلف تاریخی و پیوند زدن آن با رویدادهای یمن روشنفکران را متهم کرد که تمایل به رفاقت از نوع گرگ و میش دارند در سرمقاله این روزنامه که به قلم حامد حاجی حیدری به رشتهروایتی از شجاعت خلبان امدادرسان ایران/ماجرای پرواز به یمن چه بود؟
کاپیتان صداقتنیا تجلیل شد روایتی از شجاعت خلبان امدادرسان ایران ماجرای پرواز به یمن چه بود شناسهٔ خبر 2575478 - شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸ ۳۹ سیاست > امنیتی و دفاعی وزیر سابق نفت با بیان اینکه من شجاعت تیم پروازی ایران در زمان اخطار جنگنده های سعودی را مشاهده می کردم گفتپای درس اخلاق آیتالله جوادی آملی واکنش امام حسین(ع) به آشوب یمن چه بود
پای درس اخلاق آیتالله جوادی آملیواکنش امام حسین ع به آشوب یمن چه بودوقتی به سیدالشهدا ع گفتند یمن پر از آشوب است حجاز و عراق آشوبزده است و بسیاری از مناطق چنین وضعیتی دارند حضرت فرمودند شما که میگویید سرزمینهای منطقه در آشوب است اگر همه دنیا ناامن باشد من اهل تسلیم وايمنسازي ۸۵۰ مدرسه حاشيه جاده تا پايان امسال
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۱۱ ۴۳ق ظ ايمنسازي ۸۵۰ مدرسه حاشيه جاده تا پايان امسال موج - رئيس سازمان راهداري و حملونقل جادهاي با تأکيد بر لزوم آموزش ايمني ترافيک به دانشآموزان گفت بخش عمدهاي از تلفات تصادفهاي جادهاي ناشي از خطاي انساني است به گزارش خبرگزاري موج داوود کشاورزيان ررایزنیهای ایران و سازمان ملل درباره مشارکت امدادرسانی به مردم یمن
یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۹ حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقایی وزارت خارجه و والری آموس معاون انساندوستانه و هماهنگ کننده کمکهای اضطراری دبیرکل سازمان ملل امروز یکشنبه درخصوص عملیات امدادرسانی و ارسال کمک های فوری انساندوستانه به مردم مظلوم و بی دفاع یمن گفتوگوامام جمعه چالدران: تسلط استکبار مانع امدادرسانی صلیبسرخ به یمن است
امام جمعه چالدران تسلط استکبار مانع امدادرسانی صلیبسرخ به یمن استامام جمعه چالدران گفت صلیب سرخ تحت سیطره استکبار جهانی قرار دارد به همین دلیل به ملت مظلومی یمن کمکرسانی نمیکند به گزارش خبرگزاری فارس از چالدران حجتالاسلام صفر یوسفزاده پیش از ظهر امروز در آئین تپیشنهادات ایران به سازمان ملل برای امدادرسانی فوری به مردم یمن
در تماس تلفنی امیرعبداللهیان با معاون سازمان ملل تشریح شد پیشنهادات ایران به سازمان ملل برای امدادرسانی فوری به مردم یمن شناسهٔ خبر 2577155 - یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴ ۰۷ سیاست > سیاست خارجی معاون عربی و آفریقایی وزارت خارجه کشورمان در تماس تلفنی با والری آموس آمادگی ایراوخامت اوضاع جنگ در یمن/ توقف امدادرسانی و حملات پی در پی عربستان
وخامت اوضاع جنگ در یمن توقف امدادرسانی و حملات پی در پی عربستان در حالی که جنگنده های سعودی به بمباران های خود بر سر مردم بی گناه یمن ادامه می دهند برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد اعلام کرد کار توزیع مواد غذایی را در یمن به سبب کمبود سوخت به تدریج متوقف می کند به گاعتراض جامعه مدرسین به سکوت مجامع بین المللی در قبال جنایت علیه یمن
اعتراض جامعه مدرسین به سکوت مجامع بین المللی در قبال جنایت علیه یمن جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در اطلاعیه ای ضمن محکوم کردن تجاوز رژیم آل سعود به کشور یمن توقف این حملات وحشیانه و مجازات عاملین و آمرین این جنایات جنگی را خواستار شد به گزارش خبرنگار قرآن و عترت باشگاه خبرنگاراندولت باید از خلبان هواپیمای امدادرسان ایرانی به یمن تقدیر کند
رسایی در مراسم تقدیر از کاپیتان صداقت نیا دولت باید از خلبان هواپیمای امدادرسان ایرانی به یمن تقدیر کند شناسهٔ خبر 2575487 - شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸ ۴۰ سیاست > مجلس نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه من فردا پیشنهاد تقدیر از کاپیتان صداقت نیا را در جلسه علنی به آقایاطلاعیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درپی تجاوز رژیم آلسعود به یمن
اطلاعیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درپی تجاوز رژیم آلسعود به یمن شناسهٔ خبر 2573425 - شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸ ۳۸ دین و اندیشه > آیین ها و تشکل های مذهبی جامعه مدرسین حوزه علیمه قم با اطلاعیه ای خواستار توقف حملات وحشیانه رژیم آل سعود به مردم کشور یمن شد به گزارش خبرگزاریمجموعه برنامه هايی با عنوان «درس-گفتگو» برگزار میشود
توسط مدرسه آزاد فكری مهاجر دانشگاه شريف مجموعه برنامه هايی با عنوان درس-گفتگو برگزار میشود شناسهٔ خبر 2575681 - یکشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹ ۰۶ دین و اندیشه > اندیشکده ها مدرسه آزاد فكری مهاجر دانشگاه شريف با حمايت هيئت حمايت از كرسیهای نقد نظریه پردازی و مناظره شورای عاوخامت اوضاع یمن/ توقف امدادرسانی/ حملات پی در پی عربستان
وخامت اوضاع یمن توقف امدادرسانی حملات پی در پی عربستان در حالی که جنگنده های سعودی به بمباران های خود بر سر مردم بی گناه یمن ادامه می دهند برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد اعلام کرد کار توزیع مواد غذایی را در یمن به سبب کمبود سوخت به تدریج متوقف می کند به گزارش پایتأکید بر امدادرسانی فوری به یمن و حضور نماینده سازمان ملل در این کشور | خبرگزاری ایلنا
امیرعبداللهیان در رایزنی با والری آموس مطرح کرد تأکید بر امدادرسانی فوری به یمن و حضور نماینده سازمان ملل در این کشور ایلنا معاون عربی و آفریقایی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران و معاون انساندوستانه و هماهنگکننده کمکهای اضطراری دبیرکل سازمان ملل امروز در خصوص عملیات امدادرسانعکس هایی از کشتی ایرانی اعزامی به یمن
عکس هایی از کشتی ایرانی اعزامی به یمن کشتی امدادرسان جمهوری اسلامی ایران با نام ایران شاهد پس از پایان یافتن اقدامات مربوط به بارگیری کالا مواد غذایی و دارویی در بندرعباس برای اعزام به سمت یمن آماده شد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر این کشتی که قرار است با نام «تاکید دوباره ایران بر امدادرسانی فوری به یمن
تاکید دوباره ایران بر امدادرسانی فوری به یمن پایان یافتن حملات به یمن و آغاز عملیات امداد به جنگ زدگان یمنی از هوا و دریا و اقدام جدی و فوری سازمان ملل متحد از خواسته های جمهوری اسلامی ایران در قبال مردم بی دفاع و مظلوم یمن است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر معاون عربی آفتهدید هواپیمای امدادرسان ایرانی در آسمان یمن |اخبار ایران و جهان
تهدید هواپیمای امدادرسان ایرانی در آسمان یمن کد خبر ۴۹۵۹۶۶ تاریخ انتشار ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۱۷ - 29 April 2015 خبرگزاری صدا و سیما تصاویر اختصاصی از تهدید هواپیمایی امداد رسان ایرانی بدست جنگنده های سعودی در آسمان یمن منتشر کرد خلبان هواپیمای امداد رسان ایرانی جزئیات مواجهه ج-
گوناگون
پربازدیدترینها