محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830273750
درس هایی از ماجرای یمن برای روشنفکران ما
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: درس هایی از ماجرای یمن برای روشنفکران ما تهران - ایرنا - روزنامه رسالت در سرمقاله شماره سه شنبه خود با طرح تحولات مختلف تاریخی و پیوند زدن آن با رویدادهای یمن، روشنفکران را متهم کرد که تمایل به رفاقت از نوع گرگ و میش دارند.
در سرمقاله این روزنامه که به قلم حامد حاجی حیدری به رشته تحریر درآمده، می خوانید: اشاره ماجرای یمن، درس هایی برای روشنفکران ما دارد؛ کسانی که در به خاطر سپردن پیشینه مداخلات آشکار اروپایی ها و آمریکایی ها در کشور ما، با مشکل مواجه اند؛ از پرتغالی ها و غصب جزیره هرمز و کمپانی هند شرقی و تهاجم روسیه و ... تا کودتای بیست و هشت مرداد و مشارکت بی پرده در جنگ عراق علیه ایران. روشنفکران ما اکیداً دوست دارند تا با این منابع تهدید ثابت کشور ما طی دویست سال اخیر، طرح "رفاقت گرگ و میش" بریزند.
سخن از مفهوم "حاکمیت ملی" است...
گفت و گوی خبرگزاری فارس با آلن ایر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در مورد منطق متناقض ایالات متحده و متحدانش، در قبال مفهوم "حاکمیت ملی" در یمن و اوکراین، تمایز این دو کشور، یکی در خاورمیانه و دیگری در غرب اروپا را آشکار می سازد و بخوبی نشان می دهد که چرا ملل غرب آسیا که در طول تاریخ از هوشمندترین مردم دنیا بوده اند، طی دویست سال اخیر نتوانسته اند به سطح مطلوبی از توسعه دست یابند.
در واقع، در این گوشه از جهان، مفهوم "استقلال" ملت ها از دست رفته است، و هر گاه، آن ها به سمت یک حکمرانی اتحاد ملی پیش می روند، نیروهایی از خارج برای استمرار آشفتگی سیاسی و تضمین ثبات زدایی وارد عمل می شوند.
خبرگزاری فارس از سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پرسیده است: "در حالی که مسئله یمن، مسئله داخلی بود، و رئیس جمهوری هم استعفا داده بود، عربستان علیه این کشور دست به اقدام نظامی زد. سئوال ما این است که واشنگتن بر اساس چه مبنای قانونی و چه مبنایی در حقوق بین الملل دست به حمایت از این عملیات زده است؟" در پاسخ، آلن ایر گفت: "پاسخ من این است که ما از حق و توانایی عربستان سعودی برای دفاع از مرزهای جنوبی اش و همین طور برای از بین بردن تسلیحات سنگین و موشک ها که تهدیدی برای امنیت عربستان سعودی هستند، حمایت می کنیم". خب؛ انگار نه انگار که این همه مناطق مسکونی و زن و کودک طی این مدت هدف قرار گرفته اند.
در ادامه، خبرگزاری فارس پرسید: "می دانید که وضعیت یمن از جهاتی به وضعیت اوکراین شباهت دارد. در هر دو کشور رئیس جمهوری به دلیل اعتراضات داخلی کشور را ترک کردند و اتفاقاً رئیس جمهوری یمن استعفا هم داده بود، اما آقای یانوکوویچ استفعا هم نداده بود. واشنگتن در اوکراین از آشوبگران دفاع کرد و دولت را فاقد مشروعیت خواند، اما در یمن درست نقطه مقابل، یعنی طرف حکومت را گرفت و از دخالت خارجی در این کشور حمایت کرد، در حالی که در اوکراین روسیه را به دخالت خارجی متهم کرد. این استاندارد دوگانه را چطور تفسیر می کنید؟" و آلن ایر این چنین، با استعمال واژه مبهم "اقدامات ثبات زدا" از پاسخ طفره رفت: من این فرض شما را قبول ندارم، یعنی وضعیت آنها فرق دارد و اوضاع یمن منحصر به فرد است.
از این نظر که عربستان به دلیل اقدامات ثبات زدایی که صورت گرفت، مجبور شد تا کاری بکند".
فضای سیاسی کشورهای حوزه موسوم به خاور میانه، از سال 2001، که تهاجم پیش دستانه ایالات متحده آمریکا به منطقه غرب آسیا، در واکنش به رویدادهای یازده سپتامبر آغاز شد، وارد شرایط به مراتب غیر عادی تر از پیش گردید؛ به نحوی فضای امنیتی و ریسک بار بر سراسر این منطقه سایه افکند.
با تهاجم به عراق و آشفتگی در سوریه و پس از آن، ظهور داعش، که با ارعاب و توحش همراه بود، مناسبات اجتماعی در این منطقه از حالت عادی خارج شد، و زنگ های خطر به صدا درآمد. اثرات ریسک بر ساختارهای اجتماعی و تجربه روزمره، بسیار عمیق است، و این را هم باید به عوامل ثابت توسعه نیافتگی در این بخش از جهان افزود.
در واقع، رابطه ای هست میان ریسک، انعطاف پذیری، مشارکت اجتماعی، و توسعه؛ به این ترتیب که هر چه میزان ریسک افزایش یابد، انعطاف پذیری کاهش می یابد، گرایش های انزواطلبانه فزونی می گیرد، و مشارکت اجتماعی به رکود کشیده می شود، و در نتیجه، توسعه کند می گردد. در عوض، یک گروه نخبه از افراد غیر منتخب و غیر پاسخگو، به جای دانشمندان، رهبران کسب و کار و متخصصان حقوقی مسئول پیش برد امور کشور می شوند.
این وضع، جوی از سرخوردگی عمومی و استعداد برای ظهور مسائل مهم سیاسی و اجتماعی، به بار می آورد. به نحوی تغییر اساسی در تصمیم گیری های سیاسی روی می دهد، که حاصل آن، از حوزه های خلاق آموزشی و فرهنگی و تکنولوژیک و اقتصادی و مدنی فاصله گرفته، به مسائلی مانند توان نظامی و مهاجرت و امنیت و... معطوف می گردد؛ و مقصر این وضع، ممالک مداخله گرانی هستند که اینچنین، دست خود را در دست اندازی به ممالک فلک زده این گوشه از جهان باز می بینند.
در یک جامعه ریسک بار، سرعت تغییرات سیاسی و تکنیکی از شتاب واکنش دولت ها به مخاطرات معطوف به اجتماع بیشتر است، و دولت ها از عکس العمل فعال باز می مانند. این به پیچیدگی عظیمی مربوط می شود که دولت ها در جوامع مصیبت زده ای چون جوامع امروز غرب آسیا، با آن روبه رو هستند. این دولت ها مانند دولت های ایمن به دور از کانون های درگیری، فقط مأمور به "توسعه" نیستند، بلکه باید مسائل امنیتی متعددی را در داخل و اطراف خود حل و فصل کنند. مأموریت آن ها "توسعه" نیست، بلکه "مدیریت بحران ها" ست.
در جوامع ریسک بار، نخبگان و دانشمندان، به جای پرداختن به "پیشرفت" در تکنولوژی های برتر، هسته ای و بیوشیمیایی، به سمت مسائل نظامی و امنیتی تمرکز می یابند، و در این جوامع، نحوی عقب ماندگی تکنیکی نیز مزید بر دشواری ها می شود، و تحلیل و هدر رفت سرمایه ها و امکانات داخلی، در کنار نحوی سرخوردگی اجتماعی ناشی از عقب ماندگی کشور، به نوبه خود، شرایط ریسک بار و امنیتی کشور را وخیم تر می کند.
در همین ارتباط، این نکته نیز اهمیت دارد که در وضع ریسک بار، تصمیمات، به جای آن که از سوی مراجع تخصصی گرفته شود، توسط نهادهای دفاعی و امنیتی اتخاذ می شود.
از همین جا، دشواری بعدی سر بر می آورد که دولت ها در یک جامعه ریسک بار، بالاجبار، دست و پای خود را از حل بسیاری از مسائل جمع می کنند و آن ها را به نیروهای بازار واگذار می کنند. سپس، دولتی که دیگر، به نحو مؤثری نمی تواند خواسته های مردم را نمایندگی کند، دچار بحران مقبولیت می شود.
بدین ترتیب، قاعده هرم جامعه ناراضی می شود، اتحادیه های کارگری و گروه های قومی و محلی رویاروی دولت مرکزی و یکدیگر قرار می گیرند، و این نیز، باز به نوبه خود، دولت ها را ناپایدار و فاقد پایگاه اجتماعی می کند.
یک وجه دیگر از مصائب ملل غرب آسیا، جهانی بودن مسائل این منطقه است. این منطقه، وسط چهار راه دنیاست، و از این قرار، از دیرباز، با مسائل جهانی سازی بیگانه نبوده است، ولی امروز، با جهانی سازی مبادلات انرژی، این منطقه با معضل دو چندان مواجه گردیده است. این را قیاس کنید با وضع کشورهای خواب آلود شمال اروپا که کسی کاری به کار آنها ندارد و آنها نیز می توانند، با آرامش، برنامه های توسعه خود را در مدت طولانی بی طرفی در مناقشات جهانی پیش ببرند.
جالب آن که برخی از روشنفکران ما، آن کشورهای خواب آلود را الگوی توسعه ما تلقی می کنند، بدون آن که بر تمایز فاحش موقعیت جغرافیایی کشور ما با آنها توجهی بورزند.
دولت ها در کشورهای خاورمیانه، نیک می دانند که هر مسئله در درون کشورشان، ابعادی بزرگ تر از کشورشان دارند، و این تصمیم گیری را برای آنان، دشوار و پر هزینه می سازد. از این قرار، این دولت ها، به این اشتباه هولناک نزدیک می شوند که روابط خود را با ملت خود کمرنگ و با کشورهای خارجی که به گمانشان مؤثرترند بیشتر سازند. آنها می کوشند تا تصمیم گیری های خطیر پارلمان و مردم خود را دور بزنند و در گرگ و میش و ابهام، تصمیمات بزرگی را رقم بزنند.
نتیجه سیاسی این وضع، فقدان یک جمهوریت فعال در تصمیم گیری ها، و رفته رفته بی تفاوتی یا اعتراض مردم است، که این، به نوبه خود، دولت ها را بیشتر به سمت حمایت های بیرونی سوق می دهد و این چرخه در خلأ بیشتر اتکاء به مردم خود را نشان می دهد. این چرخه مدام استمرار می یابد (توأم با اقتباس هایی از اولریک بک و گب مایتن).
منبع: روزنامه رسالت
اول**1577
22/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
روایتی از شجاعت خلبان امدادرسان ایران/ماجرای پرواز به یمن چه بود؟
کاپیتان صداقتنیا تجلیل شد روایتی از شجاعت خلبان امدادرسان ایران ماجرای پرواز به یمن چه بود شناسهٔ خبر 2575478 - شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸ ۳۹ سیاست > امنیتی و دفاعی وزیر سابق نفت با بیان اینکه من شجاعت تیم پروازی ایران در زمان اخطار جنگنده های سعودی را مشاهده می کردم گفتجلوگیری عربستان از امدادرسانی به یمن
جلوگیری عربستان از امدادرسانی به یمن طرح محمدعلی خلجی1394 02 13 - 18 00 دریافت کل گزارش تصویریمدیرکل آموزش و پرورش استان قم: ارزش معلمان به رقم و ریال نیست / حضور 44 هزار دانشآموز در مسابقات درسهایی از
مدیرکل آموزش و پرورش استان قم ارزش معلمان به رقم و ریال نیست حضور 44 هزار دانشآموز در مسابقات درسهایی از قرآنمدیرکل آموزش و پرورش استان قم گفت جایگاه و ارزش معلمان به رقم و ریال نیست بلکه به نگاه بلند و وسیعی است که باید در تمام ابعاد مورد توجه مسئولان قرار گیرد و با این نگاصحنههایی دلخراش از 40 روز جنگ در یمن+تصاویر
صحنههایی دلخراش از 40 روز جنگ در یمن تصاویر این گزارش تصویری حاوی تصاویر ناراحت کننده است آفتاب بیش از 40 روز از حملات مرگبار عربستان به یمن می گذرد و این کشور روز گذشته اعلام کرد از سه شنبه آینده به مدت 5 روز حملات خود را متوقف خواهد کرد به گزارش فرارو عادل الجبیر واعتراض جامعه مدرسین به سکوت در قبال جنایت علیه یمن
با صدور اطلاعیه ای عنوان شد اعتراض جامعه مدرسین به سکوت در قبال جنایت علیه یمن شناسهٔ خبر 2573403 - شنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷ ۳۶ استانها > قم قم - جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در اطلاعیهای ضمن محکوم کردن تجاوز رژیم آل سعود به کشور یمن اعتراض خود را به تداوم سکوت مجامع بینال«سهشنبههای وبلاگی» دیکتاتورهای عرب در کنار رهبران آمریکا/ ۲ سروده منتخب در دفاع از مردم یمن/ معلمی که ماجرای
سهشنبههای وبلاگی دیکتاتورهای عرب در کنار رهبران آمریکا ۲ سروده منتخب در دفاع از مردم یمن معلمی که ماجرای دانشآموز ویدئوی شیب بام را تلافی کرد فیلم و عکساز کمرنگ شدن سنت حسنه برگزاری یادبود شهدا تا محکومیت ممانعت جنگندههای سعودی از فرود هواپیمای ایرانی و هنرنمایی دو شاسیدحسن نصرالله: نمیگذاریم ماجرای فلسطین در عراق،سوریه و یمن تکرار شود /شایعات مربوط به ایران کذب است
سیدحسن نصرالله نمیگذاریم ماجرای فلسطین در عراق سوریه و یمن تکرار شود شایعات مربوط به ایران کذب است سید حسن نصرالله میگوید شایعات مربوط به ایران و سوریه کذب است و همسو با جنگ روانی است به گزارش نامه نیوز سید حسن نصرالله با اشاره به تلاش غربی ها از جمله آمریکا برای تجزیه عراوخامت اوضاع جنگ در یمن/ توقف امدادرسانی و حملات پی در پی عربستان
وخامت اوضاع جنگ در یمن توقف امدادرسانی و حملات پی در پی عربستان در حالی که جنگنده های سعودی به بمباران های خود بر سر مردم بی گناه یمن ادامه می دهند برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد اعلام کرد کار توزیع مواد غذایی را در یمن به سبب کمبود سوخت به تدریج متوقف می کند به گ- نگارش پیش نویس متن توافق نهایی هسته ای درسایه هیاهوی تندروها
نگارش پیش نویس متن توافق نهایی هسته ای درسایه هیاهوی تندروها تهران - ایرنا - هیات های مذاکره کننده هسته ای ایران و گروه 1 5 در میان هیاهوها و تندروی های غرب و همپیمانانش سرگرم نگارش پیش نویس متن توافق جامع هسته ای در نیویورک هستند تا در مدت کمتر از دو ماه باقیمانده آن را نهایی کطرح ایمن سازی در44 مدرسه واقع در حاشیه راه های چهارمحال و بختیاری اجرا شد
طرح ایمن سازی در44 مدرسه واقع در حاشیه راه های چهارمحال و بختیاری اجرا شد شهرکرد- ایرنا- مدیرکل حمل و نقل و پایانه های چهارمحال و بختیاری گفت طرح ایمن سازی مدارس واقع در حاشیه راه ها سال گذشته در44 مدرسه استان اجرا شد فریبرز کرمی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به مناسبعکس هایی از بحران انسانی در یمن
عکس هایی از بحران انسانی در یمن ادامه حمله جنگندههای سعودی به یمن و محاصره دریایی و هوایی این کشور را به یک بحران انسانی کشانده است به طوری که کمبود آب و غذا جان هزاران تن را تهدید می کند دوشنبه 21 ارديبهشت 1394 ساعت 13 28-اجازه نمی دهیم ماجرای فلسطین در عراق، سوریه و یمن تکرار شود
سید حسن نصرالله اجازه نمی دهیم ماجرای فلسطین در عراق سوریه و یمن تکرار شود سید حسن نصرالله با اشاره به تلاش غربی ها از جمله آمریکا برای تجزیه عراق و دیگر کشورهای منطقه گفت اجازه نمی دهیم فاجعه فلسطین در تجزیه کشورهای سوریه عراق و یمن تکرار شود سید حسن نصر الله دبیرکلبگمبگم را آنهايي ميگويند که اطلاعات نادرست به مردم ميدهند
بگمبگم را آنهايي ميگويند که اطلاعات نادرست به مردم ميدهند مديرعامل پيشين باشگاه پرسپوليس گفت بگم بگم را آنهايي ميگويند که اطلاعات نادرست به مردم ميدهند روز نو مديرعامل پيشين باشگاه پرسپوليس گفت بگم بگم را آنهايي ميگويند که اطلاعات نادرست به مردم ميدهند امير عابديني پسانتشار کتاب «درس هایی از اعتقادات اسلامی» در عراق
انتشار کتاب درس هایی از اعتقادات اسلامی در عراق شناسهٔ خبر 2569776 - چهارشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۹ دین و اندیشه > اسلام در جهان کتاب درس هایی از اعتقادات اسلامی به همت رایزنی فرهنگی ایران در عراق چاپ و منتشر شد به گزارش خبرگزاری مهر به همت رایزنی فرهنگی ایران در بغدامام جمعه چالدران: تسلط استکبار مانع امدادرسانی صلیبسرخ به یمن است
امام جمعه چالدران تسلط استکبار مانع امدادرسانی صلیبسرخ به یمن استامام جمعه چالدران گفت صلیب سرخ تحت سیطره استکبار جهانی قرار دارد به همین دلیل به ملت مظلومی یمن کمکرسانی نمیکند به گزارش خبرگزاری فارس از چالدران حجتالاسلام صفر یوسفزاده پیش از ظهر امروز در آئین تعکس هایی از کشتی ایرانی اعزامی به یمن
عکس هایی از کشتی ایرانی اعزامی به یمن کشتی امدادرسان جمهوری اسلامی ایران با نام ایران شاهد پس از پایان یافتن اقدامات مربوط به بارگیری کالا مواد غذایی و دارویی در بندرعباس برای اعزام به سمت یمن آماده شد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر این کشتی که قرار است با نام «جامعه مدرسین حوزه علمیه قم: سکوت مجامع بینالمللی و حامیان دفاع از حقوق بشر در برابر جنایات یمن محکوم است
جامعه مدرسین حوزه علمیه قم سکوت مجامع بینالمللی و حامیان دفاع از حقوق بشر در برابر جنایات یمن محکوم استجامعه مدرسین حوزه علمیه قم با صدور پیامی تداوم تجاوز رژیم آل سعود به کشور یمن را محکوم و اعلام کرد مراتب اعتراض خود را به تداوم سکوت مجامع بینالمللی و حامیان دفاع از حقوق بشر-
گوناگون
پربازدیدترینها