تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خدا رابشناسد ترس او در دلش می افتد و هر از خدا ترسان باشد نفسش از دنیا باز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833656914




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بریتانیا و چرخش قدرت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بریتانیا و چرخش قدرت تهرن - ایرنا - روزنامه شرق نوشت: نتایج انتخابات سراسری بریتانیا که احزاب در آن نقش مهمی در چرخش قدرت دارند، احتمالا تأثیرگذارترین و سرنوشت سازترین عواقب را برای آینده این کشور در صحنه داخلی و اروپایی و همچنین نقش این کشور در آینده خاورمیانه به همراه خواهد داشت.


در ادامه این مطلب که روز سه شنبه در روزنامه شرق منتشر شد، می خوانید: انتخاباتی که نه تنها همه گمانه زنی ها و نظرسنجی ها را به مبارزه طلبید، بلکه می تواند پایه گذاری ساختار سیاسی جدید این کشور را نیز به دنبال داشته باشد.
آینده عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا یا میزان استقلال عمل و تأثیرگذاری این کشور در این اتحادیه و همچنین یکپارچگی بریتانیا، دو موضوع عمده داخلی و منطقه ای در کنار حل مشکلات اقتصادی و مرتفع کردن نیازهای اساسی مردم این کشور است.
اگرچه وعده هایی در زمینه سیاست خارجی در این انتخابات پررنگ نبود، اما دیوید کامرون، رهبر حزب برنده این انتخابات، وعده داده بود که در روابط کشورش با اتحادیه اروپا بازنگری کند و موضوع باقی ماندن در این اتحادیه را به همه پرسی بگذارد.
درحالی که برگزاری همه پرسی عضویت بریتانیا در اتحادیه اروپا در سال 2017 تقریبا قطعی شده است، نسل کنونی و جوان این کشور با تصمیمی مهم درباره آینده خود در اروپا و مردم اسکاتلند در زمینه ماندن در بریتانیا روبه رو هستند.
نظام انتخاباتی بریتانیا که مبتنی بر اکثریت نسبی در حوزه های انتخاباتی و اکثریت مطلق در انتخاب رهبر حزب برنده در مجلس است، یک بار دیگر توانایی تاریخی خود را در بیرون راندن احزاب کوچک تر از دایره قدرت نشان داده است.
به دنبال انتخابات دور گذشته در سال 2010، این نظریه شدت گرفت که عصر دولت های حزبی با اکثریت مطلق در این کشور به پایان رسیده و از این به بعد باید با دولت های ائتلافی که قدرت تصمیم گیری ضعیف تری دارند، جامعه را مدیریت کرد.
نگاهی به وعده های انتخاباتی احزاب که تا حدی همگن و غیرمتضاد و ناشی از واقعیت های جامعه انگلیس بود، نشان از آن دارد که احزاب بریتانیا به سمت مصالحه و توازن بیشتر سیاسی- اجتماعی و دوری از تقابل موضع و طبیعتا عدم یونیزه کردن جامعه و فعال نکردن گسل های اجتماعی پیش می روند.
نگاهی به نگرش ها، موضع گیری و موقعیت سه حزب مهم این کشور در طول این انتخابات نشان از صحت این ادعا دارد:
حزب محافظه کار: با وجود همه نظرسنجی ها و پیش بینی ها که معتقد بودند دولت آینده نیز ائتلافی است، پیروزی دیوید کامرون دستاوردی خارق العاده است. زیرا تنها یک بار در تاریخ انتخابات معاصر، در دهه 80 و رهبریت «مارگارت تاچر» بود که دولت وقت به اکثریت قاطع رسید، اما تحلیلگران معتقدند که کسب اکثریت کرسی ها برای دیوید کامرون یک پیروزی شخصی تلقی می شود تا پیروزی برنامه ها و عملکرد حزب، اما همین امر او را آسیب پذیرتر خواهد کرد. زیرا این نتیجه برای آن دسته از اعضای حزب که درصدد بودند انتخابات کنونی را فرصتی بالقوه برای خلاص شدن از شر دیوید کامرون بدانند، یک شکست محسوب می شود و این به این معناست که او در مقابل طغیان و فشارها از سوی هم حزبی های خود بسیار آسیب پذیر تر از پیش خواهد بود و این مسئله احتمالا زمینه تکرار سال های طاقت فرسایی را فراهم می آورد که جان میجر در رأس قدرت بود.
حزب کارگر: نتیجه این انتخابات فاجعه بار ترین وضعیت و دستاورد برای حزب کارگر است که منجر به استعفای اد میلیبند شد. شکست در اسکاتلند و ازدست دادن کرسی های اعضای ارشد و بانفوذ در مرکز انگلستان، این حزب را با چالشی بسیار اساسی مواجه کرده است. طبیعی است اولین اولویت حزب باید تعریف و تثبیت اهداف سیاسی، سازماندهی و تعیین اولویت های سیاسی- اجتماعی جدید باشد و شکست در اسکاتلند که همواره به طور سنتی مرکز هوادارانش بود را جبران کند.
لیبرال دموکرات: حزب لیبرال دموکرات که تنها موفق شد هشت کرسی کسب کند، بسیاری از کرسی های مهم خود را از دست داد. اگرچه خود «نیک کلگ»، رهبر این حزب، در حوزه انتخابیه اش بیشترین رأی را آورد و توانست کرسی خود را حفظ کند، اما این شکست، در تاریخ اخیر حزب، شدیدترین ضربه بود. کاهش تعداد کرسی های این حزب در مجلس بیشتر ناشی از ورود در ائتلاف با حزب محافظه کار و عدم قدرت در اجرای وعده های انتخاباتی دور گذشته است بنابراین این حزب نیز باید استراتژی جدید سیاسی در پیش گیرد. نیک کلگ، رهبر این حزب، عامدانه تصمیم گرفت حزب خود را به جای حزبی مخالف، به حزبی در دولت تبدیل کند و نتیجه این انتخابات نشان داد که این راهبرد درستی نبود و بسیاری از هواداران این حزب هیچ گاه نتوانستند با ائتلاف این حزب با محافظه کاران کنار بیایند. این حزب بیشتر از حزب کارگر نیازمند بازسازی خود و تعریف اهداف سیاسی اش در مجلس و در شوراهای محلی بوده و مسیری طولانی و دشوار برای رساندن خود به موقعیتی که پنج سال در اختیار داشت، در پیش رو دارد.
حزب ملی اسکاتلند: به جز دیوید کامرون، برنده بزرگ دیگر این انتخابات، نیکلا استورژن، رهبر حزب ملی گرای اسکاتلند (اس ان پی)، است که توانست 56 کرسی از مجموع 59 کرسی اسکاتلند در پارلمان را از آن حزب خود کند و چالشی جدی برای دولت محافظه کار آینده به وجود آورد. زیرا دومین چالش اصلی و سیاسی نخست وزیر جدید، مسئله درخواست جدایی اسکاتلند است. هم اکنون که حزب ملی اسکاتلند به بزرگ ترین و تأثیرگذارترین حزب اسکاتلند تبدیل شده، سؤال هایی جدی درباره چگونگی حفظ اتحاد بریتانیا مطرح می شود. از زمان برگزاری همه پرسی استقلال اسکاتلند نتیجه اش ماندن در بریتانیا و استعفای رهبرش بود، حمایت از حزب ملی اسکاتلند در این بخش از بریتانیا افزایش یافته است. طبیعی است هم اکنون به دنبال پیروزی چشمگیر حزب ملی اسکاتلند، فشارها روی رهبرش برای برگزاری رفراندومی دیگر برای استقلال اسکاتلند از بریتانیا افزایش یابد.
منبع: روزنامه شرق
اول ** 1346



22/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن