واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در گفت و گو با ایرنا کارشناس سیاسی پاکستان: تل آویو و ریاض از بازگشت توازن قدرت به منطقه وحشت دارند کراچی - ایرنا - یک کارشناس سیاسی پاکستان که مسوولیت بخش زبان اردوی رادیو صدای آمریکا VOA را برعهده دارد، معتقد است که یک سری تحولات اساسی در زمینه توازن قدرت در منطقه خاورمیانه در جریان است که موجب وحشت تل آویو و ریاض شده است.
قمر عباس جعفری Qamar Abbas Jafari روز دوشنبه در حاشیه کنفرانس بین المللی رسانه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در کراچی گفت: در سال های گذشته توازن قوا در منطقه خاورمیانه به هم خورد و آمریکا و اروپا از این مساله متضرر شدند و اکنون با برداشتن گام هایی از جمله حرکت به سمت توافق هسته ای با ایران، درصدد هستند تا توازن قوا را به منطقه بازگردانند.
این کارشناس مسایل گفت: بازگشت توازن قوا به منطقه خاورمیانه به معنای کاسته شدن از نفوذ عربستان و اسراییل در منطقه و بازگشت ایران به روزهای اوج خود است که بطور طبیعی، عرصه برای جولان تل آویو و ریاض تنگ خواهد شد و این چیزی است که این دو را به شدت خشمگین کرده است و حضور اخیر بینامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل در کنگره آمریکا نیز بخاطر عصبانیت از میل دولت آمریکا به امضای توافق هسته ای با ایران بود.
قمر عباس جعفری گفت: باراک اوباما رییس جمهوری امریکا به دنبال راهی برای فرار از بحران خاورمیانه است و به همین دلیل است که نیروهای خود را در عراق کاهش داده و بعد از آغاز بحران سوریه و اخیرا نیز یمن، نیروهای خود را به این کشورها اعزام نکرد چون دولت قبلی آمریکا با حضور ناکام در عراق، تجربه تلخ اما گرانبها را در اختیار دولت اوباما قرار داد.
این کارشناس سیاسی و روزنامه نگار باتجربه پاکستان که سال ها است در آمریکا مشغول انجام فعالیت رسانه ای است، معتقد است که اوباما برای خلاص شدن از بحران خاورمیانه، به ایران نیاز دارد و حسن روحانی رییس جمهوری ایران نیز کاملا هوشمندانه عمل کرده و نیاز اساسی دولت آمریکا به کمک ایران برای حل مسایل خاورمیانه را بخوبی شناسایی کرده است.
وی پیشرفت های اخیر در مذاکرات هسته ای شش قدرت بزرگ چهان با ایران را تا حدود زیادی حاصل هوشمندی روحانی دانست و درعین حال با بیان اینکه هنوز اختلاف نظرهایی بین دو طرف برای رسیدن به توافق نهایی وجود دارد، گفت: باید صبر کنیم و ببینم تا پایان ماه ژوئن (ضرب الاجل تعیین شده برای امضای توافق نهایی) چه اتفاقی خواهد افتاد.
مذاکرت فشرده میان ایران و طرف های مقابل برای دستیابی به پیش نویس توافق نهایی در نیویورک در جریان است.
** توافق هسته ای با ایران تاثیری چندانی بر انتخابات آتی آمریکا نخواهد داشت
این کارشناس سیاسی با بیان اینکه مردم آمریکا امروز درگیر مشکلات اقتصادی هستند و فقط به این فکر می کنند که چگونه می توانند زندگی خود را اداره کنند، گفت: به همین دلیل امروز دغدغه اصلی مردم آمریکا، مسایل داخی این کشور است و کمتر کسی است که مسایل فراوان داخلی در آمریکا را رها کند و به سیاست خارجی توجه کند.
وی افزود: به همین دلیل است که می توان نتیجه گرفت امضای توافق هسته ای با ایران، برای دولت آمریکا چندان مصرف داخلی ندارد و نمی تواند تاثیر چندانی بر روند و نتیجه انتخابات این کشور داشته باشد.
قمر عباس جعفری همچنین با بیان اینکه خانم هیلاری کلینتون از حزب دمکرات (حزب حاکم فعلی در آمریکا) برای نامزد شدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام آمادگی کرده است، گفت: از طرف جمهوری خواهان نیز جب بوش برادر جورج بوش رییس جمهوری سابق آمریکا احتمالا وارد صحنه رقابت خواهد شد اما به نظر می رسد دمکراتها شانس بیشتری با پیروزی و حفظ قدرت داشته باشند هرچند تاریخ سال های گذشته آمریکا نشان داده است که بعد از دو دوره تصاحب هریک از دو حزب اصلی آمریکا بر اریکه قدرت در این کشور، نوبت به دیگری می رسد.
آساق*3**1723
13/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]