واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس: به رسمیت شناختن تعدد الگوهای زیستی در جامعه مقدمه شکل گیری نهادهای فراگیر سیاسی است مشهد- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت:به رسمیت شناختن تعدد الگوهای زیستی در جامعه مقدمه شکل گیری نهادهای فراگیر سیاسی است.
دکتر سید علیرضا بهشتی روز دوشنبه در کنفرانس ملی - دانشجویی جامعه شناسی توسعه در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: دوران اعمال سیاستهای همگن ساز و همانندساز نه تنها سالهاست که در دنیای پیشرفته تمام شده بلکه اساسا ناممکن و نامطلوب است.
وی گفت: شهروندان از حق متفاوت زیستن برخوردارند و ضرورت دارد که حکومت، زمینه را برای این انتخاب فراهم کند و البته این امر قیودی هم دارد و مطلق نیست به عبارت دیگر سخن از وسیعترین طیف ممکن از گزینه هاست.
او افزود:برای تحقق توسعه به عنوان قدم اول باید نهادهای فراگیر سیاسی برای شکل گیری نهادهای فراگیر اقتصادی فراهم کرد که مبنا و سنگ بنای آن به رسمیت شناختن تعدد و تنوع الگوهای زیستی است.
بهشتی گفت: برای شکل دادن به این نهادها باید از الگوی خردورزی عمومی تبعیت کرد و منظور از خردورزی عمومی این است که اگر قرار باشد قواعد سیاسی، زندگی اجتماعی ما را نظام ببخشد تصمیم گیریهایی که درباره شکل گیری این قواعد سیاسی صورت می گیرد باید برای تمام شهروندان پذیرفتنی باشد چون آنها هستند که از این قواعد متاثر می شوند.
او افزود:نهادهای سیاسی فراگیر که شهروندان را به طور گسترده به خودی و غیر خودی تقسیم نکند می تواند شهروندان متفاوت که از الگوهای زیستی متعدد پیروی می کنند را تحت یک نظام عادلانه همکاری اجتماعی گرد هم آورد و در عین حفظ تفاوتها به عنوان یک حق بنیادین در کنار یکدیگر زندگی مسالمت آمیز داشته باشند.
وی گفت: تاریخ ایران و جهان و تجربه بشری نشان داده است که فرایندهای تصمیم گیری کلان هنگامی که بر اساس خردورزی اجتماعی شکل گرفته هر چند مصون از خطا نیست اما میزان آن از تصمیم گیریهای فردی به مراتب کمتر است و هیچ دلیلی وجود ندارد که از این تجربه ذی قیمت استفاده نکنیم.
کنفرانس ملی دانشجویی جامعه شناسی توسعه طی روزهای 21 تا 23 اردیبهشت ماه جاری در محل دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر شریعتی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود.
در این چارچوب طی شش پنل و یک کارگاه مفهوم توسعه از ابعاد جامعه شناسی، علوم ارتباطات اجتماعی، علوم سیاسی و فلسفه بررسی و بازخوانی می شود.
مبانی و مفاهیم توسعه، توسعه فرهنگی و مفهوم توسعه فرهنگی در ایران، مفهوم و مدل بومی توسعه اجتماعی در ایران، حاشیه نشینی و مدل توسعه شهری، توسعه علمی چالشها و فرصتها و نقش رسانه ها در توسعه ملی عناوین شش پنل این کنفرانس است.
عنوان کارگاه این کنفرانس نیز "امکانپذیری توسعه فرهنگی در ایران" است که توسط دکتر تقی آزاد ارمکی اداره می شود و ویژه دانشجویان تحصیلات تکمیلی است.
استادان و صاحب نظرانی چون دکتر تقی آزاد ارمکی، دکتر سعید معیدفر، دکتر هادی خانیکی، دکتر عباس منوچهری و دکتر علیرضا بهشتی در این کنفرانس شرکت دارند.
1922/1211
21/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]