واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بیانیه دادستان کل سابق آمریکا و سازمانهای برجسته ضد جنگ در «کمپین همبستگی با ایران»
چارچوب توافق نهایی هستهای نامتوازن است/ آمریکا حقوق کامل هستهای ایران را به رسمیت بشناسد
دادستانکل سابق آمریکا همصدا با دهها سازمان شناختهشده و شخصیت برجسته در جنبش ضد جنگ آمریکا در بیانیهای اعلام کردند که چارچوب «توافق نهایی هستهای ایران» نامتوازن است و باید حقوق کامل ایران برای توسعه انرژی هستهای به رسمیت شناخته شود.
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، همزمان با برگزاری اجلاس یونک (ائتلاف متحد ملی ضد جنگ) در آمریکا که طی روزهای 8 الی 10 می 2015 (18 الی 20 اردیبهشت 1394) در نیوجرسی برگزار شد، بسیاری از سازمانهای صلحطلب و چهرههای شناخته شده در جنبش ضدجنگ و مدافع عدالت اجتماعی حمایت خود را از بیانیه پیشنهاد شده از جانب «کمپین همبستگی با ایران» در خصوص مذاکرات جاری هستهای ایران با کشورهای 1+5 اعلام کردند. متن کامل بیانیه مذکور که تاکنون دهها سازمان و شخصیت آن را امضاء کردهاند همراه با اسامی برخی از امضا کنندگان به شرح زیر است. در حالیکه گزارشات رسانهها خبر از «توافق نهایی» قریبالوقوع ما بین ایران و کشورهای 1+5 (ایالات متحده، انگلستان، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) در مورد برنامه هستهای این کشور میدهند، ما امضا کنندگان زیر نکاتی که در پی خواهد آمد را متذکر میشویم: بهرغم اینکه محتوای اظهارات و «گزارش برگهای» ارائه شده توسط طرفین در مورد چارچوب توافق نهایی برنامه هستهای ایران متفاوت میباشد، ولی آنچه به طرزی مشهود در این بیانیهها مشترک است این است که ایران قبول کرده فعالیتهای هستهای خود را محدود کند. این محدودیتها شامل کاستن از سطح غنیسازی اورانیوم، کاهش تعداد سانتریفیوژهای فعال و خارج کردن اکثر اورانیوم قبلاً غنیسازی شده از کشور و برخی محدودیتهای دیگر میشود. درعوض ایران تخفیفاتی در تحریمهای وضع شده علیه اقتصادی خود دریافت خواهد کرد. در این حال، با اینکه محدودیتهای مذکور که طی دورههای طولانی 10 ساله و حتی بیشتر علیه برنامه هستهای ایران انجام خواهد شد به تفصیل مشخص شده، لکن دامنه و میزان تخفیفات وعده داده شده در رابطه با تحریمها و زمان عملیاتی شدن آنها در چارچوب توافق پیشبینی شده به طور شفاف مشخص نشده است. این خصوصیت بیمنطق فینفسه نشانگر نامتوازن بودن چارچوب توافق مورد مناقشه میباشد. در حالی که این حق ایران است که به عنوان یک کشور مستقل تصمیم بگیرد که در مذاکرات خود با طرف مقابل، که شامل دولت ایالات متحده به عنوان دشمن دیرینهاش میباشد، چه چیزی را بپذیرد و چه چیزی را رد کند، ما به عنوان فعالین جنبش ضدجنگ و عدالت اجتماعی که خود را نسبت به ایستادن محکم در کنار حقیقت و جانبداری تزلزلناپذیر از مظلوم متعهد میدانیم، نمیتوانیم در مقابل فشارهای ناروای دیپلماتیک و همراه با تهدیدات نظامی گستاخانه آمریکا علیه ایران که هدفش وادار کردن این کشور صلحطلب به دست برداشتن از حقوق مشروع خود میباشد، سکوت کنیم. بنابراین، ما از اصرار ایران بر حراست از حق تعیین سرنوشت و حاکمیت خود حمایت کرده و تصریح میکنیم که ایران همانند سایر کشورها از حقوق کامل برای به دستیابی به انرژی هستهای و توسعه آن برای اهداف صلحآمیز برخوردار میباشد و هرگونه تلاش جهت محدود کردن این حقوق ایران غیرقانونی است.
تمامی تحریمها علیه ایران - چه آنها که توسط آمریکا و اروپا وضع شده و چه آنها که از جانب «شورای امنیت» به این کشور تحمیل شده - غیرقانونی هستند. این تحریمها یک رکن اساسی سیاستهای جنایتبار و نسلکشی امپریالیسم علیه کشورهای مستقل را تشکیل میدهند – درست مانند جنگ، که رکن دیگر این سیاست جنایتبار را تشکیل میدهد. به همین جهت است که مردم غزه، کوبا، سوریه، کره شمالی و امروزه، ونزوئلا و روسیه در کنار ایران هزینه انسانی سنگینی را در قبال سیاستهای تحریم امپریالیستی پرداخت میکنند. با توجه به مراتب فوقالذکر، ما قویاً از آمریکا و گروه 1+5 میخواهیم که حقوق کامل ایران برای تولید و توسعه انرژی هستهای با اهداف صلحآمیز را مطابق قوانین بینالمللی – بدون هیچ محدودیتی – به رسمیت بشناسند و تمامی تحریمها علیه ایران را نیز بدون قید و شرط لغو کنید. امضا کنندگان: رمزی کلارک، دادستانکل سابق آمریکا؛ سینتیا مککینی، نماینده سابق 6 دوره کنگره آمریکا؛ سارا فلاندرز، از مسئولین اصلی «مرکز اقدام بینالملل»؛ آن رایت، افسر بازنشسته ارتش و دیپلمات سابق آمریکا که در اعتراض به تجاوز نظامی به عراق استعفا داد؛ لین استوارت، وکیل دعاوی سابق آمریکا که در دفاع از فقرا و محرومین اشتهار دارد؛ ابایومی آزیکیوی، سردبیر پان افریکن نیوز وایر؛ فیل ویلیتو، سردبیر ویرجینیا دیفندرز؛ آجامو باراکا، عضو هیئت مؤسس و مدیر اجرایی شبکه حقوق بشر ایالات متحده؛ «کهنه سربازان آمریکایی برای صلح»؛ «ائتلاف برای عدالت جهانی»؛ «مجالس قدرت مردمی»؛ «العودا، ائتلاف برای حق بازگشت فلسطینیان»؛ «سازمان مردمی برای پیشرفت»؛ «مسلمانان برای عدالت اجتماعی»؛ «ائتلاف مسلمانان برای صلح»؛ «مجلس مردمی ویرجینیا برای کار، صلح و عدالت»؛ «اتحاد برای عدالت و صلح» و دهها شخصیت و سازمان دیگر. به گزارش «کمپین همبستگی با ایران» جمعآوری امضا به تازگی شروع شده و همچنان ادامه دارد. انتهای پیام/
94/02/21 - 15:53
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]