واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱۴:۵۲ب.ظ)
وزير دادگستري: فساد،فعالان اقتصادي را كم انگيزه كرده است که اين فضا بايد اصلاح شود موج - وزير دادگستري گفت:فساد، فعالان اقتصادي را كم انگيزه كرده و آنها را به سمت مسيرهاي ناصحيح، تحريك و هدايت كرده است و در همين حال به كارمندان و مسوولان، فشار رواني وارد مي كند.
به گزارش خبرگزاري موج، مصطفي پورمحمدي با بيان اين كه مفاسد بزرگ همگي از نقاط كوچكي آغاز شده اند افزود:مفاسد و تخلفات بزرگ به دليل سو استفاده متخلفاني بوده كه تعداد آنها كم است ولي چون فساد تمايل شديد به تكثير دارد، چنانچه مراقبت كافي وجود نداشته باشد، اين تعداد افزايش مي يابد. فساد، فعالان اقتصادي را كم انگيزه كرده و آنها را به سمت مسيرهاي ناصحيح، تحريك و هدايت كرده است و در همين حال به كارمندان و مسوولان، فشار رواني وارد مي كند، از اين رو اين فضا و تفكر نادرست مي بايست مورد بازنگري و اصلاح قرار گيرد.
وزير دادگستري نقش بانك در اقتصاد را تعيين كننده خواند و با بيان اين مطلب كه كشور بزرگي همچون ايران، بدون دارا بودن سيستم قوي و سالم اقتصادي نمي تواند موفقيتي كسب كند اظهار داشت:بانك، الزام نظام اقتصادي و ابزار توسعه است؛ بنابراين بايد اين فضا با تدبير و عقلانيت، سالم سازي و كارآمد شود.
بنا بر اعلام وزارت دادگستري وي بر لزوم هدايت صحيح سپرده هاي مردم به سمت حوزه هاي مولد، با بهره وري و نرخ ارزش افزوده بالا تاكيد كرد و افزود:متاسفانه در كشور، نسبت مشاركت سرمايه گذاري ملي پايين است و بايد در اين جهت جامعه را هدايت كرده و فرهنگ سازي كنيم؛ اما در همين حال همين حجم از نقدينگي و پول موجود نيز مي بايست درست هدايت شود.
وي با اشاره به اين كه 26 هزار شعبه بانك و حدود 250 هزار كارمند بانكي در كشور فعال هستند، خروجي كار را نامناسب توصيف كرد و گفت:شاهد هستيم كه معوقات بانكي روي هم انباشته مي شوند، كه البته حجم اين معوقات افزايشي نداشته بلكه سود آنها در حال افزايش بوده و عدد آن بزرگ است. كشور ما در حال حركت بر مدار اقتصاد دانش بنيان است و در دنياي امروز حتي اگر تحريم هم وجود نداشته باشد، براي بقا و تداوم موفقيت، نيازمند اقتصاد مقاومتي، خود اتكا و دانش بنيان هستيم كه متاسفانه در اين مسير هنوز عقب هستيم.
وزير دادگستري افزود:شكاف عميق ميان منابع و مصارف بانك كه تقريبا مصارف دو برابر منابع است و منجر به مواجهه با كسري مي شود، از جمله ديگر مشكلات عمومي نظام بانكي ما است. همچنين سيستم الكترونيكي هوشمند، نياز امروز نظام بانكي ما است. در سال 1392 حدود 702 هزار ميليارد تومان و در سال 1393 بر پايه اخرين آمار، حدود 1200 هزار ميليارد تومان، گردش پولي توسط شبكه هاي الكترونيكي انجام گرفته است كه اگر قرار بود اين حجم از مبادلات با سيستم سنتي انجام شود، علاوه بر اتلاف وقت و هزينه هاي بسيار، حجم عظيمي از مراجعات و مكاتبات نيز به كار اضافه مي كرد.
وي افزود:با وجود صرف منابع مالي بسيار و نيز امكانات نرم افزاري و سخت افزاري فراوان در سيستم هاي هوشمند، هنوز خروجي مناسبي نداشته ايم. همچنين عدم وجود كميته حسابرسي كمبود و نياز جدي نظام بانكي در كشور است و اين كميته بايد خارج از دسترس مديريت باشد و در اختيار عالي ترين مقام بانك باشد و با دقت بالا و بدون انعطاف فعاليت كند. سيستم بايد بر مدار سلامت و اعتماد حركت كند وگرنه مچ گيري و برخورد با تخلفات ما را به منزل نمي رساند؛ با سازمان ضد فساد و بگير و ببند، مشكل حل نمي شود. اگر كسي سيستم را به هم زد، بايد سيستم هاي مراقبتي به كار بيافتند اما اگر پايه كار بر بي نظمي باشد، نمي توان از آن جلوگيري كرد. متاسفانه اعتماد از دست رفته و تا زماني كه چرخه بي اعتمادي برقرار است نمي توان اميد به بهبود داشت؛ كه اين امر احساس بدي ايجاد كرده و سم مهلك نظام بانكي و اقتصادي است. فضايي كه بر ما غلبه كرده فضاي جالبي نيست، همه بايد همت كنيم و مراقب باشيم... مفسدان طمع كرده اند و سو استفاده كنندگان و متخلفان جري شده اند، همه بايد تلاش كنيم انسان هاي سالم، اميدوار به سلامت و راه درست باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]