واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان تاکید کرد
ضرورت تعیین تکلیف وضعیت استخدام ماماها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: تکلیف استخدام ماماها باید مشخص شود زیرا امروز به تعداد بیشتری از ماماها نیاز داریم.
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، انوش برزیگر ظهر امروز در مراسم جشن روز جهانی ماما در سالن اجتماعات مرکز آموزشیدرمانی الزهرا (س) اظهار کرد: با توجه تاخیر در برگزاری جشن این روز، اما هر روز روز ماما است. وی با بیان اینکه ماما از قبل و هنگام تولد با انسان است، تصریح کرد: وظایف ماما بسیار مهم است و باید ارزشهای خود را حفظ کنند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان شعار امسال روز ماما را (مامایی برای فردایی بهتر) عنوان کرد و گفت: ماما همردیف متخصص زنان است و باید وظایف خود را قبل و پس از تولد نوزاد به خوبی انجام دهند. وی عامل مرگ و میر مادر و نوزاد را فشار خون بالا، خونریزی، عفونت و ... ذکر کرد و یادآور شد: اگر ماما از مادر و نوزاد مراقبت ویژه کند آمار مرگ و میر این افراد کاهش مییابد. برزیگر نقش ماما در ترویج زایمانهای طبیعی را مهم دانست و خاطرنشان کرد: کاهش زایمان به روش سزارین از برنامههای طرح تحول نظام سلامت است. وی با اشاره به وضعیت استخدام ماما، خاطرنشان کرد: تکلیف ماماها باید از نظر استخدامی مشخص شود زیرا امروز به تعداد بیشتری از ماماها نیاز داریم. رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از وجود یکهزار ماما در این استان خبر داد و یادآور شد: از این تعداد تنها 420 نفر جذب بیمارستانهای خصوصی و غیرخصوصی گیلان جذب شدند و تعداد زیادی نیز هنوز بیکار هستند. وی با بیان اینکه حق ماماها پرداخت نشده است، یادآور شد: تربیت ماماها باید به تعداد زیادی زیادی برسد و زمینه جذب آنها فراهم شود. مجلس نمیتواند برای مجوز استخدام ماماها اقدام کند نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: از سال 1298 رشته مامایی به صورت یک رشته فنی و علمی در کشور مطرح بود و تاکنون که حدود 80 سال از آن زمان میگذرد مامایی مسیر بسیار خوبی را طی کرده است. غلامعلی جعفرزاده با تاکید بر اینکه باید مشکلات جامعه صنفی این رشته برطرف شود، تصریح کرد: از تخصص ماماها در مجامع آموزشی و تحصیلی مانند مدارس به نحو مطلوب در انجمنهای مشاورهای استفاده نمیشود.
وی حقوق پایین ماماها از مشکلات این قشر عنوان کرد و گفت: مجلس نمیتواند رأساً برای مجوز استخدام ماماها اقدام کند زیرا مغایر با اصل 75 قانون اساسی است اما اگر وزارتخانه بهداشت و درمان طرحی را ارائه و مقدار نیروی مورد نیاز خود را اعلام و بودجه را پیشبینی کند، مجلس موافقت خواهد کرد.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: امیدواریم رشته مامایی تخصصیتر شود و رشد خوبی داشته باشد زیرا از سال 85 به بعد مقطع پزشکی و دکترا و PHD آن نیز در ایران راهاندازی شد و بتوانیم این رشته را به گیلان انتقال دهیم. به گزارش فارس، در پایان مراسم مذکور از 49 مامای گیلانی که مقام برتر کشوری و استانی را در رشته خود را کسب کرده بودند با اهدای لوح تقدیر تجلیل شدند. انتهای پیام/2300/ر
94/02/21 - 14:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]