واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خطرات ازدواج فامیلی
کد خبر: ۴۹۹۲۹۵
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۷ - 11 May 2015
معاون مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه ایران گفت: ۶۶ درصد کودکان مبتلا به نقص ایمنی حاصل ازدواجهای فامیلی هستند. افرادی که بیش از ۴بار دچار عفونت گوش میانی، ۲ بار عفونت سینوسها و ریهها میشوند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
به گزارش فارس، نیما رضایی امروز در نشست خبری هفته نقص ایمنی اظهار داشت: سیستم ایمنی نقش دفاع علیه عوامل بیماریزا را برعهده دارد و در صورت نقص آن، عوامل بیگانه به بدن حمله میکنند.
وی افزود: نقایص ایمنی میتوانند اولیه یا ثانویه باشند، در نوع اولیه، عامل ایجادکننده مشکلات ژنتیکی است. تاکنون 220 نوع بیماری مختلف در این زمینه شناسایی شده است، همچنین این بیماریها شیوع بالایی دارند و از هر 1200 نفر یک نفر به بیماریهای نقص ایمنی مبتلا میشوند، بنابراین این بیماریها دیگر نادر نیستند.
رضایی ادامه داد: 70 تا 90 درصد بیماریهای نقص ایمنی شناخته نمیشوند و بیماران متعددی در دنیا پیش از مراجعه به پزشک میمیرند، بنابراین در این هفته سعی میکنیم به ارتقاء دانش عموم در زمینه بیماریهای نقص ایمنی بپردازیم.
این متخصص ایمونولوژی گفت: افرادی که بیش از چهار بار دچار عفونت گوش میانی، دو بار عفونت سینوسها و ریهها میشوند، مستعد ابتلا به این بیماری هستند، همچنین افرادی که با وجود واکسیناسیون دچار بیماری میشوند، به احتمال زیاد به نقص ایمنی مبتلا هستند.
وی افزود: سابقه خانوادگی، عفونتهای مکرر، فوت یا نقص ایمنی در خانواده در احتمال ابتلا میافزاید. همچنین به دلیل ازدواجهای فامیلی، ابتلا و شیوع بیماری در افرادی که سابقه خانوادگی برای ابتلا به این بیماریها را دارند بیشتر است و در واقع 66 درصد کودکان مبتلا حاصل ازدواجهای فامیلی هستند.
رضایی ادامه داد: زمانی که به نقص ایمنی شک میشود باید به پزشک متخصص مراجعه کرد تا تشخیص درمان به موقع انجام شود، در غیر این صورت فرد به عوارض جبرانناپذیر و مرگ مبتلا میشود.
معاون مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه ایران گفت: درمانهای مختلفی برای بیماریهای نقص ایمنی وجود دارد، مثلا IVIG برای افرادی که نقص آنتیبادی دارند نوعی درمان محسوب میشود که در صورت مصرف منظم، فرد میتواند ازدواج کند و فرزند بیاورد. در نقص ایمنی مختلط شدید، پیوند مغز استخوان پیشنهاد که در مراکز پیشرفته جهان، تا 90 درصد منجر به بهبودی میشود.
وی تأکید کرد: آگاهی درباره بیماریهای نقص ایمنی باید به گونهای باشد که والدین هر سرماخوردگی را ناشی از نقص ایمنی ندانند، از طرفی عفونت و تب مداوم در کودک جدی گرفته شود.
معاون مرکز تحقیقات نقص ایمنی دانشگاه ایران خاطرنشان کرد: در هفته نقص ایمنی سعی میکنیم با برنامههای شاد و متنوع برای کودکان مبتلا و خانوادههای آنها اوقات خوشی فراهم کنیم، همچنین در این هفته به ایراد سخنرانی علمی جهت افزایش آگاهی پزشکان در این خصوص خواهیم پرداخت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]