واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ورود نظامیان مالزی به عربستان: سکوت رسانه ای در مقابل بهره برداری سیاسی کوالالامپور – ایرنا – رسانه های مالزی در حالی از انتشار اخبار ورود نظامیان این کشور به عربستان خودداری کردند که رسانه های عربی با پوشش گسترده این اقدام با هدف به تصویر کشیدن آن به عنوان همراهی یک کشور اسلامی دیگر با ریاض، خواستار بهره برداری سیاسی از این اقدام مالزی شدند.
به گزارش ایرنا، پس از آن که خبرگزاری رسمی عربستان (واس) و شبکه تلویزیونی العربیه روز گذشته (یکشنبه) از ورود نخستین گروه از نظامیان مالزیایی برای مشارکت در دومین مرحله تجاوز به یمن خبر دادند، در مالزی تنها تارنمای خبری مالیزیا کینی پاسخ هشام الدین حسین وزیر دفاع این کشور به یکی از شهروندان مالزیایی را انتشار داد.
این شهروند مالزیایی از طریق حساب کاربری توئیتر از وزیر دفاع سئوال کرده است که آیا این نیروها با هدف اقدام نظامی وارد عربستان شده اند، که وزیر دفاع مالزی در پاسخ بیان کرد: نه، تنها در ریاض و برای کمک های انسانی و تخلیه.
مالیزیا کینی به نقل از هشام الدین حسین، نوشت که این نیروها با هدف کمک به تخلیه غیرنظامیان یمنی آواره از جنگ تنها در ریاض حضور دارند.
مالزی برای نخستین بار روز 12 فروردین در سفر راجا محمدافندی راجا محمدنور، فرمانده ارتش این کشور به عربستان حمایت از همه اقدامات اتخاذ شده توسط عربستان علیه یمن را مورد حمایت قرار داد.
دو روز پس از این اقدام مالزی، گروهی از مسلمانان این کشور پس از اقامه نماز جمعه با تجمع مقابل سفارت عربستان در کوالالامپور، تجاوز عربستان و هم پیمانانش به یمن را محکوم کردند.
دو هفته پس از این تجمع، مقامات مالزی بدون توجه به خواست گروهی از مردم که با تجمع مقابل سفارت عربستان از حمایت نظامی مالزی علیه یمن انتقاد کردند، هشام الدین حسین وزیر دفاع مالزی در سفری به عربستان حمایت دولت نجیب تون رزاق را از تجاوز جنگنده های عربستان به یمن اعلام کرد.
حمایت هایی که مالزی از اقدام نظامی عربستان انجام داد، در زیر لایه بازی های سیاسی این کشور از قبیل طرح مبارزه با تروریسم، دعواهای لفظی ماهاتیر محمد، نخست وزیر اسبق این کشور برای برکناری نخست وزیر فعلی و مالیات کالا و خدمات پنهان شد و افکار عمومی از آن چندان مطلع نشدند. اگرچه، برخی تحلیلگران مالزیایی همزمان با اعلام این گونه حمایت های نظامی مالزی، نسبت به عربستانی سازی مالزی هشدار دادند.
دنیس ایگنانتیوس دیپلمات کهنه کار مالزیایی که پیش از این به عنوان دیپلمات در واشنگتن، پکن و لندن خدمت کرده و همچنین سفیر این کشور در شیلی و آرژانتین بوده است در مقاله ای در تارنمای مالیزیا اینسایدر، نوشت: اگر در دهه 1970 خطر گسترش کمونیسم در منطقه گسترش داشت، اکنون افراط گرایی تهدید اصلی منطقه جنوب شرق آسیا محسوب می شود و خطر جدیدی است که این منطقه را تهدید می کند.
دنیس ایگنانتیوس با پرداختن به رشد افراطی گری در منطقه جنوب شرقی آسیا از جمله مالزی، یگانه عامل افراطی گری را وهابیت دانست و نوشت: به طور آشکار، رشد این نوع افراطی گری در خلاء اتفاق نیفتاده است و ریشه آن نیز در منطقه جنوب شرق آسیا نیست.
این دیپلمات مالزیایی با ارجاع ریشه های افراط گری در جنوب شرقی آسیا به وهابیت، نوشت: چیزی که تاکنون در منطقه جنوب شرقی آسیا آشکار نشده روند تدریجی عربستانی سازی این منطقه است که دولت های منطقه نیز تاکنون اقدام خاصی برای جلوگیری از رشد قارچ گونه وهابیت در داخل و خارج از مرزهای کشورهای جنوب شرق آسیا انجام نداده اند.
بخشی از آشکار نشدن روند عربستانی سازی منطقه جنوب شرقی آسیا از جمله کشور مالزی را می توان در سکوت رسانه های این کشور در بیش از 24 ساعت گذشته در پوشش اخبار حضور نیروی های نظامی مالزی در خاک عربستان مشاهده کرد.
سکوت رسانه های مالزی را از طرف دیگر می توان تضاد دیدگاه های مردم مالزی با دولت این کشور در قبال حمایت از عربستان تعبیر کرد. آشکار شدن سیاست های دولت نجیب تون رزاق که اکنون در آستانه شدیدترین انتقادات داخلی قرار گرفته، در قبال مسائل خاورمیانه می تواند در آینده سیاسی وی نقش عمده ای ایفا کند.
آساق**241**1611
21/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]