تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر بنده‏اى بخواهد چيزى بخواند يا كارى انجام دهد و بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829948751




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«همه دلواپس دولت شده اند»


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۱:۴۰ق.ظ)
کيهان: «همه دلواپس دولت شده اند» موج -
به گزارش خبرگزاري موج، «همه دلواپس دولت شده اند» يادداشت روز کيهان است که در آن مي خوانيد:
1- ميان نامه 22 اسفند شهيد بهشتي و 25 بهمن آقاي هاشمي به امام در سال 1359 کمتر از يک ماه فاصله است. در نامه هاشمي «سلام» از صدر و «احترام» از مضمون جا افتاده است تا آنجا که حضرت روح الله(ره) را متهم به بي خط بودن، آسايش طلبي، تحت تأثير تبليغات قرار گرفتن و قاطعيت نداشتن مي کند! و نظرات امام از جمله درباره «مخالفت با ورود افراد متظاهر به فسق و تارک الصلوهًْ در کارهاي مهم را «نظرات نسبتاً سخت مکتبي» که «با تعديل هايي اجرا مي کرديم» مي خواند. اما نامه آيت الله بهشتي که آن نيز از سر دلواپسي است، مالامال از ادب و احترام و حوصله است. اين نامه پس از 35 سال همچنان تازه است. شهيد بهشتي از دو جريان عمده در کشور سخن مي گويد؛ دو جرياني که پس از 35 سال همچنان وجود دارد اما گويا برخي از همراهان جريان حزب اللهي و انقلابي آن روز اکنون در طيف مقابل ايستاده اند.
2- بهشتي خطاب به «استاد و رهبر بزرگوار» مي نويسد: «السلام عليکم و رحمهْ الله و برکاته. سنگيني وظيفه، فرزندتان را بر آن داشت که اين نامه را به حضورتان بنويسد و حقايقي را به عرضتان برساند. دوگانگي موجود ميان مديران کشور بيش از آن که جنبه شخصي داشته باشد، به اختلاف دو بينش مربوط مي شود. يک بينش معتقد و ملتزم به فقاهت و اجتهاد، اجتهادي که در عين زنده و پويا بودن بايد سخت ملتزم به وحي و تعبد در برابر کتاب و سنت باشد؛ بينش ديگر در پي انديشه ها و برداشت هاي بينابين، که نه به کلي از وحي بريده است و نه آن چنان که بايد و شايد در برابر آن متعبد و پايبند، و گفته ها و نوشته ها و کرده ها بر اين موضع بينابين گواه است. بينش اول در برابر بيگانگان و هجوم تبليغاتي و سياسي و اقتصادي و نظامي آنها سخت به توکل بر خدا و اعتماد به نفس و تکيه بر توان امت اسلامي و پرهيز از گرفتار شدن در دام داوري ها يا دلسوزي بيگانگان معتقد و ملتزم؛ بينش ديگر هر چند دلش همين را مي خواهد و زبانش همين را مي گويد و قلمش همين را مي نويسد اما چون همه مختصات لازم براي پيمودن اين راه دشوار را ندارد، در عمل لرزان و لغزان. بينش اول به نظام و شيوه اي براي زندگي امت ما معتقد است که در عين گشودن راه به سوي همه نوع پيشرفت ها و ترقي، مانع حل شدن مسلمان ها در دستاوردهاي شرق يا غرب باشد و آنان را به فرهنگ و نظام ارزش اصيل و مستقل اسلام استوار دارد؛ بينش ديگر با حفظ نام اسلام و بخشي از ارزش هاي آن، جامعه را به راهي مي کشاند که خود به خود درها را به روي ارزش هاي بيگانه از اسلام و بلکه ضد اسلام مي گشايد. بينش اول روي شرايطي در گزينش مسئولان تکيه مي کند که جامعه را به سوي امامت متقين و گسترش اين امامت بر همه سطوح راه مي برد بينش ديگر، بيشتر روي شرايطي تکيه مي کند که خود به خود راه را براي نفوذ بي مبالات ها يا کم مبالات ها در همه سطوح مديريت امت اسلامي و حاکم شدن آنها بر سرنوشت انقلاب هموار مي سازد...».
3- 35 سال بعد از اين نامه، همچنان مي توان 2 جريان را رصد کرد. دو جرياني که رهبر معظم انقلاب اول فروردين امسال در حرم مطهر رضوي، به شکلي ديگر مورد اشاره قرار دادند. «در نگاه کلان به اقتصاد کشور و رونق و پيشرفت اقتصادي دو جور نگاه وجود دارد. يک نگاه مي گويد که ما پيشرفت اقتصاد را بايد از ظرفيت هاي درون کشور و درون مردم تأمين کنيم. ظرفيت هاي بسيار زيادي در کشور وجود دارد که از اين ظرفيت ها استفاده نشده است يا درست استفاده نشده است؛ از اين ظرفيت ها استفاده کنيم؛ يعني اقتصاد درون زا... نگاه دوم به اقتصاد کشور، نگاه به پيشرفت اقتصاد با استفاده از کمک بيرون مرزهاست. مي گويد سياست خارجي مان را تغيير دهيم تا اقتصاد ما درست بشود، با فلان مستکبر کنار بياييم تا اقتصاد رونق پيدا کند، تحميل قدرت هاي مستکبر را در بخش هاي گوناگون و مسائل گوناگون بپذيريم تا اقتصادمان رونق پيدا کند. امروز شرايط کشور به ما نشان داده که اين نگاه دوم، يک نگاه کاملاً غلط و عقيم و بي فايده است. همين تحريم هايي که امروز عليه ملت ايران اعمال مي شود دليل محکم و متقني است برغلط بودن اين نگاه؛ يعني وقتي شما به اميد قدرت هاي خارجي نشستيد تا آنها بيايند اقتصاد شما را رونق بدهند و يا زيربار آنها رفتن، اقتصاد را رونق بدهند، آنها به حد کم قانع نيستند. وقتي شما نگاه مي کنيد به بيرون، مواجه مي شويد با يک مسئله اي مثل کاهش قيمت نفت... امروز خارجي ها و رؤساي قدرت هاي مستکبر مي خواهند همين نگاه دوم را در مردم ما تقويت کنند».
4- خيلي تفاوت دارد که مسئولان ناظر به عرصه، ماهيت جنگ طلب و متعدّي و متخاصم آمريکا و ديگر مستکبران عالم را ببينند يا درست در بحبوحه فزوني خصومت ها و تهديدها و گستاخي ها، خيال کنند شرايط موجود شرايط صلح و مسالمت و مدارا و آشتي کنان با دشمن است. 35 سال پيش آن رجل سياسي به قدري دلواپس بازيگري مهره هاي دشمن بود که حتي سلام و احترام را در نامه به امام جا انداخت اما امروز چه؟! آيا آن دلواپسي درست جاي خود را به دل آرامي و راحت باشي و بالش نرم زير افکارعمومي گذاشتن نداده است؟ بدترين وضعيت در هنگامه کمين و دست درازي خصم آن است که به جاي آرايش رزم، احساس بزم و آسوده خيالي و خواب را پيدا کنيد يا به ديگران القا نماييد. «انّ أخا الحرب الأرق و من نام لم ينم عنه. مرد جنگي بيدار است و هر کس به خواب رفت، دشمن او نمي خوابد». (نامه 62 نهج البلاغه به مالک اشتر). مؤدب پنداشتن امثال دولتمردان جنايتکار آمريکا و بي هيچ ضمانتي به آنها اعتماد کردن - در حالي که به صراحت مي گويند ايران متهم است و بايد تضمين ها و امتيازهاي سخت بدهد و آنگاه مطالبات بايد به حوزه هاي غيرهسته اي تسرّي پيدا کند- نشانه روشني از غفلت و سُر خوردن در تله دشمن است. چالش و مذاکرات هسته اي در اين ميان، تنها بخش کوچکي از جنگ بزرگ است. به تعبير رهبر انقلاب «امروز خوشبختانه کشور درگير جنگ نظامي نيست اما درگير جنگ سياسي است، درگير جنگ اقتصادي است، درگير جنگ امنيتي است و بالاتر از همه درگير جنگ فرهنگي است؛ يعني اين را اگر کسي نداند، آن وقت خواب خواهد ماند. همين قدر که ندانيد دشمن درصدد حمله است و اين حمله از کجاست و چگونه است، بايد مطمئن باشيد که شکست مي خوريد... اينکه ما مي گوييم جنگ فرهنگي، جنگ اقتصادي هيچ منافاتي ندارد با اينکه احساس آرامش هم در کشور بشود. ما طرفدار احساس امنيتيم ... اين منافات ندارد. با آن حرفي که گفتيم دشمن دارد به شکل ويژه با ما مبارزه مي کند... منتها حالا بعضي ها نمي خواهند اين را بفهمند، نمي خواهند باور کنند چون اگر چنانچه باور کنند تکليف به گردنشان مي گذارد؛ بعضي ها هم کشش آن را ندارند».
5- برخي اجزاي مهم دولت، امروز به نحوي رفتار مي کنند يا سخن مي گويند که نگراني بزرگ شهيد بهشتي درباره دينداري بينابيني، لرزاني و لغزندگي، بي ثباتي در برابر فشار بيگانگان، گشودن راه ارزش هاي ضداسلامي و هموار کردن راه نفوذ عناصر بي مبالات را تداعي مي کند. مشي بخش هايي از برخي وزارت خانه هاي فرهنگي و سياسي و اقتصادي، حاکي از بي مبالاتي در برابر شبيخون دشمن با بي تدبيري و رهاشدگي مسئوليت هاست. در اين ميان مي توان پرسيد اگر قرار باشد مذاکرات هسته اي- آن هم غالبا با آمريکا- را از سبد وزارت خارجه برداريم، چه چيز ديگري در اين سبد براي ارزيابي باقي مي ماند؟ يا اگر همين موضوع را از سبد دولت و سياستگذاري آن بگيريم، آيا چيز ديگري به عنوان کارنامه و وجهه همت دولت محترم - جز يکي دو مورد در حوزه مثلا سلامت و بهداشت- باقي خواهد ماند؟ امروز تنها منتقدان نيستند که نسبت به اين بي برنامگي کاريکاتوري نگرانند بلکه احساس و ابراز دلواپسي در ميان حاميان دولت نيز رو به گسترش است. اکنون کمتر کسي توافق ژنو را «فتح الفتوح بزرگ» و بيانيه لوزان را «پيروزي مشعشع تاريخي» مي خواند. اکنون از سيروس ناصري عضو تيم اسبق مذاکرات گرفته تا مسعود نيلي دبير ستاد اقتصادي دولت و بيژن زنگنه وزيرنفت و غلامحسين کرباسچي دبيرکل کارگزاران و طيفي از اقتصاددانان و روزنامه هاي اصلاح طلب، نسبت به مسائلي نظير سوءاستفاده هاي آمريکا از توافق مبهم و پر ايراد ژنو، عملي نشدن برخي تعهدات در زمينه لغو تحريم ها، ايجاد توقعات بي جا نسبت به مذاکرات، و از دست رفتن بسياري از فرصت هاي 2 ساله دولت به اميد توافق ابراز نگراني مي کنند.
آقاي زنگنه بود که گفت «بند مربوط به وصول درآمد نفتي و بيمه نفت کش ها عملياتي نشد» و آقاي کرباسچي بود که در مصاحبه با روزنامه شرق گفت «در شرايط تحريم نبايد اين گونه باشد که مسئوليت ها را از دوش خودمان برداريم و تا بگويند چرا فلان کار را نکرديد، بگوييم تحريم هستيم! اين تجربه در دنيا وجود دارد.
کشورهايي که در بدترين شرايط رکود و اقتصاد ضعيف و تنگناهاي مختلف مثلا بعد از جنگ جهاني دوم قرار داشته اند، راه حل هايي پيدا کرده اند... مثلا اگر عملکرد وزارت راه را بخواهيم بررسي کنيم، بعضي از بخش ها را نبايد به تحريم گره زد... دلمان بايد براي اداره کشور شور بزند.
نمي شود فلان وزير يا مسئول فلان بخش باشيم اما استدلال ما اين باشد که اگر بودجه دادند کار مي کنيم و اگر ندادند کار نمي کنيم! من البته وزارت راه را مثال زدم اما بقيه وزارتخانه ها هم همين گونه است... بالاخره بعد از 60 سالگي سن بازنشستگي مديران است... اينکه يک تعدادي آدم خسته و سالخورده بنشينيم و بلند شويم که نمي شود! اصلا فرض کنيد مناقشه هسته اي هم حل شد. بعد از آن چه؟ اين بي تحرکي ها آدم را براي دولت نگران مي کند. چشم بر هم گذاشتيم نصف مهلت اين دولت گذشت.
وزرا و شخص رئيس جمهور بايد فکر کنند... بالاخره هر وزير و مديري بايد فکر کند اگر او نبود چه اتفاقي مي افتاد، نبايد که بي خاصيت باشد»؟! بر همين سياق رسانه هاي اصلاح طلب به تواتر از قول اقتصاددانان حامي دولت (نظير آقايان مومني و راغفر و مظاهري و ديگران) نوشتند «روحاني با وجود خطا هاي بزرگ به تذکرات دلسوزان توجه نمي کند» (جمهوري اسلامي)، «در ارکستر دولت، هر کس ساز خود را مي زند» (تعادل)، «هيجان خام فروشي مديران نفتي نگران کننده است» و «بيشتر مشکل اقتصادي داخلي است اما دولت اراده جدي ندارد» (خبر آن لاين)، «هزينه اقتصادي بي برنامگي دولت، هنگفت و نگران کننده است» (شرق)، «فعاليت تجاري برخي مديران دولتي، تهديد سلامت نظام اقتصادي است» (آرمان) و «چرا دولت از ابتدا تا به امروز همه مشکلات را به تحريم گره زده است؟ گويا قرار نيست در دولت کسي براي اقتصاد کاري بکند در حالي که برخي مشکلات ناشي از سوءمديريت است»(شرق).
آيا به جاي زمزمه جا به جايي وزرا- که در جاي خود امر لازمي است- نبايد فکري به حال راهبرد کلان دولت در نسبت با ملت و نظام و دوستان و دشمنان آن کرد؟!

نويسنده: محمد ايماني













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن