محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845248557
حجاب دیپلماتیک میهمانان سیاسی ایران
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
حجاب دیپلماتیک میهمانان سیاسی ایران
وزیر امور خارجه استرالیا، وزیر امور خارجه ونزوئلا، نایبرئیس مجلس آلمان، کاترین اشتون مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سفیر جدید نروژ از زنان دیپلماتی هستند که در یکی دو سالِ گذشته به ایران سفر کردهاند و نوع پوشش آنها برای رعایت قانون حجاب، در کانون توجه بودهاست.
روزنامه ابتکار: وزیر امور خارجه استرالیا، وزیر امور خارجه ونزوئلا، نایبرئیس مجلس آلمان، کاترین اشتون مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سفیر جدید نروژ از زنان دیپلماتی هستند که در یکی دو سالِ گذشته به ایران سفر کردهاند و نوع پوشش آنها برای رعایت قانون حجاب، در کانون توجه بودهاست. سراغاش را میتوان از بازتاب سفر «اِما بُنینو»، وزیر امور خارجه ایتالیا به ایران گرفت.
گفته میشود در بهمن ۹۲، پس از بهزمیننشستن هواپیمای ایتالیا در تهران، خانم وزیر درخواست مدیر تشریفات وزارت امور خارجه را برای رعایت حجاب، رد کرده و گفتهاست: «چهطور مقامهای ایرانی در ضیافتهای ما به خاطر سرو مشروب حاضر نمیشوند، من هم حاضر نیستم تن به این محدودیت بدهم.» بهرحال این مسئله در آن زمان با تدبیر وزیر امور خارجه کشورمان حل شد و وی روسری بر سر گذاشت. اما این حاشیه ها هنگام ورود دیگر بانوان دیپلمات و یا مسئول خارجی در کشومان هر بار مطرح می شود.
سفر جولی بیشاپ وزیر امور خارجه استرالیا در ۲۹ فروردینماه امسال به ایران و دیدار او با محمدجواد ظریف، حسن روحانی و علیاکبر ولایتی، نخستین سفر دیپلماتیک یک مقام بلندپایه استرالیایی به ایران در یک دهه گذشته بود. بیشاپ در فرودگاه، روی روسری کلاه گذاشت و از سوی برخی رسانههای داخلی بهدلیل «عدم رعایت کامل حجاب»، و برخی مطبوعات استرالیا بهسبب «رعایت حجاب» با انتقادهایی روبهرو شد.
به هرحال نوع پوشش خاص خانم وزیر مورد توجهات قرار گرفت. اما بیشاب با نادرستخواندن انتقادها نسبت به حجاباش در تهران، گفت: «این نخستین دیدار ما از ایران پس از ۱۲ سال بود و من نمیخواهم آخرین دیدار باشد؛ بنابراین اگر فردی از من بخواهد برای دیدار مجدد رئیس جمهوری ایران روسری بر سر کنم، من این کار را دوباره انجام میدهم.»
کارشناسان در مورد مسئله حجاب مسئولین خارجی و زنان دیپلماتی که به ایران می آیند نگاه های مختلفی دارند. مهدی مطهرنیا، کارشناس مسائل سیاسی و روابط بینالملل در همین رابطه از لزوم تفکیک مسئله حجاب در دیپلماسی، به دو بخش فقهی و سیاسی سخن می گوید و معتقد است: «این مسئله از منظر فقها پاسخهای خاص خود را میطلبد اما به آن میتوان از چشمانداز ادبیات سیاسی نیز نگاه کرد.»
مطهرنیا دین را «بخش خداپرورده حیات» و فرهنگ را «بخش انسانپرداختــه حیات» می داند و در این رابطه به خبرنگار ابتکار می گوید: «کارکرد فرهنگ آن است که بتواند گزارههای صادق دینی را در جوامع گوناگون، منطبق با گزارههای پذیرفتهشده انسانپرداختهای چون عفاف شکل دهد؛ لذا حجاب در هر کشور و محدودهای از کشورها، و در هر جغرافیا، شیوههای متفاوتی را اقتضا میکند و شکلهای گوناگونی به همراه دارد.» این استاد دانشگاه همچنین معقتد است: «در ادبیات سیاسی ما، آنچه قابل وثوق است و میتوان به آن تکیه کرد، حجاب و حفظ آن از سوی دیپلماتها به عنوان احترام به فرهنگ کشور مقصد است، و اگر این احترام دوجانبه انگاشته شود، باید تساهل و تسامح در برابر مهمان در منظر ادبیات سیاسی ما مورد توجه قرار گیرد.»
وی با بیان اینکه «نگرشهای رادیکال و تندروانه در زمینههای گوناگون، همواره هزینهآور بودهاند» اظهار کرد: «در دیپلماسی ما باید حداقل حجاب را مورد تایید قرار داده، و از سختگیریهایی که از منظر فرهنگی خود در قالب تعریف حجاب در دین داریم، با تساهل و تسامح عبور کنیم.»اما مسئله حجاب زنان دیپلمات تنها محدود به جغرافیای ایران نمی شود. کاترین اشتون مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در مذاکرات هسته ای ایران سال های مختلف نقش مهمی ایفا کرد از جمله زنان دیپلماتی است که حجاب و نوع پوشش مورد توجه رسانه ها و مردم ایران قرار گرفت.
با اینکه مــــذاکرات هسته ای در خارج از ایران در جریان بود اما واکنش های زیادی نسبت به نوع پوشش اشتون وجود داشت.بنابر شنیده ها در برهه ای از مذاکرات اشتون نسبت به دستکاری در نوع پوشش خود در رسانه های ایران معترض شده است.با این حال کاترین اشتون در طول مدت مذاکرات هسته ای با دیپلمات های ایرانی هرچند از حجاب روسری استفاده نکرد اما پوشش متعارفی داشت.
پافشاری بر حجاب اقدامی افراطی نیست
محمد حسن قدیری ابیانه، سفیر سابق کشورمان در مکزیک و استرالیا، دیدگاه دیگری دارد.ابیانه می گوید: «پافشاری بر حجاب در ایران افراطی نیست، اسلامی است؛ مگر اینکه کسی ادعا داشته باشد که اسلام افراط است. خارجیها هم میدانند که باید حجاب را در ایران رعایت کنند. رعایت هم میکنند؛ کار خوبی هم میکنند!» وی در پاسخ به این سوال که:«نحوه رعایت حجاب آیا یک نشانه دیپلماتیک محسوب میشود؟»می گوید: «بله، در قانون کشور ما شرط دادن ویزا رعایت حجاب است. آنها باید این قانون را رعایت کنند چون این قانون، قانون الهی است.»
وی همچنین چرایی حجاب و انگیزه زنان دیپلمات از سفر به ایران را با هم مقایسه می کند و معتقد است: « فلسفه حجاب این است که افراد اندام و زیباییهایشان را برای تحریک به نمایش نگذارند و جذابیت فیزیکی به ارزش اجتماعی تبدیل نشود. این [قانون] از مزایای کشور ما است. طبیعتاً مقامات کشورهای خارجی که به ایران سفر میکنند، با این انگیزه سفر نمیکنند؛ آنها به دنبال گسترش روابط هستند و قصد دارند مذاکره و معامله کنند و پذیرفتهاند که حجاب را رعایت کنند.»
پرنگ شدن حاشیه
محمد جواد حقشناس، دانشآموخته روابط بینالملل در مقطع دکتری و فعال سیاسی، در همین رابطه می گوید: «من فکر میکنم که در این حوزه، پُررنگشدن حاشیهها و غلبه حاشیه بر متن، متضمن منافع ملی کشور نباشد. علیالقاعده یک چارچوب کلان در قالب پروتکلها بیان میشود و طبیعتاً متناسب با پروتکل طرف مقابل، سعی میشود به فرهنگ طرف مقابل هم توجه شود.» این استاد دانشگاه با اشاره به مشخصنبودن روش رعایت پروتکل حجاب، می افزاید: «در این پروتکلها اشاره نمیشود که برای حجاب، یک زن دیپلمات دقیقاً از چه پوششی یا از چه روشی باید استفاده کند.
کسی میتواند این پروتکل را با گذاشتن کلاه رعایت کند و دیگری با چادر، روسری و یا شال. ما دیدهایم که برخی هنرمندها برای حفظ شئونات حتی گاه از کلاهگیس استفاده میکنند و این امر در کشور خودمان هم مسبوق به سابقه است.» وی همچنین به کمرنگ جلوهیافتن مسائل مهم روابط ما با کشورها در سایه حواشی دیپلماسی اشاره می کند و ادامه می دهد: «متاسفانه در سیاست خارجیمان اندکی شاهد غلبه حواشی بر متن شدهایم.
کسانی که حاشیه را پررنگ میکنند به نظر میرسد بیشتر درگیر بهانههایی هستند تا مسائل بزرگتر در روابط ایران با کشورهای دیگر تحتالشعاع قرار بگیرد. به هر حال ما میبینیم زنان دیپلمات چارچوب ما را رعایت میکنند و گاهی هم که کسی تخطی میکند، تذکری میگیرد و مسئله حل میشود. ما با وجود این حاشیهها در دیپلماسی، در حوزههای اصلی روابط با کشورها دچار فراموشی میشویم و حاشیهساختن از نوع پوشش زنان دیپلمات میتواند منافع کشور را تحتالشعاع قرار دهد.»
دیدگاه
جعفر قنادباشی، تحلیلگر مسائل خارجی
فرهنگ کشورها در دیپلماسی نقش دارد و دیپلماسی به خصوص در زمینه رفتار دیپلماتها و تشریفات دیپلماتیک نمیتواند بدون توجه به فرهنگ کشورها باشد. مثلاً در فرانسه به عنوان یک کشور غربی که سالهای سال است اصول دیپلماتیک را به کار میبرد و در واقع میتوان آن را یک الگو برای خیلی از کشورهای جهان سوم دانست، میبینیم که فرهنگ فرانسوی و آداب فرانسوی، نوع پوشش، و حتی نوع نوشیدنیها در آن دیپلماسی منظور میشود. چنانچه کشوری به فرهنگ ما احترام بگذارد، طبیعتاً ما هم به همان اندازه نسبت به آداب و رسوم آنها احترام خواهیم گذاشت.
این نیست که موردی خاص را ما به تنهایی اجرا کنیم و آنها اجرا نکنند و این احترام متقابل حتی موجب نزدیکی روابط فرهنگها و کشورها میشود و این احترام به ابزاری دیپلماتیک برای نزدیکی کشورها تبدیل شده؛ میبینیم که در بسیاری از جشنوارههای فرهنگی سعی میشود پیش از رابطه سیاسی، تبادل فرهنگی صورت بگیرد.در داخل باید در نظر بگیریم که با چه کشوری روبهرو هستیم و خود در چه جایگاهی هستیم و سپس توقع خود را تنظیم کنیم.
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]
صفحات پیشنهادی
توافق ایران و آمریکا بر سر دفاتر دیپلماتیک
توافق ایران و آمریکا بر سر دفاتر دیپلماتیک امریکا در اقدامی که شاید در میان نخستین توافق ها با ایران پس از قطع روابط باشد به تهران اجازه داده است که بخش حافظ منافع خود را در واشنگتن به مرکزی دیگر منتقل کرد در مقابل دفتر حافظ منافع آمریکا نیز به دفتر جدیدی در تهران منتقل خواهدحضور کري در محل اقامت ديپلماتيک ايران رويدادي تاريخي بود
۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ ۹ ۳۴ق ظ بلومبرگ حضور کري در محل اقامت ديپلماتيک ايران رويدادي تاريخي بود موج - يک رسانه آمريکايي در خصوص حضور وزير خارجه اين کشور در محل اقامت ديپلماتيک ايران نوشت حضور کري در اين محل ميتواند به عنوان يک رويداد تاريخيم محسوب شود به گزارش خبرنگار بين المل خبررایزنی ایران و روسیه درباره اوضاع یمن /تأکید بر راهکار سیاسی
رایزنی ایران و روسیه درباره اوضاع یمن تأکید بر راهکار سیاسی معاون وزیر خارجه ایران و نماینده پوتین در امور خاورمیانه در تماسی تلفنی تداوم عملیات نظامی در یمن را موجب پیچیدهتر شدن اوضاع دانسته و بر ضرورت تمرکز بر راهکار سیاسی تاکید کردند به گزارش نامه نیوز حسین امیرعبداللهیان متکذیب بازگشایی دفاتر دیپلماتیک در ایران و آمریکا |اخبار ایران و جهان
تکذیب بازگشایی دفاتر دیپلماتیک در ایران و آمریکا مسئول بخش مطبوعاتی نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد تاکید کرد هیچگونه ارتباطی بین جابجایی ساختمان دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران در واشنگتن و مذاکرات هستهای وجود ندارد کد خبر ۴۹۸۴۲۶ تاریخ انتشار ۱۸ اواکنش رسانههای خارجی به دیدار ظریف و کری در ساختمان دیپلماتیک ایران
سهشنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶ ۵۰ وزیران امور خارجه ایران و آمریکا در کنفرانس بازنگری معاهده ان پی تی بایکدیگر دیدار کردند این دیدار که در محل اقامت نماینده ایران در سازمان ملل در نیویورک انجام شد بازتاب گستردهای در میان رسانههای خارجی داشته است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایرا- نگاه روزنامه های ایران به تغییرات سیاسی در عربستان
بررسی روزنامه های ایران پنجشنبه دهم اردیبهشت 1394 نگاه روزنامه های ایران به تغییرات سیاسی در عربستان تهران-ایرنا- تغییر و چینش تازه ی مهره های سیاسی در عربستان سعودی از سوی سلمان بن عبدالعزیز پادشاه این کشور در برخی از روزنامه های امروز ایران به عنوان کودتای نرم و زلزله سیاسیاستقبال از «سفر» آمریکاییها به ایران/ بهرهبرداری سیاسی «ممنوع»
در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح شد استقبال از سفر آمریکاییها به ایران بهرهبرداری سیاسی ممنوع دیپلماسی سفر در حالی این روزها مورد توجه قرار گرفته است که برخی معتقدند باید پیشتر از این ظرفیت برای اصلاح ذهنیت مردم آمریکا نسبت به ایران استفاده میشد به گزارش خبرنگار پالاریجانی در دیدار سفیر ایران در عربستان سعودی: راه حل مشکل یمن مذاکره میان گروه ها و جریان های سیاسی این کشور
لاریجانی در دیدار سفیر ایران در عربستان سعودی راه حل مشکل یمن مذاکره میان گروه ها و جریان های سیاسی این کشور است رییس مجلس با تاکید بر اینکه حل مشکل یمن راه حل نظامی ندارد گفت تنها از طریق انجام گفتوگو و مذاکرات یمنی - یمنی میتوان به پایان این بحران امیدوار بود به گزارش نامهواپیمای شرکت نفت خورده شد!/ اظهارات قابل تامل یک روحانی درباره حجاب اجباری/ دعوت از احمدی نژاد برای ریاست جمه
هواپیمای شرکت نفت خورده شد اظهارات قابل تامل یک روحانی درباره حجاب اجباری دعوت از احمدی نژاد برای ریاست جمهوری در ترکیه فاطماگل اسلامی هم می آید بابک زنجانی دوم پیدا شد انتصاب مامور جدید مبارزه با ماهواره رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هباهنر در دیدار با رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس نروژ: مجلس از رایزنیهای سیاسی بین ایران و نروژ حمایت میکند
باهنر در دیدار با رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس نروژ مجلس از رایزنیهای سیاسی بین ایران و نروژ حمایت میکندنایبرئیس مجلس شورای اسلامی گفت مجلس شورای اسلامی از رایزنی سیاسی که از سالها قبل بین دو کشور ایران و نروژ وجود داشته و امروزه نیز افزایش یافته به طور جدی حمایت میکند به- استاندار چهارمحال و بختیاری: ثبات سیاسی ایران در جهان بی نظیر است
استاندار چهارمحال و بختیاری ثبات سیاسی ایران در جهان بی نظیر است شهرکرد- ایرنا- استاندار چهارمحال و بختیاری گفت ثبات سیاسی ایران از بعد از پیروز انقلاب اسلامی تاکنون در جهان بی نظیر بوده است به گزارش ایرنا قاسم سلیمانی دشتکی روز پنجشنبه در نشست گفت و گوی بخش خصوصی و دولت کهادعای «پناهندگی سیاسی» دبیرکل سابق اوپک به ایران/ مقامهای رسمی ایران و الجزایر: بیاطلاعیم
ادعای پناهندگی سیاسی دبیرکل سابق اوپک به ایران مقامهای رسمی ایران و الجزایر بیاطلاعیم آنا- رسانههای الجزایری در آستانه برگزاری دادگاههای مربوط به پرونده فساد در شرکت نفت این کشور اعلام کردند که وزیر سابق انرژی و معادن این کشور در ایران اسکان داده شده است و احتمال پناهندگیعربستان مسائل سیاسی را نمی فهمد و می خواهد خود را نشان دهد |اخبار ایران و جهان
عربستان مسائل سیاسی را نمی فهمد و می خواهد خود را نشان دهد یک حکومتی که مسائل سیاسی منطقه و جهان را نمیفهمد و نمیداند و تازهکار است و بعد از سالیان دراز آمده خود را نشان دهد و دولتی که همیشه با دلار کارش را انجام میداد به جای دلار راههای زیادی برای نفوذ دارد اما بمب را انتخ- توسعه ارتباطات اقتصادی و سیاسی ایران و آلمان بسیار نزدیک است
سفیر آلمان در ایران توسعه ارتباطات اقتصادی و سیاسی ایران و آلمان بسیار نزدیک است بندرعباس- ایرنا- سفیر آلمان در ایران گفت توسعه ارتباطات اقتصادی و سیاسی ایران و آلمان که برای هر دو کشور بسیار مفید خواهد بود با پیشرفت های صورت گرفته در مذاکرات میان ایران و گروه 1 5 بسیار نزدیک ا- قدرت سیاسی ایران در مذاکرات 5+1 برای جامعه جهانی مسلم شد
حجت الاسلام ابوترابی فرد قدرت سیاسی ایران در مذاکرات 5 1 برای جامعه جهانی مسلم شد مراغه - ایرنا - نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی گفت درخشش قدرت سیاسی جمهوری اسلامی ایران در صحنه بین المللی در مذاکرات 5 1 برای جامعه جهانی امری مسلم و غیرقابل انکار شد حجت الاسلام سیدمحمدحسن ابوتأیید طرح انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور |اخبار ایران و جهان
تأیید طرح انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور کد خبر ۴۹۸۱۶۴ تاریخ انتشار ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵ ۱۶ - 07 May 2015 شورای نگهبان طرح امکانسنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکززدایی از تهران را با توجه به اصلاحات انجام شده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی ندانست و آن رزیباکلام: بحث فرهنگی و حجاب برای اصولگرایان موضوعی سیاسی است/ الله کرم:«نیروهای انقلاب» و «پایداری» فحش سیاسی
صادق زیباکلام و حسینالله کرم از اساتید دانشگاه تهران در مناظرهای به بیان نظرات خود در مورد عملکرد دولت در حوزه داخلی فساد در جامعه و بحث فرهنگی و حجاب پرداختند به گزارش خبرنگار ایلنا عصر امروز در خبرگزاری خبرآنلاین مناظرهای بین صادق زیباکلام و حسین اله کرم برگزار شد ن-
سیاسی
پربازدیدترینها